Hopp til hovedinnhold

Bodil Bjørndal

Professor ||

Bodil Bjørndal

Bakgrunn

Bodil Bjørndal tok doktorgrad ved Molekylærbiologisk institutt, Universitetet i Bergen, og var deretter i to år som postdoc ved Inserm (National Institute of Health and Medical Research) i Paris, Frankrike. Hun har arbeidet innen ernæringsforskning ved Universitetet i Bergen, før hun byttet stilling til Høgskulen på Vestlandet (HVL), der hun underviser innen bachelorutdannelsen i folkehelsearbeid med vekt på kosthold, og i lærerutdanningen på masterstudiet innen mat og helse. 

I 2023 ble hun professor i mat og helse ved HVL, og siden februar 2024 har hun hatt en bistilling som professor II ved Oslo Nye Høyskole, på Institutt for helsefag.

Jobber med

  • Emnerevidering 
  • Fagutvikling
  • Kvalitetssikring

Forskning

Bodil forsker på skolemåltidet som arena for helsefremming og på undervisningsmetoder i mat- og helsefaget, og hvordan disse kan påvirke kostholdskompetanse. Hennes kliniske og pre-kliniske forskning har hatt fokus på hvordan protein- og fettkilder i dietten virker inn på fettforbrenning, overvekt og risikofaktorer for hjerte- og karsykdom.

Utvalgte publikasjoner

Tilbake til toppen