Hopp til hovedinnhold
/
Oslo Nye Høyskole er breddehøyskolen med de mest tilfredse studentene i Norge. Foto: Oslo Nye Høyskole/Thomas Strømstad

Breddehøyskolen med de mest fornøyde studentene

Nok en gang er Oslo Nye Høyskole (ONH) breddeskolen med de mest fornøyde studentene på landsbasis. Det viser tallene fra Studiebarometeret 2022 som ble publisert torsdag 16. februar. Det er vi stolte av! 

Publisert i Nyheter av ONH Onsdag 15. februar, 2023 - 18:43 | sist oppdatert Onsdag 12. april, 2023 - 13:57

Studiebarometeret er en årlig spørreundersøkelse fra NOKUT som tar tempen på opplevd studiekvalitet på studieprogrammene til høyskolene og universitetene i Norge.  

Oslo Nye Høyskole rangeres høyest av breddehøyskolene

På utsagnet: «Jeg er, alt i alt tilfreds med studieprogrammet jeg går på» vurderer studentene på Oslo Nye Høyskole oss så høyt at vi kommer på førsteplass over breddehøyskolene på landsbasis. Breddehøyskoler og breddeuniversitet kjennetegnes ved at de har flere fagområder i sitt studietilbud.

Skolene som ligger over ONH i rangeringen er såkalte monofaglige skoler, som skiller seg fra breddeskoler fordi de har ett overordnet studietilbud. De monofaglige skolene har rangert øverst på overordnet tilfredshet blant sine studenter de siste årene. Denne trenden gjør det derfor spesielt hyggelig å se at ONH, som breddehøyskole, ligger sammen med disse i toppen av listen. 

Vi ved ONH er glade og stolte over å nok en gang være i toppsjiktet av Studiebarometeret. Det viser at vi leverer svært god utdanning innen alle våre fagområder, både på sted og nett. Det er flott å få en slik bekreftelse, og det gir en ekstra motivasjon i det videre arbeidet med å tilby gode og relevante utdanninger, sier fungerende rektor ved ONH, Torstein Dale-Åkerlund.

Under NOKUTs presentasjon av årets Studiebarometer, trakk de frem at studentene i Norge aldri har vært så lite tilfredse med studiene sine. Fungerende rektor mener derfor at årets rangering er en stor tillitserklæring fra studentene våre. 

Jeg tror studentene opplever en helhet i det vi tilbyr og at de blir godt ivaretatt som studenter hos oss. Kombinasjonen av solide utdanninger, faglige utfordringer og tett oppfølging fra både fagansatte og studieadministrasjon er åpenbart noe studentene setter pris på. Vi tar studentene på alvor og jobber målrettet med å møte deres behov. Slikt blir man tilfreds av, forteller Torstein.

Rangerer høyt på flere områder

Verdiene til Oslo Nye Høyskole er nærhet, kvalitet og nyskapende. De er en viktig del av grunnen til at ONH ligger så høyt på listen over tilfredshet blant landets studenter, mener høyskolens fungerende rektor, Torsten Dale-Åkerlund. 

Det legges en enorm innsats ned i å tilby høy faglig kvalitet i alt vi gjør. Det er flott å se at studentene opplever dette! Videre har vi fokus på å være tett på studentene våre, uavhengig av om man er nettstudent eller stedlig student. Denne nærheten skal være tydelig på alle områder hvor studenten er i kontakt med oss, fra undervisning og faglig veiledning til rådgivning og praktiske gjøremål, sier han.

Når man sammenligner alle utdanningsinstitusjoner og data fra alle studieprogram som studiebarometeret måler er det spesielt disse områdene Oslo Nye Høyskole gjør det godt på:

  • Vi er breddehøyskolen med de mest tilfredse studentene på landsbasis.
  • Helt øverst av alle studieprogrammene i hele Norge ligger bachelorprogrammene våre i internasjonale studier og statsvitenskap. Våre studenter har gitt disse studieprogrammene toppscore (5 av 5) på overordnet tilfredshet
  • Bachelorprogrammene våre i psykologisk helsearbeid på nett og sted, og i anvendt psykologi på nett ligger også øverst på listen over overordnet tilfredshet på landsbasis. 
  • Det nyeste fagområdet ved ONH, Økonomi og administrasjon, rangeres høyt på overordnet tilfredshet blant studentene. Bachelorgraden i digital markedsføring og ledelse er rangert på tredjeplass på landsbasis innen samme fagområde.  

Torstein trekker også frem ONHs fleksible studietilbud som en mulig faktor for hvorfor våre studenter er såpass fornøyde med sitt studiested. 

Gjennom våre studiemodeller og den administrative støtten har studentene stor grad av fleksibilitet. Det kan for eksempel være å bytte fra stedlig studier til nettstudier eller omvendt, oppstart på høst eller vår, at omtrent alle våre emner går hvert semester. Fleksibilitet er nok viktig for mange, sier han.

Fungerende rektor Torstein Dale-Åkerlund
- Vi ved ONH er glade og stolte over å nok en gang være i toppsjiktet av Studiebarometeret, sier fungerende rektor ved høyskolen, Torstein Dale-Åkerlund. Foto: Oslo Nye Høyskole/Sandra Askholm Myhrene

Les mer om kvalitetsarbeidet ved ONH her →


Om Studiebarometeret 2022

  • NOKUT har for tiende gang foretatt en studie om hvor fornøyde studentene er med sine studier og utdanningsinstitusjon i Norge. 
  • Undersøkelsen heter Studiebarometeret og resultatene kan du finne på studiebarometeret.no
  • Om lag 28 000 studenter har svart på undersøkelsen fra så godt som alle universiteter og høyskoler i Norge. Rundt 1 900 studieprogram er med.
     

Tilbake til toppen