Hopp til hovedinnhold
/

Karriereveilederens 5 tips til nye studenter

Hvordan ta fatt på studenttilværelsen? Karriereveileder Maria Gulseth Roaas gir sine 5 beste tips til ferske studenter som ønsker å bli karriereklare i løpet av studietiden.

Publisert i Karriereklar av Maria Gulseth Roaas Mandag 31. august, 2020 - 17:00 | sist oppdatert Mandag 28. mars, 2022 - 13:39

1. Prioriter studiene! Læring krever innsats.

Ved å prioritere studiene, får du ikke bare gode resultater, men du lærer også mer. Som dedikert student vil du i tillegg til fagkunnskap tilegne deg ferdigheter som er etterspurt i arbeidslivet.

2. Engasjer deg! Bruk tid på noe du brenner for.

Frivillig, forening, verv eller et idrettslag; det er ikke bare gøy, sosialt og lærerikt. Det kan også gi deg akkurat den erfaringen og nettverket du trenger for å lande drømmejobben senere. Hvis du ikke brenner for noe, er tiden som student ypperlig til å utforske nye interesser.

3. Få arbeidserfaring! Praktisk erfaring er gull verdt.

Selv om utdanning kan være avgjørende for å kvalifisere til en jobb, så kan arbeidserfaring være utslagsgivende for om du får den. Deltid, heltid, sommerjobb, internship, relevant eller ikke – det viktigste er å kunne vise til noe.

4. Karriereveiledning! Bruk karrieretjenestene fra dag én.

Din karriere er godt i gang i det du starter på studiene. Karrieretjenestene er til for at du skal bli karriereklar, ta gode valg underveis i studietiden, sette deg mål og finne din vei inn i arbeidslivet. Tilbudet er gratis!

5. Omfavn studentlivet!

Bruk tiden som student til å bli kjent med andre og med deg selv. Skap deg en hverdag du trives med. Bli med på ting, møt andre på lesesalen, ta initiativ og lær av de rundt deg. Benytt studentlivet til å gi deg selv mer enn en grad – og bli karriereklar!