Saima Toqueer

Høyskolektor

Saima Toqueer

Saima Toqueer har jobbet som høyskolelektor ved Institutt for statsvitenskap og internasjonale relasjoner, Oslo Nye Høyskole siden august 2021. Hun er involvert i undervisning, gjennomføring av seminarer, forskning og utvikling av emner ved instituttet.

Saima har mer enn 10 års undervisningserfaring innen statsvitenskap, internasjonale relasjoner og konfliktstudier på universitets- og høyskolenivå. I Norge har hun også jobbet som veileder ved Caritas Norges ressurssenter, Oslo.

• M.phil i statsvitenskap fra Government College University, Pakistan
  • Diploma in International Affairs, samt Post Graduate Diploma in International Affairs
  • Hun har flere emner i pedagogikk, internasjonal utdanning og utvikling fra OsloMet
  • Hun har også tatt emner i freds- og konfliktstudier ved PECOS, Universitetet i Oslo

Jobber med

• Undervisning i forskningsmetode
  • Undervisning i emnet Terrorism and Counterterrorism
  • Foredragsserie om geopolitikk og Pakistan
  • Forskning
  • Utvikling av statistikk-emne

Forskning

Jobber for tiden med sitt andre forskningsprosjekt om 'Fractionalization in terrorist networks, the consequences of militarization and the terrorist incident'.

En av hennes tidligere forskningsartikler; 'Geopolitics of international realtions, ethnic polaroization and confict; A Case for Pakistan', er publisert i tidsskriftet Socioeconomic Challenges.

Faglige kompetanseområder
Internasjonale relasjoner, freds- og konfliktstudier, komparativ politikk, forskningsmetoder, anvendt statistikk i statsvitenskap, terrorisme og kampen mot terrorisme, sikkerhetsstudier, internasjonale organisasjoner, menneskerettigheter og demokrati.