Nettstudier

Intensivkurs i anatomi

Velkommen til et digitalt kurs i anatomi. De første årene på medisin i Sentral Europa er krevende, forbered deg med dette kurset som du vil ha tilgjengelig helt frem til desember.

Et av de viktigste emnene du skal studere på medisinstudiene er anatomi. Et stort og viktig fag som krever mye pugging og gode leserutiner. Av erfaring vet vi at anatomi er et av fagene som norske studenter synes er utfordrende, derfor har vi laget et digitalt intensivkurs i anatomi.

Innhold i kurset

• Innføring i anatomifagets oppbygging.
  • Du lærer om alle de store muskelgruppene i bein og armer, og overkropp (torso).
  • Forklaringer av reglene ved navnsettig, fester, utspring og hovedfunksjon.
  • Du vil få råd og tips om hvordan du bør strukturere og legge opp lesingene din - og ikke minst får du en motivasjonsboost før du starter på tøffe studier i Sentral Europa!

Tilgang til kurset

Dette er et digitalt kurs som avholdes på vår læringsplattform Qybele. Du får tilgang til kurset i hele 6 måneder, fra juli til desember. Dette gir deg en unik mulighet til å bruke materialet som en støtte i den første delen av studiene dine!

Pensum og undervising

Nettkurset består av en blanding av tekst, videoforelesninger, oppgaver og live Q&A.

Pensumboken som benyttes underveis er Clinically Oriented Anatomy, som benyttes ved de aller fleste universitetene de første årene, og som du vil ha god utbytte av hele studieforløpet.

bilde av anatomibok

Presentasjoner er på engelsk, mens undervisningen i hovedsak foregår på norsk. Kurset holdes av Øystein Hovi Rognerud.

Øystein er selv utdannet ved Semmelweis Univeristy i Budapest og jobber i dag som overlege og karkirurg ved OUS og SiV HF, og som foreleser for medisinstudenter på 1+5 programmet vårt.
Som foreleser er han meget dyktig og drar opp kule historier og spektakulære bilder fra sin egen tid som student.