Hopp til hovedinnhold
/
NYHET: Nå kan du ta årsstudium i organisasjonspsykologi ved Oslo Nye Høyskole (Foto: Getty Images)

Nå kan du ta et årsstudium i organisasjonspsykologi ved Oslo Nye Høyskole

Fra høsten 2022 tilbyr vi årsstudium i organisasjonspsykologi som nettstudier. 

Publisert i Nyheter Fredag 11. mars, 2022 - 10:31 | sist oppdatert Tirsdag 22. mars, 2022 - 12:50

Gå til studiesiden

Vi på institutt for psykologi er stolte av å tilby dette nye årsstudiet i organisasjonspsykologi. Vi har plukket ut en håndfull med interessante emner, som vil gi deg som student et godt innblikk i organisasjonspsykologiens verden.
- Eva Grønlund, programansvarlig ved Oslo Nye Høyskole. 

Eva Grønlund, programansvarlig ved Oslo Nye Høyskole
Eva Grønlund,
programansvarlig ved Oslo Nye Høyskole
Foto: ONH / Thomas Strømstad

Dette studiet handler om de organisatoriske, sosiale og psykologiske prosesser som har betydning for alle aktørene i arbeidslivet. 

Et arbeidsliv i endring, med mer fleksibilitet, hjemmekontor og fjernarbeid, viser viktigheten av å forstå hva som gjør at vi har det godt på jobb. Koronapandemien har lært oss hvor viktig arbeidsplassen og arbeidsmiljøet er for vår psykiske og fysiske helse
- Linda Mari Seem Sundvik, høyskolelektor ved Oslo Nye Høyskole.

Linda Mari Seem Sundvik, høyskolelektor ved Oslo Nye Høyskole
Linda Mari Seem Sundvik,
høyskolelektor ved Oslo Nye Høyskole
Foto: ONH / Thomas Strømstad

Studiet passer for deg som enten allerede er i arbeidslivet og ønsker faglig påfyll innen ledelse og arbeidspsykologi, eller som ønsker å teste ut om dette feltet er riktig for deg før man begynner på en bachelorgrad i organisasjonspsykologi. Det er et fleksibelt studium, som lar seg lett kombinere med jobb eller andre forpliktelser. Det meste går på nett og du har muligheten til å ta emnene på fulltid eller deltid.

Behovet for kunnskap om organisasjonspsykologi øker i takt med stadig mer innsikt i hvordan det psykososiale arbeidsmiljøet påvirker bedriftens resultater. Fra et individuelt perspektiv er slik kunnskap også viktig for å ivareta arbeidstakeres motivasjon, helse og trivsel på arbeidsplassen. 

Innsikt i hva som motiverer oss, hva som gjør at vi tar de valgene vi tar, og hva som skjer i mellommenneskelige samspill er viktig i alle relasjoner, men særlig der det samles mange mennesker som skal jobbe tett sammen om et overordnet mål, sier Grønlund.

Årsstudiet passer for deg som er interessert i organisasjon og ledelse, og ønsker å lære mer om hvordan mennesker fungerer i organisasjoner. Studiet vil gi deg en bred og grunnleggende introduksjon til psykologifeltet, og et solid faglig påfyll innen tematikk som er relevant for arbeidslivet. 

Organisasjonspsykologi handler om å bruke psykologi på arbeidsplassen og i organisasjoner, og er derfor en veldig attraktiv utdanning for videre arbeidsliv. I dette studiet lærer du om hva vi kan gjøre for å sikre godt lederskap, en veldrevet organisasjon og et godt arbeidsmiljø, sier Seem Sundvik. 

Ved gjennomført årsstudium vil du få en grunnleggende innføring i psykologiens hovedområder, og lære mye om hvordan vi som mennesker fungerer. Du lærer hvordan du kan lede og motivere medarbeidere, og du kan bidra med faglig begrunnede løsninger på organisasjonspsykologiske problemstillinger. 

Les mer om årsstudiet i organisasjonspsykologi.


Tilbake til toppen