dame som sitter på gresset med en kaffe, bok og ipad

Studiestart 2021

Her kommer det forløpende ny og nyttig informasjon om studiestart. Blant annet om viktige datoer, program og fadderuka.

Semesterstart og fysisk undervisning
I tråd med gjenåpningsplanen og Kunnskapsdepartementets anbefalinger, planlegger Oslo Nye Høyskole vanlig undervisning høsten 2021. Dette betyr at vi tilbyr undervisning med fysisk tilstedeværelse på campus.

Kunnskapsdepartementet gir også unntak fra avstandskrav der det er nødvendig i undervisningen. Vi anmoder likevel alle om å holde avstand i våre lokaler ellers. Generelle smitteverntiltak som å holde seg hjemme dersom man er syk, samt følge god hånd- og hostehygiene, er fremdeles gjeldende.

En god studiehverdag
Vi har som mål at studiesituasjonen til høsten skal bli så normal som mulig for våre studenter. Fysisk undervisning for stedlige studenter og digital undervisning for nettstudenter.

Vi er opptatt av at du som student skal ha et trygt studiemiljø og en god studiehverdag. Våre studier inkluderer både fysiske undervisningsformer og bruk av digitale læremidler. For campusstudenter er undervisningen fysisk med støtte fra vårt digitale læringsunivers, og for nettstudenter er undervisningen digital med støtte fra frivillige og noen ganger obligatoriske fysiske samlinger og arrangementer.

Vaksine til studenter
Studenter som er folkeregistrert i en annen kommune enn Oslo vil kunne få dose to av vaksinen i Oslo. Det betyr at du kan få bli fullvaksinert i løpet av høsten uten å måtte avbryte studiene for å reise til folkeregistrert kommune. Folkehelseinstituttet oppfordrer alle studenter til å benytte seg av tilbud om første dose koronavaksine i den kommunen de er folkeregistrert. Det er den raskeste måten å bli vaksinert på.

Se også Spørsmål og svar for nye studenter

Informasjon for campusstudenter

Studiestart som ny student
På første skoledag (se datoer nedenfor) møter du opp på høyskolen for registrering. Her får du en omvisning, en liten velkomsttale fra rektor Cia, faginformasjon fra instituttleder og møte med studierådgiver. I tillegg får du litt administrativ informasjon, blant annet om åpningstider, ID-kort, bibliotek, kantine og tilbud fra SiO. Det blir også servert lunsj! Rekkefølgen på aktivitetene kan variere, men alle grupper får bli med på alt.

Fadderuka
Første skoledag får du også informasjon om Fadderuka – en uformell og inkluderende uke med hyggelige aktiviteter. Fadderuka er et tilbud for førsteårsstudenter (1. klasse og årsenheter) og arrangeres i uke 35.

Fadderstyret vil selge billetter til fadderuka under studiestart.

Pensumbøker
Akademika vil selge pensumbøker på høyskolen mandag–torsdag i uke 33, mandag–fredag i uke 34 og mandag–torsdag i uke 35, fra kl. 12:00-15:00. Du finner dem på Loftet.

For nye studenter (1. klasse og årsenheter) er dato for studiestart på campus som følgende:

Medisin 1+5: mandag, 16. august

Master i psykologi: onsdag, 18. august (merk at det er samme tid for både campus- og nettstudenter)

Freds- og konfliktstudier: mandag, 23. august

Internasjonale studier: mandag, 23. august

Statsvitenskap: tirsdag, 24. august

Psykologisk helsearbeid: tirsdag, 24. august

Medisin grunnfag: onsdag, 25. august

Fysioterapi: onsdag, 25. august

Anvendt psykologi: torsdag, 26. august

Årsstudium i psykologi: fredag, 27. august

Vi gleder oss til å ønske deg velkommen til årets studiestart!