Hopp til hovedinnhold
/
Ella Marie Sandbakken har forsket på polyamorøse. Foto: TV 2 Nyhetene.

Ella Marie Sandbakken, høyskolelektor på ONH, presenterer ny forskning på TV 2 Nyhetene

Ella Marie Sandbakken er en av svært få som har forsket på polyamorøse. Denne uken ble rapporten hennes publisert, og studien ble presentert i et nyhetsinnslag på TV 2.

Publisert i Nyheter Onsdag 6. oktober, 2021 - 17:51 | sist oppdatert Mandag 28. mars, 2022 - 14:46

Hvordan er det å leve i forhold som er annerledes enn det samfunnet forventer? I den nylig publiserte studien har personer i polyforhold – som samtykkende har flere partnere samtidig – blitt intervjuet om hvordan de opplever å leve i en kultur hvor monogami er normen. Flere deltakere beskrev å ofte måtte forklare og forsvare sin måte å leve på overfor majoritetsgruppen, og at dette kunne oppleves som belastende. I studien diskuteres dette opp mot teori om minoritetsstress.

– I Norge står monogami veldig sterkt som norm, og mange tar det for gitt at alle ønsker seg monogami. Personer som lever som "poly" bryter med denne normen. Hovedfunnene fra vår studie, var at våre deltakere var fornøyd i sine polyforhold, men de opplevde å bli møtt av en del fordommer av andre, og ofte måtte forklare og forsvare måten å leve på, sier Sandbakken til TV 2. 

Se hele innslaget her: (abo)

https://play.tv2.no/nyheter/nyhetene/nyhetene-2021-episode-277-1679865.html?showPlayer=true&chapterId=1164395 

Les mer om forskningen her


Tilbake til toppen