Hopp til hovedinnhold

Søknadsskjema for utveksling

Søknadsfrist for å søke om utveksling på våren er 15. september, og frist for å søke om utveksling på høsten er 18. februar (utsatt fra 15. februar). Søk via knappen under.

Til søknadsskjemaet

Krav for å søke om utveksling 

  • Du bør ha C/D i snitt fra bachelorgraden så langt - vi vurderer også studenter med lavere karaktersnitt, men enkelte av våre partnerskoler kan ha strengere krav
  • Du bør ha karakteren 4 eller bedre i engelsk fra VGS. Har du lavere karakter kan det hende du må ta en språktest eller at vi vurderer engelsknivå på annen måte
  • Du bør ha normert studieprogresjon

Skriv i Mine saker i Qybele, eller ta kontakt på international@oslonh.no hvis du ikke har 4 i Engelsk fra videregående skole. 

Dokumenter som kreves for å søke

  • Vitnemål på engelsk fra vgs (kontakt din videregående skole for å bestille dette)
  • For studiesteder utenfor EU kan det også hende vi trenger passkopi eller andre dokumenter. Husk å sjekke utløpsdato på pass og evt. bestill et nytt!
  • Ligger du under C i snitt, eller hvis du har under 4 i engelsk fra Videregående kan det hende vi ber om et motivasjonsbrev på engelsk. Dette skal være på omtrent en side, og du kan i brevet fortelle om din motivasjon for å reise på utveksling, hvorfor du studerer det du gjør, og litt om hva du ønsker å oppnå i fremtiden. Du kan også forklare hvorfor karakterene ikke er slik du ønsker hvis du har en forklaring. 

Du kan enten søke på en av våre partnerskoler, eller finne en skole på egenhånd. Søker du på en av våre partnerskoler vil vi hjelpe deg med søknadsprosessen. Finner du en annen skole er du selv ansvarlig for søknadsprosessen og kontakten med skolen du søker på. 


Hva skjer når søknaden er sendt?

Når søknad og dokumenter er sendt inn vil du motta enten et tilbuds- eller avslagsbrev fra oss.

Får du et tilbudsbrev vil vi sende deg videre instruksjoner og sette i gang søknadsprosessen hvis du søker på en av våre partnerskoler.

Søker du på en annen institusjon kan du nå selv starte søknadsprosessen. 

Ta kontakt i Mine saker i Qybele eller på international@oslonh.no hvis du har spørsmål!

Søk her


Tilbake til toppen