Hopp til hovedinnhold

Statsvitenskap og internasjonale relasjoner

Er du samfunnsbevisst og interessert i hvordan verden fungerer? Vil du lære om hvordan politikk blir utformet og hvordan det kan påvirke deg? Eller ønsker du kanskje selv å påvirke samfunnet, enten i Norge eller internasjonalt, og lurer på hvordan?  

Gjennom våre studieprogrammer i statsvitenskap, freds- og konfliktstudier, internasjonale studier, og sikkerhetsstudier, får du innsikt i og svar på disse spørsmålene. Alle våre studier ruster deg for et spennende og samfunnsnyttig arbeidsliv, med mange jobbmuligheter!  

Som bachelorstudent ved vårt institutt får du mulighet til å søke internship som del av studieløpet. Dette er en unik mulighet som knytter våre studenter direkte til arbeidslivet.

Hva handler studiene om?

I statsvitenskap fordyper du deg i politikkens verden, både fra et norsk perspektiv og i sammenligning med internasjonale forhold. Oslo Nye Høyskole er en av de få studiestedene i Norge som tilbyr en bachelorgrad i statsvitenskap både på nett og på campus.  

Velger du freds- og konfliktstudier vil du lære om hvorfor væpnede konflikter oppstår og hvordan vi best kan skape fred. Andre sentrale temaer er menneskerettigheter, folkerett og sikkerhetsstudier.   

I internasjonale studier vil du lære om det internasjonale politiske systemet, internasjonal økonomi og historie. Temaer som globalisering og internasjonal styring er sentrale i dette studiet. 

Tilbake til toppen