Hopp til hovedinnhold
Høyskolebygget fra høyre side

Praktisk og teknisk info

Her finner du praktisk informasjon som blant annet hvordan få studentkort, pålogging av det trådløse nettet, Office 365, pålogging av VPN, print & kopiering samt læringsplattformen og intranettet Qybele.

Når du oppholder deg på høyskolens område kan du logge deg på nettet gratis

Nettverk: Bjorknes Student
Passord: eksamen2021

Webergs Printshop tilbyr gode priser på bestilling av kompendier for BH-studenter.

Selve innbindingen koster 30 kr, kopipris per ark koster 0,60 for vanlig A4 s/hv kopi. (Dersom flere studenter slår seg sammen og bestiller samtidig kan de gi ytterligere rabatt).

Leveringstid er 2-3 dager. Ved hastebestilling og eventuell filarbeid må det beregnes noe tillegg.

Gå til webergs.no for å bestille, husk å oppgi at du er BH-student for å få riktig pris og unngå oppstartsavgift.

Printeren finner du i underetasjen i BH-bygget. I løpet av kort tid etter studieoppstart vil du motta en printerkode per sms som vil være din personlige kode som du bruker når du skal printe ut dokumenter. Ta vare på denne koden. Printing for studenter vil være kostnadsfritt.

Hvordan bruke printeren?

For å printe må du legge disse som vedlegg i en mail og sende de til print@bhioslo.no

Bruker du mailen som du har registrert i Qybele?

Da sender du fra denne mailadressen til print@bhioslo.no. Deretter logger du på printeren i underetasjen med printerkoden du har mottatt fra høyskolen og velger vedleggene du ønsker å printe.

Bruker du en annen mail enn den du har registrert i Qybele?

Da sender du vedleggene til samme mailadresse til print@bhioslo.no, men du vil få en engangskode i retur som du må bruke når du henter utskriftene – istedenfor din personlige kode. For å logge på printeren må du trykke på «Job Code»-ikonet for å logge på med engangskoden.

Når du skal printe ut

Når du er innlogget i printerkøen din, kan du på displayet velge hvilket dokument du ønsker å skrive ut. Og hvis du vil spesifisere ensidig/tosidig, stifting eller hulling, kan du i tillegg velge «Alternativer» hvor du kan gjøre valgene dine.

Hvis du har trøbbel med printing, kan du komme opp til infosenteret i 1. etg. og si ifra, eller sende en sak i «Mine saker» i Qybele.

Studentkort som app på telefonen

Gå til appstore eller playstore og last ned appen: "Studentkort Oslo Nye Høyskole". Du logger inn med samme brukernavn og passord som til Qybele. Du må laste opp bilde til Qybele for at studentkortet skal være gydlig.

Studentkort med gyldighetsmerke

Studentkort får du ved studiestart. For at studentkortet skal være gyldig, må du få et klistremerke som viser gyldighet hvert semester. Uten dette merket kan du få bot dersom du reiser kollektivt med studentbillett! Det koster 200 kr å utstede nytt studentkort dersom du mister det du fikk ved studiestart. Eventuelt nytt kort ordner du på kortkontoret i diakonissehuset.

Kode til studentkortet

Koden velger du når studentkortet produseres. Hvis du glemmer koden, må du stikke innom IT-kontoret for å få ny kode. Kode kan ikke oppgis over telefon av sikkerhetsmessige grunner.

Studentkort til nettstudenter

Er du nettstudent kan du laste opp et bilde og be om studentkort i «Mine saker» som du finner en egen fane til på din forside i Qybele. Vi sender studentkort til deg i posten i løpet av ca. en uke. Samme sted kan du be om nytt semesterklistremerke ved oppstart av nytt semester.

Studentkort som adgangskort

I helgen, og etter kl. 15:30 på hverdager, må du bruke studentkort + kode for å få tilgang til høyskolens lokaler. Innenfor vanlige åpningstider på hverdager trenger du ikke bruke kort for å komme inn.

Åpningstider for å få studentkort

Kortkontoret og IT-kontoret holder til i 3. etg i Diakonissehuset. De holder åpent kl. 08:00-15:30 hverdager.

Qybele [ky-be-le] er både intranettet og læringsplattformen vår. Her finner du blant annet din utdanningsplan, sensur på eksamen og eksamensmeldinger. Her har du som student muligheter til å kontrollere og få oversikt over studentopplysninger og kontaktdetaljer som er registrert på deg.

På intranettet har du selv ansvar for blant annet å

 • Registrere riktig studieadresse, mobilnummer og e-postadresse
 • Sjekke når sensur faller
 • Finne praktisk informasjon om arbeidskrav og eksamen
 • Sjekke timeplan og holde deg oppdatert på endringer i timeplanen
 • Timeplanen kan legges til i kalenderen på telefonen din 

Vil du legge timeplanen din inn i kalender på telefonen?

Når du går inn på «timeplan» eller «kalender» i Qybele står det «iCalendar – Eksporter din egen kalender». Trykk på linken. Da kommer det opp en pop-up boks hvor du må trykke «Abonnér» – så får du opp en ny pop-up boks hvor du kopierer linken som dukker opp.

På telefoner er det litt forskjellige måter å gjøre dette på:

iPhone går du inn på innstillinger>kalender>kontoer>legg til konto>Annen> Legg til abonnementskalender og legg inn linken kopiert fra Qybele (på iCal på Mac er det altså like enkelt å få det inn).

Når det gjelder android-telefoner er det ikke like fiks løsning – men bruker du Google kalender kan du fort legge til kalender og «legg til via nettadresse» slik at du får lagt lenken inn der.

Det samme gjelder for kalender i Outlook Web App. I menyen til venstre kan du høyreklikke på «andre kalendere», og så «åpne kalender» og da lime inn lenken under «internett-kalender» så klikker du «åpne».

Grupperom er tilgjengelig hele døgnet, og ellers på huset er det god plass til å sitte flere sammen, både for å jobbe og for å ta de viktige pausene. Du kan velge blant flere kantiner og butikker i nærområdet.


Grupperom

Grupperommene ligger i kjelleren i nr.13. Ikke glem at det er masse plass på Loftet og på Kvisten! Her er det flere arbeidsrom, stille lesesal og store oppholdsrom for de viktige pausene. Grupperommene i kjelleren er åpne hele døgnet (så lenge du har med deg studentkortet ditt som også er adgangskort). Loftet og Kvisten er åpne fra 08:30 til 22:00 alle hverdager.

Les mer om å booke grupperom i neste fane.


Kantiner

Studentkantinen
Ligger i 1. etasje i samme bygg som forelesningssalene. Her er det mange som også tar med matpakke eller bare sitter og leser. Studentkantinen har salat, suppe, påsmurt og vanlige kioskvarer.

Kathinka Guldberg
Har påsmurt, salatbar og varmmat til lunsj alle dager (ikke varm mat på fredager). Tilhører eldresenteret på campus, men tar gjerne i mot besøk av studenter! (ønsker du å sitte der er det kjøpeplikt).

Sykehuskantinen
Har påsmurt, salatbar og varmretter både til lunsj og middag alle dager. Sykehuskantinen har inngang ved apoteket på Lovisenberg Sykehus.

=Kaffe
Er kafén på området, hvor du kan sette deg ned og ta en pause med kaffe, smoothie eller noe godt å spise på. Mer om =kaffe kan du lese her.

Kaffe?
Billigst kaffe finner du i kaffemaskinen ved grupperommene i nr 13 (5 kr koppen). Ellers har de kaffe på alle kantinene, og det står flere kaffemaskiner i LDH-bygget. Skal du ha en lengre pause, kan du velge og vrake blant hyggelige kafeer på vakre St. Hanshaugen.


Butikk, kiosk, apotek og minibank

Når alle andre serveringstilbud er stengt er det kjekt å benytte nærbutikker og kiosker! Det finnes to Jokerbutikker rundt hjørnet, like ved bussholdeplassen Lovisenberg og ved Tannlegehøyskolen. I tillegg er det en nærbutikk ved innkjøringen til Lovisenberggata. På sykehuset finner du også Apotek 1, og minibanken er plassert rett ved  Narvesen på Lovisenberg Sykehus. Kaffemaskin og brusmaskin  er tilgjengelig hele døgnet i kjelleren ved siden av grupperommene.

Du kan booke grupperom med kollokviegruppen din rett fra kalenderfunksjonen i Qybele!

Instruksjon

 • Logg deg inn i Qybele
 • Gå inn på kalender øverst i menyen
 • Trykk på fanen som heter rombooking
 • Finn frem til rommet du ønsker å bruke, og dagen du ønsker å booke på for å sjekke om det er ledig på valgt rom og tidspunkt. Du kan bla deg gjennom både dager og rom
 • Trykk direkte inn i kalenderen for å starte å legge inn bookingen du ønsker å gjøre
 • Her får du opp retningslinjer for booking, samt muligheter for tidspunkt å booke rommet
 • Når du har lagt inn tid og eventuelt en kommentar trykker du reserver rommet – så er det reservert til deg og de du skal lese med.
 • For å booke av grupperommet trykker du deg inn på bookingen din, og da vil det stå slett nederst. Der kan du slette bookingen din! :)

Husk å følge regler for grupperom! og HUSK å rydde og sprite grupperommet før du forlater rommet!

Som student hos oss får du selvfølgelig laste ned Office 365 helt gratis!

Office365 er en tjeneste som samler alle Microsoft-produktene i «skyen». Dette betyr at du får tak i dokumentene dine hvor som helst, og på hvilken som helst plattform – mobil, nettbrett eller PC. Du kan opprette et dokument på mobilen, fortsette på nettbrettet og avslutte på laptopen din. Endringene dine blir synkronisert automatisk!

Slik får du tilgang til Office 365

Når du har logget deg inn på Qybele for første gang mottar du et brukernavn og passord. Brukernavn og passord brukes for å laste ned Office-pakken. Brukernavn, passord får du på SMS fra høyskolen. Har du ikke fått denne tilgangen kan du ta kontakt på “Mine saker” i Qybele.

For å logge seg inn på Office 365-portalen går du til http://portal.office.com/ og logger inn med (brukernavn)@bhioslo.no (ditt brukernavn). Her kan du velge å bruke programmet online, eller å laste det ned.

Office Online

Med Office Online kan du redigere dokumentene dine direkte i nettleseren. Du trenger ikke installere noe. Med Office Online kan du og kollokviegruppen din jobbe i samme dokument samtidig. Praktisk hvis dere for eksempel har en gruppeoppgave som skal leveres. Du har også tilgang til OneDrive med 1TB lagringsplass, slik du kan hente fram alle dine lagrede dokumenter dersom du har tatt i bruk dette. Office Online fungerer hos både Windows, Android og Apple.

Mac-brukere

Microsoft anbefaler å bruke en av de 3 nyeste versjonene av operativsystemet (Mac-OS). Har du en eldre versjon, så kan det hende installasjonen ikke vil starte. Det anbefales derfor å oppgradere til High Sierra eller Mojave (siste versjon i mars 2019), så man er sikret kompatibilitet i noen år. Husk backup av filer før oppgradering!

Tips

Om du får en feilmelding om at du ikke kan redigere filer når du for eksempel åpner Word på Mac, så er det ofte fordi man har brukt en lisens man har eid selv, eller fått av en annen skole tidligere. Det hender at denne lisensen roter med den du får fra oss. Microsoft har et verktøy som fjerner alle Office lisenser som er installert på maskinen. Når dette er kjørt, så vil Office bruke riktig lisens etter du har logget inn i Office på nytt.
Verktøyet kan lastes ned her: https://support.office.com/en-ie/article/how-to-remove-office-license-files-on-a-mac-b032c0f6-a431-4dad-83a9-6b727c03b193

Spørsmål?

Hvis du lurer på noe om brukernavn og passord, eller andre tekniske spørsmål vedrørende Office 365 kan du legge inn en sak under "Mine Saker" i Qybele. Vi har en egen "Office 365"-kategori der. 

For å få tilgang på sider som Taylor & Francis, Sage, Springer og Psycharticles utenfor høyskolens område: 

Dette gjelder spesielt de av dere som skal skrive bacheloroppgave. Det kan være nyttig å vite at du kan få tilgang til høyskolens VPN også utenfor høyskolen. Gå inn på linken under for å få full instruksjon.

Guide for å bruke VPN for Mac, OSX

Guide for å bruke VPN for PC, Windows

Guide for å bruke VPN for Chromebook

Her finner du ressursene: 

Spørsmål?

Hvis du lurer på noe om brukernavn og passord, eller andre tekniske spørsmål vedrørende VPN kan du legge inn en sak under "Mine Saker" i Qybele.

Lokasjon

Biblioteket er delt med studentene på Lovisenberg Diakonale Høyskole, og ligger i 3. etasje i bygg nummer 15 (samme bygg som studentkantinen).

Åpningstider

Ordinære åpningstider
Biblioteket er åpent med kortleser så lenge bygningen er åpen.

Hvis du trenger hjelp er biblioteket betjent ved følgende tider:
Mandag–torsdag kl. 08.45-16.00
Fredag kl. 08.45-15.00

Kontaktinformasjon

Tlf. 404 68 847
E-post bibliotek@ldh.no
Besøksadresse 3. etg, Lovisenberg gaten 15 B

Låneregler og -informasjon

 • Studenter må ha med seg studentbevis eller annen identifikasjon når de skal registreres som låntakere.
 • Låntakere er personlig ansvarlig for lånte bøker og lånekort, og  er erstatningspliktig ved evt. tap.
 • Låntakere må ikke overlate sine lån til andre.
 • Låntakere må gi beskjed hvis det blir endringer i deres person- eller kontaktopplysninger.

Finne bøker

 • Bruk Oria til å søke frem titler i bibliotekkatalogen. Du behøver ikke være på biblioteket for å bruke Oria.

Fornye lån

 • Bøker som er lånt inn fra andre bibliotek, må fornyes gjennom biblioteket på Lovisenberg. Lån på våre egne bøker kan fornyes hvis det ikke står andre på venteliste (gjelder ikke bøkene på dagslån).
 • For å fornye lånene, kan man logge seg inn på Min konto i Oria.
 • Nye lånere får tilsendt en epost med påloggingsinformasjon fra biblioteksystemet.
 • Ta kontakt med biblioteket dersom det er behov for hjelp til å fornye lån: bibliotek@ldh.no
   

Digital veiledning i litteratursøk og referering

 • Biblioteket tilbyr digital veiledning der vi blant annet hjelper deg med søketeknikk, sitering og referansehåndtering. Veiledningen foregår mellom 12:30-14:30 mandag-fredag over Zoom. Send e-post til bibliotek@ldh.no for å avtale tid og for å få tilsendt lenke til Zoom-rommet. 

Gebyrer og erstatning

 • Låner får varsel på epost og SMS tre dager før forfallsdato. Det sendes ut nytt varsel samme dag som forfallsdato. Det neste varselet er varsel om erstatningskrav. Hvis lånet fremdeles ikke returneres, settes lånet til tapt, og låntaker mister låneretten.
 • Låntaker får et erstatningskrav på bokens verdi, minimum 500 kr. Studenter og eksterne brukere får i tillegg et gebyr på kr 100 pr tapte lån. Dette må betales selv om boken leveres, eller erstattes på annen måte (se under). Erstatningskrav og evt. gebyr må betales før låneretten gis tilbake.
 • Erstatningskravet frafalles hvis låntaker erstatter tapt bok ved å kjøpe inn et nytt eksemplar. Erstatningseksemplaret skal være nyeste utgave av boken.

Mer informasjon

Se bibliotekets nettsider for mer informasjon. Bruk også helsebiblioteket.no for gratis tilgang til oppdatert fagkunnskap innenfor helsefagene.

Som student på campus er du automatisk medlem av SiO. Det er lovpålagt at studenter som studerer stedlig ved en Høyskole eller Universitet er medlem av en studentsamskipnad.

Er du nettbasert student og bor i Oslo eller Viken, kan du sende oss en melding i "Mine Saker" i Qybele og høre om mulighet for å bli medlem. Dersom du bor et annet sted i landet finnes det andre studentsamskipnader man kan bli medlem av. De har egne retningslinjer for hvem som kan bli medlem, og du må derfor ta kontakt direkte med dem for å høre om muligheten for medlemskap som student hos oss.

Som SiO-medlem har du fordeler å benytte deg av ved blant annet: Fastleger, rådgivere, psykologer og andre helsemuligheter, samt treningssentere, barnehager, boliger, mat og drikke, foreninger og karriere.

Ta en titt her for å lese mer om SiO, eller besøk dem på nettsidene deres sio.no