Hopp til hovedinnhold

Statsvitenskap og internasjonale relasjoner

Er du samfunnsbevisst og interessert i hvordan verden fungerer? Vil du lære om hvordan politikk blir utformet og hvordan det kan påvirke deg? Eller ønsker du kanskje selv å påvirke samfunnet, enten i Norge eller internasjonalt, og lurer på hvordan?  

Gjennom våre studieprogrammer i statsvitenskap, freds- og konfliktstudier, internasjonale studier, og sikkerhetsstudier, får du innsikt i og svar på disse spørsmålene. Alle våre studier ruster deg for et spennende og samfunnsnyttig arbeidsliv, med mange jobbmuligheter!  

Søk på studier her   

Innen statsvitenskap og internasjonale relasjoner kan du på Oslo Nye Høyskole ta bachelorgradårsstudiumvidereutdanning og enkeltemner

Som bachelorstudent ved vårt institutt får du mulighet til å søke internship som del av studieløpet. Dette er en unik mulighet som knytter våre studenter direkte til arbeidslivet.

Hva handler studiene om?

I statsvitenskap fordyper du deg i politikkens verden, både fra et norsk perspektiv og i sammenligning med internasjonale forhold. Oslo Nye Høyskole er en av de få studiestedene i Norge som tilbyr en bachelorgrad i statsvitenskap både på nett og på campus.  

Velger du freds- og konfliktstudier vil du lære om hvorfor væpnede konflikter oppstår og hvordan vi best kan skape fred. Andre sentrale temaer er menneskerettigheter, folkerett og sikkerhetsstudier.   

I internasjonale studier vil du lære om det internasjonale politiske systemet, internasjonal økonomi og historie. Temaer som globalisering og internasjonal styring er sentrale i dette studiet. 


Tilbake til toppen