Hopp til hovedinnhold
student sitter på benk med pc i fanget på sankt hanshaugen

Studiestart for nettstudenter

Her finner du informasjon om digital studiestart for studenter som skal starte ved ONH våren 2023. Du finner også informasjon om semesterstart og søknadsfrister for vår- og høstsemesteret.

Vi gleder oss til å ønske deg velkommen til høyskolens digitale studiestart! 

Finn pensumlisten for ditt studie her      

Finn eksamensinfo her      

Digital studiestart

Informasjon for statsvitenskap og internasjonale relasjoner
Datoer for digital studiestart:

 • Torsdag 5. januar kl. 15:00-17:00 
 • Torsdag 19. januar kl. 15:00-17:00 
 • Mandag 6. februar kl. 15:00-17:00 

Dette er en digital studiestart for nye nettstudenter ved Institutt for statsvitenskap og internasjonale relasjoner ved Oslo Nye Høyskole. Instituttet har i dag studieprogrammene Statsvitenskap, Freds- og konfliktstudier, Internasjonale studier, samt Sikkerhetsstudier og internasjonale relasjoner

Du melder deg på den digitale studiestarten i kalenderen din i Qybele, hvor påmelding blir tilgjengelig et par uker i forveien. Du finner også lenken til Zoom-rommet i kalenderen. Ta gjerne kontakt med din nettlærer om du skulle ha noen spørsmål knyttet til den digitale studiestarten.

Informasjon for Psykologi
Datoer for digital studiestart:

 • Tirsdag 10. januar kl. 10:00-12:00  
 • Tirsdag 17. januar kl. 10:00-12:00
 • Torsdag 2. februar kl. 17:00-19:00

På digital studiestart for nye nettstudenter i psykologi vil du få anledningen til å bli kjent med nettlærere og studentrådgivere, og ikke minst bli bedre kjent med medstudenter. Du vil få muligheten til å jobbe med medstudenter i grupper, bli bedre kjent med læringsplattformen Qybele, og få en innføring i hva som rører seg av tilbud for nettstudenter denne våren.   

Informasjon for Helse
Datoer for digital studiestart:

 • Mandag 9. januar kl. 10:00-11:00
 • Tirsdag 24. januar kl. 17:00-18:00
 • Torsdag 2. februar kl. 10:00-11:00

På digital studiestart for nye nettstudenter på instituttet for helsefag, vil du få anledningen til å bli kjent med nettlærere og studentrådgivere, og ikke minst bli bedre kjent med medstudenter. Du vil få muligheten til å jobbe med medstudenter i grupper, bli bedre kjent med læringsplattformen Qybele, og få en innføring i hva som rører seg av tilbud for nettstudenter denne våren.  

Instituttet har i dag studieprogrammene bachelor i ernæring, kosthold og ernæring for barn, kosthold og ernæring for eldre, medisin grunnfag, medisinsk grunnstudium, forstudier til kiropraktikk, bachelor i fysioterapi og medisinstudiet 1+5 i tillegg til en rekke enkeltemner innen helse

Informasjon for Økonomi og markedsføring
Datoer for digital studiestart:

 • Torsdag 5. januar kl. 14.00
 • Mandag 16. januar kl. 11.00
 • Torsdag 2. februar kl. 17.00

Dette er en digital studiestart for alle nye studenter ved institutt for økonomi og administrasjon, som har studier innen økonomi og administrasjon, og digital markedsføring og ledelse. Du vil få anledning til å bli bedre kjent med høyskolen og instituttet, din studierådgiver, og ikke minst dine medstudenter. Vi vil fortelle om hvordan det er å være student hos oss, hva vi forventer av deg, og hva du kan forvente av oss. Du vil også få en innføring i læringsplattformen Qybele. 

Semesterstart og søknadsfrister

Studiestart for vårsemesteret
Vårsemester starter i perioden 15. desember-1. februar. 
Når din studiestart er, avhenger av når det passer best for deg innen den perioden.
Den eneste praktiske forskjellen på når du starter i denne perioden, er hvor lang tid du har til fristene for arbeidskrav og eksamen - for det er på samme dato uansett. Siste frist for å begynne er 1. februar, slik at du har nok tid til å gjennomføre første arbeidskrav. De aller fleste som starter studiene sine på vårsemesteret begynner i starten av januar, men det betyr ikke at man henger etter om man begynner senere. 

Søknadsfrist for vårsemesteret
Du kan søke fra 1. september-1.februar. 
Siste mulighet for oppstart er 1. februar, så vi anbefaler at man søker før dette. 

Studiestart for høstsemesteret
Høstsemesteret starter i perioden 1. august-15. september. 
Når din studiestart er, avhenger av når det passer best for deg innen den perioden.
Den eneste praktiske forskjellen på når du starter i denne perioden, er hvor lang tid du har til fristene for arbeidskrav og eksamen - for det er på samme dato uansett. Siste frist for å begynne er 15. september, slik at du har nok tid til første arbeidskrav. De aller fleste som starter studiene sine på høstsemesteret begynner i midten av august, men det betyr ikke at man henger etter om man begynner senere. 

Søknadsfrist for høstsemesteret
Du kan søke fra 2. januar-15.september. 
Siste mulighet for oppstart er 15. september, så vi anbefaler at man søker før dette.