Bodil Bjørndal
Professor ||

Bakgrunn
Bodil Bjørndal tok doktorgrad ved Molekylærbiologisk institutt, Universitetet i Bergen, og var deretter i to år som postdoc ved Inserm (National Institute of Health and Medical Research) i Paris, Frankrike. Hun har arbeidet innen ernæringsforskning ved Universitetet i Bergen, før hun byttet stilling til Høgskulen på Vestlandet (HVL), der hun underviser innen bachelorutdannelsen i folkehelsearbeid med vekt på kosthold, og i lærerutdanningen på masterstudiet innen mat og helse.
I 2023 ble hun professor i mat og helse ved HVL, og siden februar 2024 har hun hatt en bistilling som professor II ved Oslo Nye Høyskole, på Institutt for helsefag.
Jobber med
- Emnerevidering
- Fagutvikling
- Kvalitetssikring
Forskning
Bodil forsker på skolemåltidet som arena for helsefremming og på undervisningsmetoder i mat- og helsefaget, og hvordan disse kan påvirke kostholdskompetanse. Hennes kliniske og pre-kliniske forskning har hatt fokus på hvordan protein- og fettkilder i dietten virker inn på fettforbrenning, overvekt og risikofaktorer for hjerte- og karsykdom.
Utvalgte publikasjoner
- Pupil participation in the food and health subject. https://www.ifhe.org/fileadmin/user_upload/IJHE-Vol-16-Iss-2-3-Djupegot.pdf
- Lokale prosesser ved innføring av skolemat i et utvalg av norske kommuner. https://hdl.handle.net/11250/3133305
- A chicken protein hydrolysate exerts anti-atherosclerotic effect beyond plasma cholesterol-lowering activity in Apoe-/- mice. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/32724569/
- A Randomized, Double-blind, Placebo-controlled Clinical Study to Investigate the Efficacy of Herring Roe Oil for Treatment of Psoriasis. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/32378724/