Hopp til hovedinnhold
SiO

SiO

Som stedlig fulltidsstudent på Oslo Nye Høyskole er du automatisk medlem av SiO; studentsamskipnaden i Oslo og Viken. SiO sin hovedoppgave er å tilby deg som er student produkter og tjenester som gjør studiehverdagen effektiv og stimulerende, og bidra til at du trives.

Gjennom SiO får du tilgang på studentboliger, treningssentre, tannlege, lege, psykolog og andre helserelaterte tilbud og mye mer.

Semesteravgift til SiO

Semesteravgiften til SiO kommer i tillegg til skolepenger du betaler til Oslo Nye Høyskole. Semesteravgiften er på kr 690, dvs. kr 1 380 i løpet av et studieår. Alle stedlige fulltidsstudenter er pliktige medlemmer i studentsamskipnaden etter loven om samskipnader. Loven sier nemlig at alle høyskoler og universiteter er pliktet til å være medlem i en samskipnad og at deres fulltidsstudenter har pliktig medlemskap i den.  Noen mener de ikke benytter seg nok av velferdstilbudene og derfor ikke ønsker å betale semesteravgift. Dessverre kan ikke enkeltstudenten velge dette. Det er litt som med OBOS; skal du kjøpe en OBOS-bolig må du være medlem. Går du på en høyskole eller universitet som er medlem av SiO må alle studenter betale semesteravgift og det er skolens plikt å samle inn dette beløpet. Til gjengjeld får du tilgang på mange SiO-tjenester, som du kan lese mer om på bunnen av siden her!


Hvordan betaler jeg semesteravgiften til SiO?

SiO’s faktureres separat og kommer i tillegg til studieavgift. Oslo Nye Høyskole sender over medlemslister til SiO i begynnelsen av hvert semester og plikter seg å kreve inn SiO-avgiften på vegne av SiO. På denne måten kan du bruke SiO’s tjenester også før du har mottatt og betalt giroen for semesteravgift. Merk at du som stedlig fulltidsstudent ikke kan reservere deg mot medlemskap i SiO.


Nettstudenter og SiO-medlemsskap

Siden SiO’s tjenestetilbud i utgangspunkt er rettet mot studenter som faktisk studerer ved et lærested i Oslo, er ikke våre nettstudenter pliktige medlemmer. Medlemskap for våre nettstudenter er derfor frivillig. Ønsker du som nettstudent SiO-medlemskap, send en melding i “Mine Saker” i Qybele så ordner vi dette. Du må si ifra hvert semester deretter.


Les mer på SiO sine hjemmesider

Spar penger ved å bo i studentbolig fra SiO Bolig

Studentsamskipnaden i Oslo og Akershus (SiO) har nesten 9000 studentboliger i Oslo, fordelt på 24 studentbyer og – hus rundt omkring i byen. De har et bredt utvalg av boliger i ulike størrelser og standard, som passer for deg som student. SiO har boliger for single, par og familier, i tillegg til et godt utvalg av tilrettelagte boliger. Felles for dem alle er lave leiepriser, slik at du har mer penger igjen til å bruke på morsommere ting!

Du kan søke om studentbolig når som helst, hele året. SiO har ingen frister og tildeler boliger fortløpende. Mange ønsker å flytte til studentbolig i august, og det kan derfor være lurt å søke innflytting på andre deler av året – da er ofte sjansen større for at du får studentbolig. Les om boligene og søk på bolig.sio.no/finn-bolig

1 medlemskap – 6 sentre!

SiO Athletica legger forholdene til rette for at du skal ha et bra treningstilbud under studietiden til en studentvennlig pris. SiO Athleticas formål er å gi studentene ved SiOs medlemsinstitusjoner et studenttilpasset treningstilbud som gir overskudd og energi til studiene!

SiO Athletica har seks treningssentre sentralt i Oslo. De tilbyr alt fra enkle og effektive kondisjonstimer til tøff styrketrening, dans og yoga. Hos SiO Athletica finner du også flerbrukshaller, svømmehall, tennisbaner, squashbaner, klatrevegg m.m. De arrangerer også kurs i bl.a. svømmeteknikk, dans, tennis pilates og yoga. På alle sentrene finnes godt utstyrte treningsstudioer og de tilbyr også personlig oppfølging gjennom Athleticas PT-team.

Studenter fra ONH med betalt semesteravgift til SiO får nå medlemskap til 260,- i måneden med bindingstid og 290,- i måneden uten bindingstid.*
Tilgang på alle seks senterne i hele åpningstiden er inkludert i medlemskapet, det samme er gruppetrening og tilgang til svømmehallen. Se også gratis treningstilbud på Oslo Nye Høyskole!

*Vi tar forbehold om feil i prisene her. Se oppdaterte priser på SiO sine egne sider

SiO Helse er spesialister på vanlige studentutfordringer

SiO Helse er et unikt og helhetlig helsetilbud for studenter. I St. Olavs gate 32 har SiO Helse fastleger, psykologer, psykiatere, psykomotoriske fysioterapeuter og rådgivere tilgjengelig for deg. Her finner du også reisevaksinetilbudet.

Tannlegene holder til på Tannhelsetjenestens kompetansesenter Øst, Colosseum senter, Sørkedalsveien 10A.

Like ved Handelshøyskolen BI i Nydalen har SiO Helse et legekontor hvor også rådgivere er tilgjengelig flere ganger i uken. I Holbergsgate 21 finner du et lege-, psykolog- og rådgivingskontor. Tilknyttet KHiO, i Fossveien 24, er rådgiver og psykolog tilgjengelig hver tirsdag, og ved OsloMets lokasjon på Kjeller så har SiO Helse rådgivere tilgjengelig.

Velg SiO som din fastlege mens du er student, og få tilbakebetalt dine helseutgifter over 350 kroner. Se sio.no/helse for mer informasjon om fastlegebyttet.

Les mer om SiO Helses tilbud her: sio.no/helse

SiO Barnehage tar vare på barndommens magi

Med erfaring og entusiasme skaper SiO Barnehage et godt sted å være for nysgjerrige barn, slik at du kan fokusere på studiene. De har et høyt faglig nivå på innholdet i barnehagedagen. SiO Barnehage har et tilbud til totalt 600 barn i alderen 8 mnd. til 6 år, og halvparten av plassene er for barn under 3 år. Deres 10 barnehager ligger alle i nærheten av læresteder eller studentbyer. Hos SiO Barnehage får du som student også tilbud om lørdagsåpen barnehage, eksamensgaranti ved sykt barn, tilpasning av åpningstider i praksisperioden og sommerbarnehage. Barnet ditt kan selvfølgelig fortsette i barnehagen selv om du slutter å studere.

Les mer om våre barnehager på sio.no/barnehage

Finn din studentforening hos SiO Foreninger!

I Oslo finnes det over 450 studentforeninger som er SiO. Det betyr at du som student i Oslo kan velge mellom 450 foreninger å ha det gøy med – eller du kan starte din egen studentforening.

Det finnes en studentforening for de fleste interesser, enten du liker idrett, kor, film, gaming eller rumpeldunk. I tillegg har mange studieretninger egne linjeforeninger. I foreningsoversikten kan du lese om alle foreningene som er tilknyttet SiO, og finne din forening. Dersom du derimot heller har lyst til å starte din egen forening, kan SiO Foreninger hjelpe deg med dette. For mer informasjon, sjekk ut sio.no/foreninger

Se også alle foreninger og aktiviteter som finnes på Oslo Nye Høyskole!


Tilbake til toppen