Hopp til hovedinnhold
To unge jenter som flytter inn i leilighet

Spørsmål og svar for nye studenter

Velkommen som student på Oslo Nye Høyskole! Her ligger det informasjon både til nye nettstudenter og til nye studenter som skal begynne her på høyskolen i Oslo.  

Her får du svar på blant annet studentliv, fasiliteter, wifi-passord, hva du får som SIO-medlem og mye annet! 

Når du skal signere kontrakten din for å takke ja til studieplassen din er det viktig at du går gjennom nøye og leser hva som gjelder for deg når du er student hos oss. Du får en kopi av din signerte kontrakt på e-posten, ta vare på denne.

Lurer du på hvor du signerer kontrakten din? Det kan du gjøre her!

Dette får du god informasjon om både på e-post og gjennom MITT OPPTAK.

Vi holder til i Lovisenberggata 13, 0456 OSLO.
Dette er på Lovisenberg campus som ligger på St. Hanshaugen, like ved St. Hanshaugsparken. På samme område finner du blant annet Lovisenberg Diakonale Høgskole (LDH) og Lovisenberg Diakonale Sykehus.

Reis kollektivt
37-bussen til Lovisenberg (2 min. gange)
20-bussen til Fayes gate  (5 min. gange)
28-bussen til Fayes gate (5 min. gange)
54-bussen til Arkitekt Rivertz plass (7 min. gange)
34-bussen til Arkitekt Rivertz plass (7 min. gange)

Betalingsparkering finner du på området og i gateparkering rundt høyskolen, men det er meget begrenset med plass. Vi anbefaler å reise kollektivt eller sykle/gå.
Det finnes flere bysykkel-stativ noen minutters gange fra høyskolen og du kan leie sparkesykler via apper i hele Oslo!

 

Du kan søke om støtte fra lånekassen så fort du har søkt om studieplass hos oss. Søknaden din blir først godkjent av Lånekassen etter at du har møtt til studiestart. Lånekassen venter på bekreftelse fra høyskolen om at du har møtt til studiestart før de kan overføre lån og stipend. Det tar vanligvis bare en dag eller to. Les mer om hvordan det fungerer med Lånekassen her

Studentenes fadderstyre arrangerer Fadderuke uken etter studiestart. Fadderstyret setter sammen et program som ofte inkluderer hagefest, båttur, ONH-lekene m.m. og der målet er å bli kjent med de andre i klassen. Fadderstyret jobber hardt for at alle skal være med og få en fin start på studiene! Billetter kjøpes ved studiestart. Mer informasjon om fadderuken kommer! Vi anbefaler at du også kommer og møter fadderne før studiestart gjennom “Studentslippet” som arrangeres av SiO. Det vil komme informasjon om Studentslippet nærmere studiestart!

På studiestartdagen eller kort tid etter studiestart ordner du studentkort som også fungerer som adgangskort til høyskolens lokaler. For å få studentrabatt på kollektiv både i- og utenfor Oslo må du ha studentkort, samt oppdatert gyldighetsmerke – det henter du på Infosenteret ved hovedinngangen i BH-bygget på starten av hvert semester.

Vi har en egen studentbevis-app som kan lastes ned på din telefon. Når du er student hos oss vil studentbeviset være gyldig. Last ned appen ved å søke på “Studentbevis Oslo Nye Høyskole” både på android og på iPhone. Studentbevis-appen laster ned bildet du har lagt inn på din profil i Qybele, det er derfor viktig at det er et bilde som egner seg som id-bilde.

Ja. Du vil motta SMS og mail med nedlastings- og innloggingsinformasjon kort tid etter du har logget inn i Qybele.

Her finner du mer informasjon om Office 365

Hos oss bruker vi e-læringsplattformen Qybele [ky-be-le]. Du vil få en god innføring i Qybele når du starter på studiet og får innloggingen din. Et godt tips er å gå i gjennom Qybele og gjøre deg kjent med hvor du finner de forskjellige tingene, og hvordan det fungerer.

Timeplanen din ligger klar i Qybele og denne kan du også laste ned eller «abonnere» på i kalenderen din på telefonen. Husk at det kan alltid forekomme endringer i din timeplan så sjekk den med jevne mellomrom.

Ved studiestart er det veldig mye som skjer, med mange nye mennesker og nye inntrykk, så det kan være vanskelig å få med seg alt som blir sagt og hvor man egentlig går. Derfor setter vi opp ekstra omvisningstider. Det vil komme informasjon om disse tidene rundt studiestart. Det er nemlig viktig å få med deg følgende:

 • Infosenteret
 • Auditorium
 • Klasserom
 • Grupperom
 • Loftet & Kvisten
 • Lesesalene
 • Studentkantinen
 • Sykehuskantinen
 • Café (=kaffe)
 • Narvesen (på Sykehuset)
 • Butikk (Joker)
 • Busholderplassene (Til bussene: 20, 28, 34, 37, 54)
 • Bysykkelstativ

Kantinen på LDH og =Kaffe har åpnet og ønsker dere velkommen for noe godt og spise eller drikke!

K1 – Ligger i underetasjen i LDH-bygget
K2 (auditorium) – Ligger i underetasjen i LDH-bygget
K3 (auditorium) – Ligger i underetasjen i LDH-bygget
K4 – Ligger i underetasjen i LDH-bygget
K5 – Ligger i underetasjen i ONH-bygget
K7 – Ligger i 2. etg i ONH-bygget
K8 – Ligger på Kvisten (4. etg) i ONH-bygget

ONH-bygget er Oslo Nye Høyskole-bygget (nr. 13).
LDH-bygget er Lovisenberg Diakonale Høyskole (nr. 15).

I helgen og etter kl. 15:30 på hverdager må man bruke studentkort+kode for å komme inn på høyskolens lokaler.
Fellesarealene, grupperommene og lesesalen står åpent i høyskolens åpningstid og da trenger man ikke bruke kort.

Grupperom i underetasjen: Inngang med studentkort+kode hele døgnet, alle dager
Loftet og Kvisten: Hverdager 09:00-22:00 / Lørdager og søndager 09:00-22:00
Hovedinngangen LDH-bygget: Hverdager 07:00-22:00 / Lørdager 08:00-22:00 / Søndager 09:00-22:00

LDH-bygget har åpent mandag-fredag 07:30-16:00. Mellom 16:00-21:00 kan man også komme inn i bygget med kort+kode.

Biblioteket holder til i 3. etg i LDH-bygget, samme bygg som forelesningssalene og kantinen.
Lånekort utstedes første gang du låner en bok.

Åpningstider for biblioteket er:
Mandag-torsdag: 08:45-16:00
Fredag: 08:45-15:30

Studenter på Oslo Nye Høyskole og Lovisenberg Diakonale Høyskole deler kantine i LDH-bygget. I tillegg finnes det kantine på Catinka Guldberg-senteret rett overfor BH-bygget, og en sykehuskantine på Lovisenberg Sykehus. På Lovisenberg Sykehus finnes det også en Narvesen-kiosk.

Vi har flere grupperom på huset, i tillegg til lesesaler. I underetasjen i vårt hovedbygg er det grupperom og en liten lesesal som er tilgjengelig hele døgnet med studentkorttilgang.

På Loftet har vi også grupperom, i tillegg til grupperommene er det flere sitteplasser på Loftet. Dette er det sosiale samlingspunktet på høyskolen, og brukes godt til både lesing, spilling av spill, noen mini-foredrag og mer.

På Kvisten (helt på toppen) har vi flotte lesesaler, hvor det på den ene siden skal være helt tyst for lesing, og på den andre siden kan det være moderat stille, dette er to forskjellige rom. Matspising må tas utenom disse salene.

Nettstudenter:
Faktura sendes ut i løpet av 14 dager etter første pålogging. Forfall er fra 1. september og utover, avhengig av når tid man logger seg på første gang. Vårsemesteret har forfall 1. februar.

Stedlige studenter:
Faktura blir sendt i etterkant av skolestart. Da sendes SiO avgiften ut også. Forfall er 1. oktober. Vårsemesteret har forfall 1. februar.

Det er Intrum faktura som sender ut og følger opp våre faktura. De blir sendt på mail – eller via Vipps for de som er registrert med dette.
Tlf. 31 27 93 20
E-post: faktura@intrum.com
 

 

Som en stedlig student i Oslo/Viken er man lovpålagt å være medlem av en slik organisasjon. I Oslo/Viken er det altså SiO man er medlem av. Du vil få faktura for medlemskap samtidig som du får faktura for studiet. Ved å være medlem ved SiO får du tilgang til billigere treningssenter, studentboliger, helsetjenester, kantiner, studentrabatter, gratis kurs og foredrag m.m. Vi har en egen side med mer informasjon om hva SiO tilbyr her.

For å bli online på campus trenger du bare å logge deg inn på ONH-student. Passordet er eksamen2021


Tilbake til toppen