Hopp til hovedinnhold
/
NOKUT skal dele ut sin ærespris til en person som har gjort en ekstraordinær innsats for utdanningskvalitet. Sander Sværi, rektor ved ONH, er blant de nominerte. Foto: Oslo Nye Høyskole/Thomas Strømstad

Nominert til NOKUTs ærespris

Rektor ved Oslo Nye Høyskole (ONH), Sander Sværi, er nominert til NOKUTs ærespris. Den tildeles personer som har gjort en ekstraordinær innsats for utdanningskvalitet.

Publisert i Nyheter Torsdag 21. desember, 2023 - 14:50 | sist oppdatert Torsdag 21. desember, 2023 - 15:14

Sander Sværi startet i sin stilling som rektor ved ONH i august 2023. Når han blir spurt om nominasjonen, trekker han frem alle de ansatte ved høyskolen og deres arbeid med kvalitetssystemet som ble godkjent av NOKUT tidligere i år. 

At også enkeltpersoner ved ONH får positiv oppmerksomhet for kvalitetsarbeid bidrar forhåpentligvis også til at sektoren ser at ONH er gode på utdanningskvalitet, forteller han. 

Administrerende direktør ved ONH, Morten Danielsen, trekker også frem det viktige arbeidet som har blitt og blir lagt ned i høyskolens kvalitetssystem.  

Først og fremst er vi veldig glade på Sanders vegne, men det er også veldig stas for hele ONH. Etter nylig å ha ha vært gjennom NOKUTs kvalitetstilsyn med strålende resultat, opplever vi nok nominasjonen av vår rektor til denne prisen også litt som en velfortjent anerkjennelse av hele ONH for vårt kvalitetsarbeid. 

administrerende direktør og rektor ved oslo nye høyskole, Morten Danielsen og Sander Sværi
Administrerende direktør ved Oslo Nye Høyskole, Morten Danielsen (t.v.), gratulerer rektor Sander Sværi med nominasjonen. Foto: Oslo Nye Høyskole/Thomas Strømstad. 

Morten legger heller ikke skjul på hvor stolte ONH er av nominasjonen til Sander.  

Sander har en unik kombinasjon av lang sektorerfaring og evne til å finne smarte og pragmatiske løsninger som skaper gode kvalitetsprosesser med studenter og ansatte i sentrum. Sander er nysgjerrig og alltid åpen for å vurdere endringer og han er ikke redd for å utfordre det etablerte. Han jobber målrettet med å sikre at kvalitetssystemet faktisk bidrar til å skape økt kvalitet og gode prosesser, forteller Morten.  

NOKUT deler ut æresprisen i forbindelse med sitt 20årsjubileum, og vinneren blir annonsert 8. februar 2024, under NOKUT-konferansen kalt «Kvalitet i klemme?».  

Les mer om NOKUTs ærespris og andre nominerte. 


Tilbake til toppen