Hopp til hovedinnhold
/
Mia-Eline har fått praksisplass hos Blå Kors (Foto: Privat)

Mia-Eline, internship hos Blå Kors

Mia-Eline tar en bachelor i internasjonale studier og dette semesteret har hun internship hos Blå Kors. I denne teksten forteller hun om hva hun gjør hos Blå Kors og hvordan hun synes det er å ha internship. 

Publisert i Internship Tirsdag 16. november, 2021 - 14:12 | sist oppdatert Mandag 28. mars, 2022 - 14:12

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Denne høsten tar jeg et internship hos Blå Kors Norge der jeg er ansatt i den internasjonale avdelingen. Ved siden av å jobbe opp mot rus og mental helse i Kenya og Uganda, er jeg med på å utvikle et prosjekt i Blå Kors Ung. Dette er ungdomsorganisasjonen til Blå Kors Norge. 

Blå Kors Ung (BKU) er en demokratisk ungdomsorganisasjon med medlemmer organisert i lokale fritidsklubber og speidergrupper. I år har Blå Kors Ung begynt en internasjonal satsning på unge, knyttet til rus, mental helse og spillavhengighet, samt positive sider ved spill. Satsingen skjer hovedsakelig i samarbeid med våre internasjonale søsterorganisasjoner. Hittil har vi satt i gang et prøveprosjekt med Sverige.

Mia-Eline med en venninne

I høst gjennomfører vi en ungdomsutveksling med ungdommer fra Blå Kors Ung Norge og Sveriges Blåbandsungdom. Temaet er digitalisering og gaming, fordi vi ønsker å sette søkelys mot hvordan pandemien har påvirket ungdom i Europa, da mesteparten av hverdagen har foregått digitalt. Derfor vil noen ungdommer fra Sverige komme på besøk til Norge for å diskutere disse temaene, løse noen oppgaver, og kanskje legge til rette for et foredrag med Blå Kors sine ansatte som jobber med spillavhengighet. De norske ungdommene skal også på besøk til Sverige og være med på et lærerikt og spennende opplegg. Dette er kun starten på et europeisk samarbeid, hvor ønsket er at det skal bli en ringvirkning, og at flere og flere har lyst til å bli samarbeidspartner og jobbe opp mot at slike temaer blir et større fokus hos dagens ungdom.

Jeg har også representert Blå Kors Ung på en tur til Strasbourg i Frankrike. Sigrid, som også har internship hos Blå Kors, og jeg deltok på European Youth Event, som fant sted i det Europeiske Parlamentet. Her var det en rekke seminarer og workshops som vi hadde muligheten til å bli med på som er spesielt relevant for studiet vårt. Disse gikk ut på alt fra klima, samfunnsproblemer og hvordan EU fungerer. Det var også karriereveiledning, stands og muligheter for networking. Vi møtte også andre unge fra forskjellige steder i Europa med like interesserer som oss, noe jeg personlig lærte mye av. Bare det å skulle snakke engelsk med andre mennesker fra andre land merket jeg at jeg hadde utrolig godt av. Grunnet pandemien har det jo blitt en stund siden sist. Det mest spennende som skjedde på turen var møtet med en eks-innsatt fra Guantánamo-fengselet. Han hadde ufrivillig blitt sendt til treningsleir i Afghanistan under Osama Bin Laden i 2000. Denne samtalen satte skikkelig spor i meg. Vi dro også å så på menneskerettighetsdomstolen – som var veldig gøy å få se! 

Mia-Eline på delegattur

Dette er noen av de tematiske områdene som jeg jobber med som studentpraktikant hos Blå Kors Norge og et lite innblikk i hva jeg har fått være med på hittil i internshipet. Jeg er spent på hva de siste månedene vil bringe.


Tilbake til toppen