Hopp til hovedinnhold
/

Thea, nettstudent i digital markedsføring og ledelse

Thea Finøen Pettersen er 23 år og bor i Drammen. Hun er akkurat ferdig med førsteåret av den treårige bachelorgraden i digital markedsføring og ledelse som hun studerer på nett.

Publisert i Aktuelt om digital markedsføring Onsdag 17. august, 2022 - 12:56 | sist oppdatert Tirsdag 1. august, 2023 - 10:40

Thea er en ambisiøs jente med mange baller i lufta. Hun studerer nemlig ved siden av ikke mindre enn tre jobber!  
I en tid har Thea jobbet ved Drammen distriktspsykiatriske senter (DPS) og i kosmetikkjeden Kicks. Og det var nettopp disse jobbene som inspirerte henne til å studere Digital markedsføring og ledelse

Jeg vil gjerne komme meg inn innenfor markedsføring i kosmetikkbransjen. Jeg trives veldig godt i jobben min på kosmetikkbutikken Kicks og synes det er utrolig spennende med merkevarer og forbrukeratferd innenfor denne bransjen. Samtidig har jeg funnet ut gjennom jobben min på DPS at jeg trives veldig godt på kontor. Dermed landet jeg på digital markedsføring hvor man ofte jobber på kontor, men har fortsatt kreativt innspill.   

Tidligere har Thea prøvd seg på sykepleiestudiene, noe som ikke var for henne. Senere tok hun utdanningen medisinsk sekretær som nettstudier, som landet henne jobben ved DPS.

Jeg har tidligere studert over nett, noe som gikk veldig bra. Dermed ville jeg ta bacheloren over nett også siden jeg liker godt å kunne kombinere skole med jobb. Derfor var en av grunnene til at jeg valgte ONH nettopp fordi studiet gikk over nett.

En fot inn i riktig bransje 

Likevel, det var flere grunner til at Thea valgte å studere nettopp ved ONH. 

Jeg valgte OHN mye fordi at jeg leste på nettsiden at det sto at flere av foreleserne har erfaring fra kosmetikkbransjen. Særlig at en av mine lærere, Melissa, har vært markedssjef i Chanel er veldig motiverende. Hun har hjulpet meg mye og gitt gode tips om bransjen.

Thea så på det som en stor fordel at lærene hennes har erfaring fra bransjen hun selv ønsker seg inn i. Da kan man få et særlig godt innblikk i bransjen, noe som har inspirert henne.

Melissa har gitt meg innspill i bransjen og tips som har hjulpet meg til å få bedrifter til å legge merke til meg. 

La kreativiteten blomstre 

Den sprudlende Drammensjenta elsker å være kreativ!

Det jeg liker godt med digital markedsføring er at det er mye spennende man kan jobbe med. Jeg ønsker meg en variert hverdag hvor man kan både være analytisk og kreativ. Derfor var denne retningen midt i blinken for meg.

Etter endt bachelorgrad innen digital markedsføring er det mange ulike retninger man kan jobbe med. Thea synes det er mange ting som er appellerende med fagfeltet.

Det er mange spennende retninger man kan ta og det er et fag som stadig er i utvikling. Jeg har vært i praksis og lært mye om nettsider og jobbet med både organisk søk og betalte annonser. Man kan også jobbe mye med sosiale medier og PR. I denne bransjen er det viktig å følge med og være oppdatert!

Struktur og stå-på-vilje 

For Thea er nettstudier helt perfekt i en hektisk hverdag med mye på agendaen. Hun gjør skolearbeid når og hvor det passer henne.

Jeg trives veldig godt med nettstudier da det er veldig fleksibelt som gjør at jeg kan kombinere det med jobb.

Hun innrømmer at jobbene tar mye av hennes tid, men at hun løser skolearbeidet innimellom; på kvelder og i helgene.

Det jeg liker så godt med nettstudier er at jeg kan ha med meg skolen overalt! Jeg har f.eks. jobbet med skolearbeid på mobilen på bussen og toget.

thea studerer ute

Thea er en strukturert student som liker å utfordre seg selv. Hun innser at man trenger litt ekstra pågangsmot for å ha så mange baller i lufta, men trives særdeles godt med en hektisk hverdag.

Nettstudier er veldig lærerikt og passe utfordrende. Jeg har lært mye om meg selv, hvordan jeg jobber og utfordret meg selv på en måte som gir en god mestringsfølelse. Som nettstudent må man ha stå-på-vilje og være strukturert. 

En plattform hvor alt er samlet på ett sted 

Nettstudenter ved ONH bruke Qybele, vår egen læringsplattform som er laget av utviklere på høyskolen og tilpasset akkurat våre studenter. Thea har bare lovord å si om plattformen.

Qybele har vært veldig kjekt å bruke. Her kommer pensum vi bruker i fagene og alt av arbeidskrav og eksamen går gjennom denne plattformen. Her kan man lett sende melding til lærer og kontakte andre medelever. Det har vært veldig fint å ha en plattform hvor alt er samlet.

Studiehverdagen til Thea går mye ut på å jobbe selvstendig med fagstoffet.

Som nettstudent så har vi mye pensum som vi går gjennom på nett sammen med videosnutter fra lærerne. Vi har også hatt forelesning over nett som også blir spilt inn til senere. Jeg har hatt et godt forhold til alle lærerne da jeg har stilt spørsmål og hatt kontakt med de fleste angående fag.

Selv om Thea liker å studere alene, synes hun at det også er fint å ha muligheten til å ha kontakt med medstudenter en gang innimellom.

Som nettstudent ved ONH så kan man velge mye selv hva man gjør av studietiden sin. ONH arrangerer sosiale arrangement som man kan være med både stedlig og digitalt. Jeg har også tatt kontakt med andre studenter hvor vi har samarbeidet sammen ved vanskelige fag eller når det har vært ting vi ikke har forstått. Det har vært veldig fint å både jobbe selvstendig, men også ha mulighet til å ha medstudenter når det er noe man ikke forstår.


Internship i drømmebransjen

Thea har klare mål og drømmer for fremtiden, noe hun fikk tips om å rendyrke før hun startet på studiene av bekjente. 

Jeg fikk selv som råd å rette mye av det jeg gjør på skolen til den bransjen man vil inn i. Dette gjør at man både lærer om bransjen, men også har noe å vise til etter studiene. Å vise interesse er aldri en dårlig ting.

Og å vise interesse har Thea gjort til virkelighet! Hun tok i vår kontakt med Dermanor, en leverandør til noen av de største merkene hos Kicks hvor hun la inn en åpen søknad. Dette ga resultater, og hun har nå blitt tilbudt et internship hos dem til høsten! 

Jeg har fått muligheten til å få et unikt innblikk i kosmetikkbransjen som jeg ønsker å jobbe med i fremtiden! Og det fordi jeg turte å ta kontakt og viste interesse for bedriften.


Tilbake til toppen