Hopp til hovedinnhold
/

Hva skjer med verden? Hør spesial-episoden om Myanmar og Etiopia

Gjengen bak podcasten "Hva skjer med verden" er ute med en ny spesial-episode. Med i episoden er høyskolens egen professor Kjetil Tronvoll og seniorforsker Ellen Stensrud fra Senter for studier av Holocaust og livssynsminoriteter. De snakker om Myanmar og Etiopia - to land som får mye oppmerksomhet i disse dager.

Publisert i Aktuelt om statsvitenskap og internasjonale relasjoner Fredag 7. mai, 2021 - 12:16 | sist oppdatert Mandag 28. mars, 2022 - 13:47

Hva handler episoden om:

Myanmar og Etiopia ble inntil nylig sett på som suksesshistorier, og landenes demokratiske fremgang og økonomiske vekst ble møtt med stor internasjonal optimisme.

I senere tid har statene preget nyhetsbildet av alle de gale årsakene; begge stater har nemlig stått for grusomme overgrep mot de etniske rohingya- og tigray-minoritetene - overgrep som potensielt kan klassifiseres som folkemord.

Hva gikk galt? Er det likhetstrekk som utpeker seg mellom statene? Og burde internasjonale optimister visst bedre? Dette og mer kan du høre om i denne spesialepisoden med professor Kjetil Tronvoll og seniorforsker Ellen Emilie Stensrud! 

 

Hør flere episoder av Hva skjer med verden?