Hopp til hovedinnhold
/
Stine er nettstudent ved Oslo Nye Høyskole, og tar en bachelorgrad på heltid i ernæring. Foto: privat

Kombinerer familielivet med nettstudier

Stine har funnet ut hvordan hun best mulig kan kombinere nettstudier med rollene som mamma, kone og enkeltindivid – samtidig som hun skaffer seg relevant utdanning for stillingene hun ønsker å søke på i fremtiden. 

Søk på studier her 

Publisert i Aktuelt om ernæring Mandag 21. november, 2022 - 12:55 | sist oppdatert Tirsdag 1. august, 2023 - 10:51

Navn: Stine Haslestad
Alder: 36 år
Studerer: Bachelor i ernæring på heltid. Jeg er nå i gang med 5. semester på 3. året. 
Studerer du på campus i Oslo, på nett eller i utlandet? Nettstudent

Nødvendig med fleksible nettstudier

Stine Haslestad er på 3. året av sin bachelor i ernæring på nett – en utdannelse hun valgte på grunn av hennes interesse for kosthold for barn, og de økte mulighetene utdannelsen ga for å få drømmejobben når hun er ferdig. Hun valgte nettstudier, noe som har vært avgjørende for at Stine skulle kunne få gjennomført bacheloren sin. 

Nettstudier var et naturlig, og egentlig helt nødvendig for at jeg skulle kunne klare å kombinere livet som student med hverdagen og familielivet. Nå har jeg en veldig fleksibel hverdag, som har gjort at jeg kan kombinere studentlivet med andre prosjekter. I tillegg har det gjort at jeg har fått fulgt opp barna mine tettere, forteller hun. 

Les mer om hvordan det er å være nettstudent ved Oslo Nye Høyskole →

mat og bøker på kafebord
Fleksible nettstudier gjør det mulig for Stine å flytte studiestedet sitt til en koselig kafe når hun måtte ønske det. Foto: privat​​​​

Delta aktivt i studentmiljøet

På grunn av høyskolens digitale læringsplattform Qybele, har Stine kunnet ta med seg studiene hvor enn hun er – enten det har vært på reise eller på kafé. Selv om nettstudenter ikke får det samme klassemiljøet som stedlige studenter, har Stine fått god kontakt med mange av sine medstudenter. Hun mener det er viktig å være en aktiv del av studentmiljøet likevel, og delta på de aktivitetene som tilbys, som webinarer og kollokviegrupper. 

Personlig liker jeg veldig godt å jobbe og kommunisere med andre, og har derfor savnet et litt større klassemiljø. Dette har jeg løst ved å være aktiv i digitalt klasserom og på webinarer, i tillegg til å ta direkte kontakt med andre studenter. Samtidig har jeg brukt sosiale medier til å opprette kontakt med andre “ernærings-nerder”, som brenner for det samme som meg, sier Stine. 

Hvordan sjonglere mange roller

Som for veldig mange studenter, har eksamensperioden vært spesielt intenst for Stine. Når hun i tillegg skal kombinere det med familielivet, kan det bli mye på en gang. I løpet av studietiden har Stine erfart hva som må til for å komme seg gjennom de tøffe periodene på best mulig måte. 

Tydelig kommunikasjon og avklaringer av behov med de nærmeste har vært viktig for å unngå den dårlige samvittigheten og potensielle konflikter. Jeg har vært hard på prioriteringer, og har hatt ekstra fokus på å inkludere egentid selv på hektiske dager. Dette har vært en viktig brikke for å føle at jeg strekker til både som student, kone, mamma og andre roller jeg har, forklarer Stine. 

Nettstudent Stine foran dagslyslampen sin
Når mørket kommer på vinteren, bruker nettstudent Stine en dagslyslampe som hun har stående på arbeidspulten sin hjemme. Foto: privat

Opparbeider seg relevant arbeidserfaring

Ved siden av studiene tar Stine et internship i bedriften Folkelig, som blant annet har utarbeidet ulike aktivitetsprogram hvor matglede og matkompetanse tilbys og formidles gratis til barn og unge i hele Norge. Hun er også studentassistent for et forskningsprosjekt ved ONH, som handler om arbeidsrelevansen for emnet Kosthold og ernæring for barn, der hennes rolle primært har vært å ha et studentperspektiv på emnet. Både internshipet og stillingen som studentassisten gir Stine relevant arbeidserfaring hun kan ta med seg inn i rollen som jobbsøker senere. 

Kosthold for barn er en av mine hjertesaker, og arbeidet med forskningsprosjektet har bekreftet at det er dette jeg brenner for. Jeg har blant annet fått vist at jeg er faglig sterk, og jeg har fått innsikt i arbeidslivet - som blir viktig når jeg skal finne ut av hva jeg ønsker å jobbe med helt konkret, forteller hun.

Vil jobbe med kosthold for barn

Stine har mange drømmer og håp for fremtiden etter at hun er ferdig med bachelorgraden sin i ernæring. Etter en periode som fulltidsstudent, vil hun tilbake til arbeidslivet, noe hun satser på at sin nye utdannelse vil bidra til. 

Drømmen er en fleksibel arbeidshverdag hvor jeg kan bruke stemmen min til å bidra med å gjøre en forskjell for andre. Det kan være foredrag, kompetanseheving, kurs eller andre måter, men jeg vil gjerne inspirere og hjelpe til med å finne løsninger for folk. Jeg brenner ekstra for temaet «kosthold og barn», så jeg ser for meg at det blir noe rundt det, forteller hun. 

studieplassen hjemme med arbeidspult og kontorstol
Nettstudenten Stine har laget seg en hyggelig studieplass hjemme, hvor hun kan konsentrere seg om ernæringsstudiene sine. Foto: privat 

Stines tips

Hvilke råd eller tips vil du gi studenter som vurderer å begynne på nettstudier?

  • Ikke vent! Jeg har lenge gått med en magefølelse om hva jeg egentlig ønsket og drømte om å holde på med, men gjentok hele tiden for meg selv “når barna blir store”. Nå angrer jeg ikke ett sekund på at jeg ble nettstudent, og får stadig bekreftelser om at dette var helt riktig og nødvendig for veien videre, forteller Stine og fortsetter  
  • Husk at selv om det er skummelt å ikke ha alle svarene på plass, må du ikke vite nøyaktig hva som venter etter studietiden før du begynner å studere. Vær heller åpen for mulighetene som dukker opp, tipser hun, og gir et tredje råd; 
  • Delta aktivt der du kan, både som student og som privatperson. Finn inspirasjon fra andre som har skapt seg den arbeidshverdag du selv seg for deg.
  • Vær engasjert og nysgjerrig! Delta aktivt på det som tilbys av webinarer eller lignende via høyskolen. Dette er spesielt viktig for oss som er nettstudenter. Tenk at både lærere og andre medstudenter kan være en viktig brikke for å finne en fremtidig arbeidsplass. Nettverksbygging er gull verdt!

 

Les om bachelor i ernæring 


Tilbake til toppen