Hopp til hovedinnhold
/
Ina, nettstudent ved Oslo Nye Høyskole, deler sine tips om nettstudier. Illustrasjonsfoto: Getty Images

Tips fra en erfaren nettstudent

Hverdagen endret seg brått for mange studenter da høyskoler og universitet måtte stenge campus for å hindre smitte av coronavirus. Det er mye å lære av de som har gått opp løypa før: Møt Ina, en erfaren nettstudent ved Oslo Nye Høyskole. Her deler hun fem kjappe studietips:

Publisert i Studenthistorier Onsdag 18. mars, 2020 - 15:02 | sist oppdatert Onsdag 23. mars, 2022 - 11:09

 1. Strukturer hverdagen: Jeg har stor nytte av leseplanen jeg får fra min nettlærer. Dette hjelper meg å strukturere studiehverdagen godt. Jeg anbefaler å lage en ukeplan med faste lesetider. Det er også viktig å legge inn gode pauser innimellom!
   
 2. Få oversikt over det du skal lære: Notèr (gjerne for hånd) og lag tankekart. Dette er gode hjelpemidler når du skal lære noe nytt.
   
 3. Bruk flere læremidler: Du skal gjennom både pensumlitteratur og fagstoffet i Qybele/læringsplattformen som din skole bruker. Jeg liker spesielt videoforelesningene og oppgavene jeg kan løse og som er tilgjengelige hele tiden.  Det kan være nyttig å bruke Multiple Choice-oppgavene aktivt, i tillegg til å reflektere rundt andre spørsmål og oppgaver i fagbolkene.⁠ Gjør deg godt kjent med alle læringsmidlene som er tilgjengelige i den e-læringsplattformen du bruker!
   
 4. Forklar pensum høyt: Forklar det du har lest med egne ord til en du bor sammen med,  familiemedlemmer, venner e.l. som du kan videochatte med. (Viktig i disse dager å unngå nærkontakt, og derfor er webkameraløsninger gode!)⁠
   
 5. Kontakt nettlærer eller studiestedet om du lurer på noe. De kan hjelpe deg!