ONH står i solidaritet med Ukraina (Foto: Getty Images)

Oslo Nye Høyskole fordømmer angrepet på Ukraina

Universitets- og høgskolerådet (UHR) publiserte før helgen en uttalelse om at invasjonen av Ukraina er et grovt brudd på folkeretten, og at de fordømmer de russiske angrepene på det sterkeste. Oslo Nye Høyskole stiller seg bak denne uttalelsen. Sammen med UHR, ber vi Russland om å trekke seg tilbake og avslutte krigen nå.

Publisert i Nyheter av ONH Onsdag 2. mars, 2022 - 12:52 | sist oppdatert Tirsdag 22. mars, 2022 - 12:47

Universitets- og høgskolerådet fordømmer Russlands angrep på Ukraina. Som akademisk institusjon stiller vi oss bak denne uttalelsen. Den norske utdanningssektoren står for ytringsfrihet, respekt og samarbeid, noe ONH skal være med å bidra til. I møte med krigen vil vi opprettholde disse verdiene.

ONH stiller seg bak UHR sin fordømmelse av de russiske angrepene på Ukraina.
–  Morten Danielsen, administrerende direktør ved Oslo Nye Høyskole

I likhet med UHR, ønsker vi å understreke at vi reagerer på Putins regime, ikke mot det russiske folk. UHR støtter institusjoner innen høyere utdanning i Russland som fremmer fred, konfliktløsning og samarbeid og tar avstand fra krigshandlingene i Ukraina.

Det har kommet frem i mediebildet at flere russere i Norge beskriver at de kjenner på skam over krigen i Ukraina. Skam reflekterer som kjent ikke skyld, og det er viktig at vi tydelig viser at vi skiller mellom russere og Russland som stat.
– Cia Dunstrøm, rektor ved Oslo Nye Høyskole

Vil ivareta studenter og ansatte

ONH har ikke innvekslingsstudenter fra Ukraina, Russland eller Hviterussland, men vi har studenter og ansatte med ulike nasjonaliteter og som på ulike måter er direkte personlig berørt av krigen. Krigen i Ukraina skaper frykt og utrygghet, og det preger oss alle om enn på ulikt vis. Det skal vi respektere og vi på ONH vil gjøre det vi kan for å møte ulike behov på en god måte.

Vi føler med alle studenter og ansatte ved høyskolen som er berørt av denne konflikten, og gjør det vi kan for å ivareta de som trenger det.

Les hele teksten fra UHR her. De har også opprettet en temaside knyttet til den pågående krigen i Ukraina.