Hopp til hovedinnhold
/
Tidligere bachelorstudent i ernæring, Parisa Nori, trekker frem emnet om kosthold og ernæring for barn som spesielt givende og lærerikt. Hun forteller mer om sin studietid og -opplevelse under. Foto: privat

Fikk verdifull kunnskap om kosthold og ernæring for barn

Parisa er lidenskapelig opptatt av helse, fysisk aktivitet og ernæring. Da hun tok sin bachelor i ernæring ved Oslo Nye Høyskole var det spesielt emnet om kosthold og ernæring for barn som hun synes var ekstra givende. Les Parisa sin historie her!  

Publisert i Aktuelt om ernæring Tirsdag 20. juni, 2023 - 20:39 | sist oppdatert Tirsdag 27. juni, 2023 - 14:43

Navn: Parisa Nori
Alder: 33 år 
Hva studerer du (studie, nivå og år) og når begynte du på Oslo Nye Høyskole? Jeg studerte bachelor i ernæring fra 2020 til vår 2023. 
Studerer du på campus i Oslo, på nett eller i utlandet? Jeg studerte på nett.


Hvorfor valgte du Oslo Nye Høyskole?

- Jeg valgte Oslo Nye Høyskole fordi de tilbyr bachelor i ernæring. I og med at studiet var nettbasert fikk jeg mulighet til å jobbe ved siden av og studere når det passet meg. 

Hvorfor valgte du akkurat dette studiet?

På grunn av min tidligere utdannelse, noen års erfaring med personlig trening, samt interessen for hvordan mat påvirker kroppen, så føltes det riktig å utdanne meg innen ernæring. For meg er det viktig å være sikker på den kunnskapen jeg formidler, noe dette studiet gav meg muligheten til.

Hadde du et favoritt-emne?

Jeg syns alle emnene var spennende og lærerike, men om jeg skal velge ett favoritt-emne så må det være «ERN6040 Kosthold og ernæring for barn». Emnet inkluderer en mikropraksis som ga meg mulighet til å teste ut kompetansen min i praksis, samt skaffe meg et nettverk som jeg kan bruke senere. Hvis du ønsker å fokusere på kosthold for barn, er dette emnet for deg. Det er et givende og lærerikt emne som gir god og verdifull innsikt i tematikken.

Les mer om emnet "ERN6040 Kosthold og ernæring for barn" her→

Bilde av mat på kjøkkenbenk
- Dette bildet er fra mikropraksisen i ERN6040 (2023) hvor en del av oppgaven var å gjennomføre en matrelatert aktivitet med barna. Her skulle det lages smoothie med både grønnsaker, frukt og bær. En herlig og lærerik opplevelse jeg kommer alltid til å huske, forteller Parisa. Foto: Privat

Hva var det viktigste du lærte?

- At ernæring er mer enn kalorier og matvaner, og valget av mat vi tar hver dag har stor betydning for helsen vår. Det handler ikke bare om å spise seg mett, men å få de riktige næringsstoffene som kan forbedre eller opprettholde en god helse. Jeg har lært å kjennetegne dagens livsstilsykdommer og hvordan de kan forebygges gjennom kosthold.

Har du hatt noen utfordringer i studietiden?

- Å komme tilbake til skolebenken etter mange år med jobb er ikke enkelt. Du må gjøre om rutinene i hverdagen og sette av mange timer til studiene. I tillegg var det noen emner som var mer utfordrende enn andre emner. 

Hvordan kom du deg gjennom dem? 

For å finne en god balanse mellom jobb og studier, la jeg opp en strukturell daglig og ukentlig plan. Jeg satte av tilstrekkelig med tid til begge, og satt ekstra fokus på de vanskeligste fagene. Dette bidro til å gi meg struktur og hold meg på sporet med å oppfylle mine akademiske mål.

Har du fått noen «aha-opplevelser» i løpet av studiene?

- Å studere krever mer disiplin og det er mer utfordrende når man kombinerer studie med jobb.

Har du jobbet ved siden av studiene?

- Jeg jobber som daglig leder på Skamløst nettverk AS, en frivillig organisasjon som støtter ungdommer til å ta de riktige valgene i livet.

Hvordan opplevde du studentmiljøet?

- Selv om studiet var nettbasert, kunne man delta i ulike kollekvigrupper og bruke digitalt klasserom når man hadde faglig spørsmål.

Hvordan var forholdet ditt til medstudenter, forelesere og de andre ansatte på Oslo Nye Høyskole? 

Jeg hadde et godt forhold til både medstudenter, foreleserne og de ansatte. Vi hadde mye digital kommunikasjon, som var veldig nyttig. Webinarene var veldig lærerike, og foreleserne var alltid tilgjengelige hvis man trengte hjelp. 

Mat på kjøkkenbenk
Parisa hadde også praksis i emnet "ERN6040 Forebyggende ernæring i helsearbeid og praksis", og forteller at det var en svært interessant opplevelse. Foto: privat

Hva er dine tanker og håp for fremtiden? 

- Mitt ønske er å oppmuntre folk til å følge en sunn livsstil ved å lære dem om helse og ernæring og få dem til å engasjere seg i fysisk aktivitet. Gjennom dette håper jeg å øke befolkningens generelle helse som et ledd i å fremme god helse.

Har du noen tips til fremtidige studenter?

- Sørg for å alltid ha en god og næringsrik lunsj. Lag en realistisk leseplan og delta på alle forelesninger, både frivillige og obligatoriske. 


Søk på ernæringsstudier her →


Tilbake til toppen