Hopp til hovedinnhold
/
Marlen Hamran valgte Oslo Nye Høyskole fordi studiet i ernæring samsvarte perfekt med hennes faglige interesser og fremtidsdrømmer. Foto: Robin Ruud

- Studentmiljøet på ONH tror jeg konkurrerer i toppklassen

Med en brennende interesse for hvordan kosthold påvirker kropp og sinn, visste Marlen Hamran at hun ville studere ernæring. Etter grundig research falt valget på Oslo Nye Høyskole – en skole som matchet både faglige ambisjoner og ønsket om et inkluderende studentmiljø. Nå er hun snart halvveis i bachelorgraden, og ser frem mot en fremtid der hun kan hjelpe andre til et bedre forhold til mat og helse.

Publisert i Aktuelt om ernæring Tirsdag 24. juni, 2025 - 09:25 | sist oppdatert i forgårs kl. 10:25:47

Navn: Marlen Hamran
Alder: 26 år
Hva studerer du: Bachelor i Ernæring, startet høsten 2024 og begynner tredje semester høsten 2025 på Campus i Oslo.


Hvorfor valgte du Oslo Nye Høyskole og akkurat dette studiet?

- Min største prioritet i valget av skole var at graden skulle være godt tilpasset mine interessefelt og ambisjoner for hva jeg ønsker å jobbe med innen feltet i fremtiden - det var slik jeg landet på bachelorgrad i ernæring, nettopp på ONH. På nettsiden stod det utdypende informasjon om alle emnene som ville vente meg i løpet av graden, og dermed var det lett å se hvor perfekt det passet meg! 

- Med unntak av krav til generell studiekompetanse stilles det ingen flere spesifikke krav til fag fra VGS for å ta Bachelor i ernæring på ONH. Dette passet meg bra da jeg ikke hadde den kombinasjonen av fag som trengs for å f. eks. studere klinisk ernæring på universiteter.

- ONH pekte seg ut med god markedsføring og hvor ivrige de var på å komme i kontakt med meg da jeg viste interesse. Jeg fikk inntrykk av at skolen prioriterte studentene sine, at fagfolkene var profesjonelle og engasjerte, og studentmiljøet så veldig lovende ut. 

Har du et favoritt-emne?

-  Så langt må det bli medisinfaget om hormoner og immunforsvaret (MED1500), to sinnssykt spennende og komplekse temaer som jeg alltid er ivrig etter å forstå bedre.

Hva er det viktigste du har lært frem til nå?

-  Å være bevisst over egen studieteknikk er gull verdt! Selv har jeg blitt reddet fra å ikke ligge bakpå fra dag én, ved å blant annet legge inn alle leseøkter i kalenderen min langt frem i tid. Dersom jeg ikke blir ferdig med et tema i det tidsrommet jeg har planlagt, går jeg videre for å ikke kjøre meg fast.

Studenter på disseksjonskurs
Marlen på disseksjonskurs med medstudenter. Foto: Maria Garder

Har du hatt noen utfordringer i studietiden?

- Den store arbeidsmengden som kreves av studiet har definitivt vært en utfordring. Det har gjort at jeg har blitt svært bevisst på å legge til rette for nok tid til studiet, og at jeg er selektiv med hvilke andre ting jeg forplikter meg til. Dermed ble en del av utfordringen å lage en god balanse mellom lesing og moro - derfor prioriterer jeg de tingene som jeg har aller mest lyst til, og setter mindre viktige ting til side.

Jobber du ved siden av skolen? Evt. frivillig arbeid?

- Jeg vet jeg har en spesielt stor fordel med jobben min, da jeg var så heldig å bli ansatt i resepsjonen på ONH. Dette er et godt eksempel på hvor inkluderende både lærerne og resten av de ansatte er, og hvor lett det er å bygge veien videre i samarbeid med dem. 

Det er tydelig at ansatte ønsker å se studentene sine gjøre det bra, og hjelper oss på veien. 

- Når det gjelder frivillig arbeid er jeg med i styret til NFE (Norsk Forening for Ernæringsvitenskap), der jeg får muligheten til å møte relevante fagpersoner og se hvordan en større landsbasert forening opererer.

Matingredienser til ernæringsstudiet
Ingredienser til matlagingsoppgave i ernæringsfag. Foto: Marlen Hamran

Deltar du i noen studentorganisasjon eller lignende?

- Jeg er medlem i styret til den nyoppstartede linjeforeningen for ernæring på skolen (LFE), og til høsten gleder vi oss til å blant annet invitere medlemmer til høstseminaret til NFE (Norsk Forening for Ernæringsvitenskap).

Hvordan opplever du studentmiljøet?

Studentmiljøet på ONH tror jeg konkurrerer i toppklassen. 

- En viktig del av det er at man er færre i klassen sammenliknet med f. eks. universiteter. Dette skaper en mye mer naturlig atmosfære for å bli bedre kjent. I tillegg har vi flere aktive linjeforeninger som fikser fester og arrangementer som lager liv i studiehverdagen.

Hvordan er forholdet ditt til forelesere og de andre ansatte på Oslo Nye Høyskole?

- Dette er det første jeg alltid deler når jeg blir spurt om hvordan skolen er, og jeg er ikke den eneste om det. 

Lærerne er genuint engasjerte i oss og fremveksten vår, og utgjør både gode pedagoger og støttespillere.

Har overgangen til den nye campusen på Adamstuen påvirket studiehverdagen din?

- Da vi så de nye lokalene på Adamstuen for første gang ble vi faktisk slått i bakken hvor pent det er! Det store biblioteket har mange digge leseplasser, naturlig lys og behagelige farger som legger til rette for best mulig fokus. Det som tidligere var “loftet” på Lovisenberg (fellesareale for studentene) har nå blitt mesaninen, og ligger vegg i vegg med biblioteket - det gjør terskelen så mye lavere for å bruke stedet! Det er tydelig at det er flere studenter på campus nå enn før, meg selv og medstudentene mine inkludert.

Hva er dine tanker og håp for fremtiden?

- Jeg er motivert til å komme så langt som mulig i karrieren min med denne bachelorgraden. Jeg drømmer om å knytte kosthold og psykologi i en rolle som rådgiver for studenter eller på frisklivssentraler. Som rådgiver vil jeg hjelpe folk som har et utfordrende forhold til mat, ved å dele kunnskap om ernæring og dens effekter på kroppen, i kombinasjon med psykologiske og håndfaste verktøy.

studieplassen til en student hjemme med bok og data
Øyeblikksbilde fra arbeidspulten hjemme hos Marlen. Foto: Marlen Hamran

Tilbake til toppen