Hopp til hovedinnhold
studenter som sitter å jobber sammen

Foreningsliv

Ønsker du å engasjere deg i ditt og dine medstudenters studentliv? Se om du finner noen foreninger du vil trives i! Foreningene vi allerede har opprettet finner du informasjon om her.

Hvis du sitter inne med et ønske om å opprette en forening og du tror at medstudentene dine også hadde hatt samme behovet for å delta i foreningen du interesserer deg for.

Ta kontakt med Studenlivskoordinatoren på Oslo Nye Høyskolen på mail susanne@oslonh.no - hun hjelper deg å komme i gang!

Disse foreninger eksisterer i dag:  

Studentene har sin egne sosialkomité som lager både digitale og fysiske arrangementer gjennom året. 

Sosialkomiteen arrangerer studentfester, quizer, halloweenfest og mye mer og skal jobbe for at man blir kjent på tvers av studieretninger og klasser. Møt opp når de arrangerer noe, kom gjerne med ønsker og meld deg om du har noe du har lyst til å bidra med! En av de viktigste oppgavene til sosialkomiteen er fadderuka, og oppfordrer derfor alle studenter om å melde seg som faddere. Glem ikke å følge sosialkomiteen på facebook for å få med deg alle oppdateringer som skjer underveis!!

“Vi i Sosialkomiteen på Oslo Nye Høyskole jobber for å få til forskjellige sosiale arrangementer på høyskolen, alt fra quizer til nyttårsfester. Vi håper at gjennom disse arrangementene kan vi bidra til at studentene blir bedre kjent, både med hverandre og med høyskolen. Vi tror og håper at å skape sosiale bånd på tvers av studielinjer og klasser vil bidra til et enda  bedre studentmiljø, og gjøre Oslo Nye Høyskole til en høyskole som har det lille ekstra! Vi håper du vil være med å engasjere deg og ikke minst delta på arrangementene som sosialkomiteen drar i gang. Vi gleder oss til å treffe alle nye studenter gjennom fadderuka, velkommen til oss!”

Solveig Wold, leder av Sosialkomiteen 2014-15

Bli med i fadderstyret!

Har du lyst til å bidra til å lage en knakende god fadderuke for studentene som starter til høsten 2021? Da må du følge med!

Fadderstyret 2020 forlater ikke skuta før den er gitt over til neste års styre. De vil sende ut informasjon om hvordan å søke om å delta i styret i løpet av januar!

Har du noen spørsmål om å sitte i fadderstyret? Da er det bare å sende en mail til fadderstyret på fadder@oslonh.no eller kontakt dem på facebook-gruppen "Fadderuka ONH  #ONHfadder" så svarer de deg der!

Les mer om fadderuka ved Oslo Nye Høyskole her!

Linjeforeningene på Oslo Nye Høyskole drives av studentene og for studentene på egen linje.

Informasjon om foreningen kommer

Linjeforeningene på Oslo Nye Høyskole drives av studentene og for studentene på egen linje.

Linjeforeningen for psykologistudentene jobber for et godt felleskap mellom psykologistudentene på tvers av første-, andre- og tredjeklassene. Vi arrangerer både sosiale og faglige arrangementer for medstudentene våre!

Hvorfor skal du være med i linjeforeningen?

Det er viktig å engasjere seg av flere grunner. For det første er det sosialt og du blir bedre kjent med de som studerer det samme som deg. Du kan også være med å bestemme faglige arrangementer, bedre muligheter til å knytte kontakter, erfaring med frivillig arbeid kan være bra å ha på CV når du skal søke jobb etter endt studietid.  Sist, men ikke minst bidrar du til et større fellesskap. Gjennom å engasjere deg i linjeforeningen vil du få en unik mulighet til å påvirke hvordan du vil at din studiehverdag og fremtidig jobb skal se ut.

Hva har vi i linjeforeningen gjort så langt?

Vi jobber stadig med å utvikle oss som forening og er i gang med flere spennende saker som kommer utover våren og høsten. Så langt har vi hatt flere foredrag fra fagpersoner med relevant erfaring fra et bredt spekter inne psykologifeltet, og sosiale arrangementer som for eksempel sommeravslutning, halloweenfest og ulike sportslige arrangementer.

Du finner mer informasjon om linjeforeningen på facebooksiden vår

Hvis du lurer på noe mer kan du kontakte oss!

Kontaktinformasjon for LiPS 2020/2021 kommer her!

Foreningen for nettbaserte studenter: 

Hvem kan bli med i foreningen?
Foreningen for nettstudenter på Oslo Nye Høyskole er åpen for alle studenter som har valgt å studere nettbasert. Du kan være medlem av foreningen uavhengig av om du tar et enkeltemne eller en bachelorgrad.


Målet til foreningen er å skape et tettere samarbeid mellom nettstudenter, på tvers av fagretninger. Vi ønsker at nettstudenter på Oslo Nye Høyskole skal styrke hverandre og bidra til økt studiemestring, bedre samhold og mer sosialisering blant nettstudentene.

Siden vi har medlemmer fra flere ulike fagretninger har vi også en unik mulighet til å skape en plattform som sørger for innsikt i et bredt spekter av perspektiver.
Dette er noe vi synes er veldig spennende!

 

Hvorfor skal du være med i foreningen for nettbaserte studenter?

Det kan være lurt å engasjere seg i en forening av mange ulike grunner! Vi arrangerer både sosiale og faglige arrangementer, hvor du har anledning til å bli kjent med medstudenter på tvers av linjer, samt få faglig innspill som er relevant for deg som nettstudent.

Som medlem i foreningen har du anledning til å delta i beslutningsprosesser, knytte nye og spennende kontakter, og du vil få en attest skrevet av skolen i samarbeid med leder for foreningen som viser til ditt engasjement i frivillig arbeid. Sistnevnte er et flott tilskudd å ha på din CV, og noe en potensiell arbeidsgiver gjerne setter pris på.

Det vil ikke være noen krav knyttet til medlemskapet ditt i foreningen, og du trenger ikke å delta på noe hvis du ikke ønsker det.

Med det sagt, så håper vi i foreningen at du ønsker å delta på arrangementer, og at vi får muligheten til å bli kjent med deg! Velkommen til foreningen for nettbaserte studenter!

Ta kontakt på forenings Facebookside «Foreningen for nettbaserte studenter» om du lurer på noe.

 

Liker du å spille? Det gjør vi i Spillforeningen også.

Spillforeningen er et møtepunkt for studenter som liker å spille. Vi ønsker å samle alle spillere på samme sted slik at du kan finne medstudenter som spiller det samme som deg. Kanskje du er på let etter noen å spille med? Eller er ute etter tips og triks? Eller kanskje du har lyst til å oppdage nye spill?

Du trenger ikke å ha en Playstation for å være med. Vi har medlemmer som spiller på data, XBOX, Nintendo Switch, Playstation, mobil, nettbrett – til og med Gamecube! Alle spillere er velkommen – uansett type konsoll, spill og nivå. Brettspill og kort er selvfølgelig også en del av Spillforeningen.

Vi er et sosialt møtepunkt for alle som liker spill, og kommer til å arrangere både digitale og stedlige arrangementer.

Høres dette ut som noe for deg, eller er det noe du lurer på?

Ta kontakt med Mariell Simone Mjøen eller Benjamin Vhilje Olaisen på Facebook eller i Qybele, eller join linken direkte: https://discord.gg/Q8pyTzpP

Studentdemokratiet ved Oslo Nye Høyskole er en viktig del av studentenes stemme både inn til Høyskolen, og tilbake til studentene. 

Du kan lese mer om studentdemokratiet på Oslo Nye Høyskole her!

Arbeidslivsutvalget ved Oslo Nye Høyskole jobber for å skape kontakt mellom studenter og arbeidslivet. Utvalget har ansvaret for å arrangere bedriftsdagen under Karriereuka BHiOslo. På bedriftsdagen kommer relevante arbeidsgivere fra et bredt spekter av virksomheter til høyskolen. Bedriftsdagen er av og for studenter – og er det største arbeidslivsarrangementet ved høyskolen.

Arbeidslivsutvalget 2020/2021 består av følgende studenter:

Ingrid Larsen
Lisa Nøkland
Livleen Kaur
Amalie Jørstad
Sigrid Fjellstad

Solidaritetskomiteen inviterer hvert år til vårens største studentdrevne veldedige arrangement i Oslo. Arrangementet er organisert av studenter fra Oslo Nye Høyskole i samarbeid med Flyktninghjelpen. De som bidrar ved å kjøpe billetter får et fantastisk show med kjente artister, dansere og stand up'ere. Billettinntektektene og alle andre inntekter går uavkortet til Flyktninghjelpens viktige arbeid for unge på flukt.

Solidaritetskomiteen 2019-2020

Komiteen startet allerede i september 2019 med planleggingen. “Vi jobber på spreng for å sette sammen underholdning for publikum i alle aldre. Med et overordnet ansvar for gallaen sørger vi for at kvelden blir et fyrverkeri, men uten god hjelp fra resten av studentene ved Oslo Nye Høyskole ville det ikke vært mulig”, sier studentene som utgjør årets solidaritetskomitè.
 

Komiteen for 2020 er:

Leder: Lina Bjørheim Salte
Booking- og logistikkansvarlig: Sawsaw Benchi
Booking- og logistikkansvarlig: Katarina Friis-Olsen
Sponsor og fundraising-ansvarlig: Anette Tvedt Kaksrud
Medie- og kommunikasjonsansvarlig: Maria Myhr
Økonomiansvarlig: Inger Smedsrud Harang

Flykningshjelpens arbeid for unge på flukt

En av Flykninghjelpens viktigste oppgaver er å sørge for at barn fortsetter å lære, selv i krisetider. Slik gir vi barn og unge på flukt – hverdagen – og fremtidshåpet – tilbake.

”Det er de unge som skal skape fremtiden og gjøre verden til et bedre sted å leve”
Fridtjof Nansen, verdens første Høykommissær for flykning

At unge får mulighet til å gå på skole også under en krise, er med på å hjelpe dem til å overleve. De kommer seg på fote igjen og kan kjenne en form for stabilitet. På skolen er de beskyttet mot vold, mot å bli tvunget til barnearbeid eller prostitusjon, eller å bli tvangsrekruttert som barnesoldater.

Unge er av avgjørende betydning for fremtiden til lokalsamfunnene og Flyktninghjelpen har spesialisert seg på å bruke dem som en positiv ressurs. Vi hjelpe unge på flukt til å finne tilbake til utdanning og gir dem opplæring i entreprenørskap og yrkesfag slik at de kan utvikle selvstendighet og håp for fremtiden.

Veldedighetsgallaen ønsker å fremme dette viktige arbeidet Flykninghjelpen gjør. Derfor samler vi nok en gang inn penger til akkurat dette formålet. Pengene går til unge i samme fase av livet som studentene selv, sammen kan vi bidra til å gi unge på flukt bedre forutsetninger.

Bli med på årets Solidaritetsfest

Den 28. april 2020 feiret Solidaritetsfesten (tidligere Veldedighetsgallaen) 10 år!

Arrangementet som var planlagt på Parkteateret i Oslo utgikk i år, men studentene sto på og hadde stort engasjement på sosiale plattformer istedenfor, med daglige auksjoner og stort fokus på å bidra til #ungeforunge 

Bli med oss på et fantastisk show til neste år – og bidra til at flere unge mennesker på flukt får de mulighetene de fortjener!

#ungeforunge

Følg oss på sosiale medier

Facebook: Veldedighetsgallaen

Instagram: @veldedighetsgallaen

Ønsker du å lære om menneskerettigheter, og hvordan du kan bidra til arbeidet mot urettferdighet?

Amnesty er en organisasjon som søker å få slutt på urettferdighet og jobber for å fremme frihet, likeverd og rettigheter for alle mennesker.

Åpen for alle studenter
Amnesty ved Oslo Nye Høyskole ble først opprettet i 2018. Vi tilbyr ulike muligheter for studenter som føler seg drevet av å fremme endringer i menneskerettighetsspørsmål, men som kanskje ikke helt vet hvordan. 
Dette er en gruppe for alle, og et trygt sted der alle har en viktig stemme.

Vi holder møter annen hver uke, og gir studentene en plattform der de kan engasjere seg, og en mulighet til å jobbe mot noe man virkelig brenner for. 

Et sosialt møtepunkt
Amnesty ved ONH er også et sosialt punkt, der du kan møte og bli kjent med studenter tvers gjennom studieprogrammene. Og hvor du kan danne potensielle livslange vennskap med andre menneskerettighets-bevisste mennesker, mens dere kjemper for det samme mål – rettferdighet for alle. 

I løpet av et år, vil det bli arrangert flere arrangementer, seminarer, sosiale aktiviteter, og mye mer. I 2020-2021 ble det eksempelvis holdt to veldig vellykkede seminarer, som omhandlet menneskerettigheter og ens ansvar når det blir begått menneskerettighetsbrudd, og senere situasjonen Uigurer og andre minoritetsgrupper i Kina står ovenfor. 

Bli med å bidra til endring
Ved å bli med i Amnesty ved Oslo Nye Høyskole, kan du være med å bidra i å påvirke reell endring i verden, samtidig som du kan utvikle personlige ferdigheter og få nye venner. 

Høres dette ut som noe for deg? Du kan enkelt bli medlem i Amnesty ved ONH ved å bli med i Facebook-gruppen vår:

https://www.facebook.com/groups/3489490211133236