Hopp til hovedinnhold
Nettstudier

Forberedende kurs før opptaksprøver - Biologi

Opptaksprøvene til medisin-, tannlege- og veterinærstudier i Sentral-Europa tar blant annet utgangspunkt i biologi, og baserer seg ikke bare på pensum fra norsk videregående skole. Siden opptaksprøven foregår på engelsk, er det viktig at du ikke bare har forberedt deg på norsk.

Praktisk om kurset

Når: Du vil ha tilgang til kurset fra du søker deg inn og fram til opptaksprøve-perioden er over i juli.

Hvor: Dette er et digitalt kurs som avholdes på vår læringsplattform Qybele. Nettkurset består av en blanding av tekst, videoforelesninger, oppgaver og live-seminar. Kurset tar rundt 16 timer å gjennomføre, og er også fint å bruke til repetisjon når opptaksprøven nærmer seg. Innhold og kursmateriell er på engelsk, mens undervisningen i hovedsak foregår på norsk.

Hvem: Undervisningen gis av overlege Øystein Hovi Rognerud, som selv har studert medisin på Semmelweis University i Ungarn. Øystein er en erfaren og flink formidler, som i tillegg til å lære bort biologi på en pedagogisk måte, er god på å fortelle om studielivet i utlandet. 

I løpet av kurset løser vi og diskuterer tidligere opptaksprøver. Samtidig får du tips om selvstudier og hvordan du skal løse selve opptaksprøvesituasjonen, som er ny for de fleste.

Du kan også ta forkurs i kjemi , medisinsk fagterminologi eller velge pakken som inkluderer alle kursene.

 

online kurs

Om biologikurset

Kurset er ment som et oppfriskningskurs for de som har hatt biologi fra før. Kurset fokuserer på tidligere opptaksprøver, slik at du kan forberede deg best mulig.

Biologikurset omfatter følgende emner

  • focus on cell biology
  • mitosis and meiosis
  • the structure and function of all the organ systems in animals/humans
  • basic genetics

Det er verdt å merke seg at kurset ikke erstatter undervisning fra videregående, men er ment som en repetisjon av pensum samt noe nytt materiale.

Registrer deg for å motta viktig informasjon om medisin, tannlege og veterinærstudier i Sentral-Europa