Hopp til hovedinnhold
Kjetil Tronvoll
Kjetil Tronvoll med kapittel i boka The Indigenous World 2017

Kjetil Tronvoll: Kapittel i boka The Indigenous World 2017

Kjetil Tronvoll har sammen med Daniel R. Mekonnen skrevet landkapittelet om Eritrea i den omfattende samlingen The Indigenous World 2017, utgitt i forbindelse med 10-års jubileet av United Nations Declaration on the Rights of Indigenous Peoples.

Publisert i Forskningspublikasjoner Onsdag 25. november, 2020 - 13:31 | sist oppdatert Onsdag 23. februar, 2022 - 15:14

Om boka The Indigenous World 2017

Den omfattende samlingen The Indigenous World 2017 er utgitt av IWGIA (International Work Group for Indigenous Affairs) – en internasjonal minoritetsrettighetsorganisasjon. 

Du kan lese artikkelen og hele boka her.

The Indigenous World

Kapittelet om Eritrea og frigjøringen

Eritrea, et lite land med ca 3 millioner innbyggere på Afrikas Horn, ble selvstendig i 1993 etter en 30-års lang frigjøringskrig mot Etiopia. Frigjøringsbevegelsen EPLF leder styrer fortsatt landet med jernhånd og Eritrea er i dag de facto et militærdiktatur. Ingen andre politiske partier enn den gamle frigjøringsbevegelsen er tillatt, det er ingen uavhengig media i landet, og sivilsamfunnet er kneblet. FNs menneskerettighetsråd har beskrevet massive, systematiske og vedvarende menneskerettighetsbrudd utført av regimet som kvalifiserer til forbrytelser mot menneskeheten.

Hele boka er tilgjengelig på nett og kan leses her

 

Overgrep mot minoriteter

Kapittelet skrevet av Daniel og Kjetil omhandler overgrep mot minoritetsgrupper i landet, særlig Kunama og Afarene. Siden regimet har en særdeles nasjonalistisk politikk, anerkjenner de ikke minoritetsrettigheter eller likeverdig representasjon mindre etniske grupper i landets styrende organer.


Tilbake til toppen