Hopp til hovedinnhold

Statsvitenskap og internasjonale relasjoner

Er du samfunnsbevisst og interessert i hvordan verden fungerer? Vil du lære om hvordan politikk blir utformet og hvordan det kan påvirke deg? Eller ønsker du kanskje selv å påvirke samfunnet, enten i Norge eller internasjonalt, og lurer på hvordan?  

Gjennom våre studieprogrammer i statsvitenskap, freds- og konfliktstudier, internasjonale studier, og sikkerhetsstudier, får du innsikt i og svar på disse spørsmålene. Alle våre studier ruster deg for et spennende og samfunnsnyttig arbeidsliv, med mange jobbmuligheter!  

Søk på studier her   

Se alle samfunnsvitenskapelige studier

Som bachelorstudent ved vårt institutt får du mulighet til å søke internship som del av studieløpet. Dette er en unik mulighet som knytter våre studenter direkte til arbeidslivet.

I statsvitenskap fordyper du deg i politikkens verden, både fra et norsk perspektiv og i sammenligning med internasjonale forhold. Oslo Nye Høyskole er en av de få studiestedene i Norge som tilbyr en bachelorgrad i statsvitenskap både på nett og på campus.  

Velger du freds- og konfliktstudier vil du lære om hvorfor væpnede konflikter oppstår og hvordan vi best kan skape fred. Andre sentrale temaer er menneskerettigheter, folkerett og sikkerhetsstudier.   

I internasjonale studier vil du lære om det internasjonale politiske systemet, internasjonal økonomi og historie. Temaer som globalisering og internasjonal styring er sentrale i dette studiet. 

Se også: Videre studiemuligheter innen statsvitenskap og internasjonale studier

Vi har også et spennende årsstudium i sikkerhetsstudier og internasjonale relasjoner. I dette studiet vil du få særlig innblikk i temaer knyttet til nasjonal og internasjonal sikkerhet. Årsstudiet kan inngå i en bachelorgrad innen de øvrige studieområdene.  

Alle studiene er godkjent av Lånekassen.
Har du generell studiekompetanse får du studieplass, du kan også søke med 23/5-regelen eller realkompetanse.  
Uavhengig om du velger å studere på nett eller studier i Oslo møter du anerkjente og engasjerte forelesere.

Er du nysgjerrig på hvordan det er å være student ved Oslo Nye Høyskole? Les historiene til våre studenter →