Hopp til hovedinnhold
/
Emilie Løyland kombinerer fulltidsjobb i bank med nettstudier i økonomi og administrasjon ved Oslo Nye Høyskole. Foto: Privat

Emilie er nettstudent samtidig som hun jobber 100%

Emilie Løyland tar en bachelorgrad i økonomi og administrasjon som nettstudent samtidig som hun har en fulltidsstilling som rådgiver i bank. Les om hvordan hun klarer å kombinere studier og jobb, og hvordan denne erfaringen har hjulpet henne med å mestre studiene sine. 

Søk på studier her 

Publisert i Studenthistorier Lørdag 5. november, 2022 - 14:32 | sist oppdatert Søndag 9. juli, 2023 - 17:29

Navn: Emilie Løyland
Alder: 24 år
Studerer: Økonomi og administrasjon på nett ved ONH
Jobber samtidig som: Rådgiver for SpareBank1 SR-Bank

Fortell litt om deg selv
- Jeg heter Emilie, er 24 år, vokste opp i Lyngdal og er glad i å reise. 

Hva hadde du lyst til å bli da du var yngre?
- Jeg hadde aldri sett for meg å bli økonom da jeg var yngre. Jeg tok et enkeltemne på UiA og fant ut at økonomi og administrasjon virket veldig interessant og at det var noe jeg kunne trives med.

Hvordan endte du opp med å jobbe i bank?
- Under studietiden søkte jeg på en studentstilling i en bank for å se om en slik type jobb var noe jeg kunne trives med, og det var det virkelig! Min interesse og nysgjerrighet rundt å jobbe og utvikle meg innen finansbransjen vokste.

Hvordan trives du i jobben?
- I dag trives jeg kjempegodt i jobben jeg har, og ser for meg en lengre fremtid i dette yrket, da man har mange muligheter til videre utvikling.

Hvorfor begynte du på akkurat ONH?

Jeg begynte på ONH fordi det ga meg muligheter ikke andre nærliggende universiteter gjorde, for eksempel i form av fleksibilitet, siden jeg jobbet 100% ved siden av studiet. Det å kunne styre studiehverdagen selv, slik som jeg gjør i dag, har gjort at jeg har kunnet delta på mye mer enn hvis jeg hadde måttet møte opp i et klasserom på bestemte tidspunkter.

Hvordan ble du kjent med ONH?
- Jeg ble kjent med ONH via kjente. Flere av mine venninner holdt på å studere på ONH, og jeg ble nysgjerrig på om dette kunne være det perfekte studiestedet for meg.

Hvordan er ditt forhold til dine medstudenter?
- Da jeg studerer på nett, har jeg ikke møtt noen av mine medstudenter i virkeligheten, men vi har hatt kontakt via chatten i Qybele. Det har vært veldig fint fordi da føler man at man er en del av et digitalt studentmiljø.

Hvordan er studiemiljøet?
- Jeg opplever at det er et godt engasjement og inkluderende studentmiljø, også over de digitale plattformene. Mine medstudenter er gode til å opprette grupper for de enkelte fagene, slik at vi enkelt kan stille spørsmål og hjelpe hverandre med ting som virker vanskelige. Facebook har også vært en god plattform å bruke.

Nettstudent Emilie Løyland på ferietur
Emilie er glad i å reise, og som nettstudent får hun den fleksibiliteten som gjør at hun kan planlegge reiser litt enklere. Foto: Privat

Hvordan er forelesningene dine?
Forelesningene er veldig lærerike. De inneholder viktig pensum, så det føles ikke som om det brukes for mye tid på generell informasjon. Forelesningene er tilgjengelige i læringsplattformen Qybele til enhver tid og er svært relevante for eksamen.

Er det mange innleveringer på ditt studium?
- Det er få innleveringer i løpet av semesteret, noe jeg synes er veldig bra, for da jeg får tid til å fokusere og Iære meg det som kreves til hver enkelt innlevering. Det er ofte bred kunnskap som kreves for å bestå, noe som gjør at innleveringene er kjempegod læring i forkant av eksamen. Det er også fint at man kan starte på innleveringene når man ønsker og har så mange forsøk man ønsker - dersom man trenger det. De kan også brukes som øving til eksamen hvis man vil det.

Hvordan er forholdet til forelesere og høyskolen generelt?
Man blir fulgt godt opp av forelesere og kan til enhver tid ta kontakt med dem dersom det er noe man lurer på. Jeg opplever at man får raskt svar på det man lurer på. Er det andre ting man lurer på, kan man enkelt ta kontakt med studieveiledere i Qybele eller finne masse nyttig informasjon på ONH sin egen hjemmeside.

Hvordan kommer du deg gjennom utfordringer som oppstår i løpet av studietiden?

Jeg arbeider strukturert, og setter meg ned og prioriterer tid til lesing. Det er mange distraksjoner, men det hjelper veldig for meg å ha en fast arbeidsplan med faste dager i uken og klokkeslett hvor jeg kun fokuserer på å jobbe med skolen. Hvis jeg føler for å Iese mer utenom planen, er det bare en bonus.

Vurderer du utveksling?
Jeg vurderer virkelig utveksling, men nå har jeg fått fast jobb i SpareBank1 SR-Bank, så det lar seg ikke gjøre akkurat nå.

Har du hatt internship eller praksis?
- Ved siden av studiet har jeg jobbet som vikar i SpareBank1 SR-Bank og har nettopp fått fast jobb. Jeg har følt at denne arbeidserfaringen ved siden av studiene har vært veldig positiv og mye av dette er relevant for den jobben jeg gjør.

Har du lært noe fra studenter, lærere, alumni eller lignende som du har tatt med deg videre?

Jeg har lært å strukturere tiden min bedre. Og å finne de røde trådene i fagene raskere, slik at man kan bruke mer av fritiden på andre ting, som å være sosial og lignende.

Hvordan fant ut at du ville studere økonomi og administrasjon?
- Jeg begynte egentlig på UiA med enkeltemner i markedsføring fordi jeg visste ikke helt hva jeg ville studere. Da det ikke var så mange markedsføringsfag det ene semesteret, tok jeg noen økonomifag i tillegg. Jeg trodde ikke det var noe jeg kom til å like i det hele tatt, men jeg fikk virkelig sansen for økonomi og administrasjon på grunn av dette.

- Jeg har lenge vært nysgjerrig på hvordan det er å jobbe i bank og da jeg trivdes så godt med økonomistudiet, var det veldig enkelt for meg å fortsette veien videre med en bachelor i økonomi og administrasjon da det føltes som det rette valget.

Hvor lenge har du jobbet i tillegg til å studere?
- Jeg har jobbet 100% i tillegg til å studere gjennom hele min studietid. Jeg har omtrent halvannet år igjen og har allerede fått fast jobb, noe jeg føler meg veldig heldig som har fått.

Hvordan er det å jobbe og studere samtidig?

Jeg har alltid hatt et veldig pågangsmot og tar med glede imot en utfordring. Da jeg begynte å studere tenkte jeg at det kom til å bli veldig vanskelig å studere på nett og jobbe 100% ved siden av. Det har absolutt krevd sitt og er nok ikke noe for alle. Men jeg har heller aldri gjort det bedre på skolen enn jeg gjør nå. Jeg har blitt veldig strukturert og funnet mange gode studieteknikker som passer godt for meg. Dette er noe jeg tror er nøkkelen for at det har gått så bra som det har gjort og fortsatt gjør.

- Jeg tror også at relevant arbeidserfaring ved siden av studiet har vært en positiv og motiverende faktor for meg. Da har gjort at jeg mye enklere har klart å knytte litt "seig" teori opp mot relevant praksis.

Læringsplattformen Qybele, hvordan trives du med den?
- Qybele har for meg vært helt super! Det er en veldig oversiktlig og enkel plattform å bruke. 

Har du noen tips til andre som vurderer å studere økonomi og administrasjon?
- Ikke vær redd for å ta en bachelor i økonomi og administrasjon på nett. OHN har gjort det mulig for meg å få arbeidserfaring i tillegg til en bachelor, og jeg har fått veldig god veiledning og hjelp gjennom hele min studietid.

Fortell litt om hvordan du bruker det du har lært i jobben du har nå:
- Jeg bruker det jeg har lært på studiet blant annet når jeg jobber med juridiske fag og spørsmål, etikk, økonomisk forståelse og formler, og organisasjonsstruktur.


Tilbake til toppen