Bachelor i internasjonale studier – nettstudium
Er du interessert i verden utenfor Norges grenser og hva som former den? Lurer du på om FN fortsatt er relevant, om flyktningkrisen fører til økt usikkerhet eller hva pandemier gjør med internasjonalt samarbeid? Da er internasjonale studier for deg.
Opptakskravet er generell studiekompetanse. Du kan også søke med 23/5-regelen eller realkompetanse.
Studiet har oppstart både høsten og våren. Se mer informasjon om nettstudier her.
Verden har aldri vært så tett sammenvevd politisk, økonomisk, juridisk og kulturelt som den er i dag. Samtidig ser vi dype splittelser og konflikter på den internasjonale scenen.
Internasjonale studier bygger på fagområder som statsvitenskap, historie, jus og økonomi, så vel som psykologi, filosofi og kulturstudier for å forstå hva det er som former den verden vi lever i.
Internasjonale forhold påvirker oss stadig mer, og din kompetanse etter endt bachelor være ansett og etterspurt.
Hva lærer du i internasjonale studier?
Internasjonale studier ligger nært statsvitenskap som fagfelt, men med et større fokus på internasjonale forhold.
Du undervises av en entusiastisk gjeng som gjerne bruker podkast, interaktive kart som læringsverktøy. Med dette studiet får du kunnskap, ferdigheter og kompetanse til å analysere og drøfte spennende og viktige problemstillinger.
Disse er blant annet knyttet til:
- internasjonalt samarbeid og konflikt
- internasjonal økonomi
- globaliseringens konsekvenser
- klimaspørsmål
- internasjonal rett
- militær maktbruk
Læringsplattformen Qybele blir ditt viktigste verktøy under studiene. Du får tilgang til undervisning, oversikt over timeplan og arbeidskrav. Du får personlig veiledning, og gode kommunikasjonsverktøy for å diskutere og snakke med medstudenter. I tillegg vil en studentrådgiver følge deg gjennom hele studietiden.
Frivillige og obligatoriske samlinger
For studieprogrammene ved Institutt for statsvitenskap og internasjonale relasjoner arrangeres det minimum én felles digital samling per semester.
Som bachelorstudent er det obligatorisk å delta på to samlinger. Samlingene må gjennomføres før du kan levere avsluttende bacheloroppgave, men det er opp til deg selv når i studieløpet du ønsker å gjøre dette.
Du kan delta på så mange samlinger du ønsker. Samlingene er ikke emnespesifikke, men tar for seg ulike faglige problemstillinger og temaer. Dette varierer fra samling til samling. Det er også fokus på studieteknikk og det å være nettstudent, og samlingene gir gode muligheter til å bli kjent med både medstudenter, fagansatte og høyskolen. Noen av samlingene kan finne sted fysisk på campus i Oslo.
Internship – få relevant arbeidserfaring
Praktisk erfaring fra relevante arbeidsplasser kan være døråpner inn i det arbeidslivet du ønsker å jobbe i. Som nettstudent har du mulighet til å gjennomføre et internship som del av studiene. Det gir deg mulighet til å lære å kjenne en bransje du vil inn i, knytte kontakter og styrke din CV allerede i studietiden.
Våre studenter har tidligere gjennomført internship ulike steder i Norge og utlandet, slik som:
- Flyktninghjelpen
- FNs høykommissær for flyktninger i Genève (UNHCR)
- Utenlandske ambassader
- Norad
- FN-sambandet
- Leger uten grenser (MSF)
- Integrerings og Mangfoldsdirektoratet (IMDi)
Ta et semester i utlandet! Se hvor du kan dra på utveksling her →
Jobbmuligheter og videre studier
Med denne bachelorgraden kan du ta et stort sted på veien mot en spennende jobb. Kunnskaper, ferdigheter og kompetanse innenfor internasjonale studier er etterspurt i mange sektorer og bransjer både i Norge og utlandet.
Relevante arbeidsgivere for deg med utdanning innen internasjonale studier er
- Utenriksdepartementet eller andre departementer
- FN-systemet
- humanitære organisasjoner (som Flyktninghjelpen, Kirkens Nødhjelp, Amnesty International, Norsk Folkehjelp m.fl.)
- offentlige etater
- Forsvaret og etterretning
- forskningsinstitusjoner og akademia
- skolevesenet
- ulike medier
- konsulentbransjen
Med fullført bachelor i internasjonale studier kvalifiserer du også til å søke en rekke samfunnsvitenskapelige masterstudier i Norge og i utlandet.
Dette emnet gir en innføring i et fagfelt som omfatter en rekke interessante temaer som gir deg innsikt i og forståelse for hvordan det internasjonale systemet fungerer og hvorfor de ulike aktørene handler som de gjør.
INT1140 er et introduksjonsemne i internasjonal historie. Med utgangspunkt i historiefaglige teorier og metoder vil emnet handle om å analysere hendelser og utviklingstrekk som har definert internasjonale relasjoner i Europa og verden fra 1600-tallet og fram til i dag.
Dette emnet gjennomgår sentrale trekk ved empirisk forskning (problemformulering, design, observasjoner, databehandling og fortolkning) samt grunnbegreper knyttet til samfunnsvitenskapelige undersøkelser, tester, spørreskjemaer og kvalitative og kvantitative metoder.
I løpet av emnet skal du gjennomføre et individuelt casestudium om et selvvalgt folkemord fra det 20. århundret.
I dette emnet vil du få grunnleggende kunnskap i det internasjonale menneskerettighetsregimet, dets organer og institusjoner, dets verktøy i form av konvensjoner, regelverk og lignende og muligheter/begrensninger med håndhevelse av disse i enkelte land.
I dette emnet vil du lære om forholdet mellom stater og forholdet mellom stater og internasjonale institusjoner.
Dette emnet er en introduksjon til internasjonal politisk økonomi (IPØ); forholdet mellom politikk og økonomi, stat og marked på globalt nivå.
Dette emnet vil diskutere konseptet «sikkerhet», gi en innføring i strategilære, videreutvikle forståelsen av IR-teori, og introdusere viktige historiske caser og aktuelle sikkerhetspolitiske problemstillinger.
I dette emnet ser vi nærmere på noen trekk ved det vi i dag kaller folkeretten, i det vi studerer dens grunnleggende bestanddeler og dens plass i det internasjonale systemet.
Dette emnet vil gi deg kunnskap og forståelse for noen av de viktigste bidrag filosofien har gitt til utviklingen av den vitenskapsforståelsen vi har i dag.
I dette emnet vil du bli introdusert for en rekke begrepsmessige og analytiske redskaper som åpner for en dypere og mer nyansert forståelse av internasjonale relasjoner.
Bacheloroppgaven er et større faglig arbeid som avslutter den treårige bachelorgraden. Hver student foreslår selv fokus for oppgaven, men temaet skal ligge innenfor de tematiske områdene som er dekket av internasjonale studier.
What is terrorism? How has the threat of terrorism changed over time? What motivates different types of terrorism? This class examines these fundamental questions and many more in order to gain some insight into one of the most talked about political phenomenons of our time.
In this course we examine the various theories of foreign policy and how foreign policy is made, focussing in particular on states.
The Arctic is experiencing fast and unprecedented economic, environmental, political, and security challenges, which provides new opportunities for international cooperation, but also a potential for regional competition and even conflict.
The course will provide students with the tools necessary to understand one of the most conflict ridden regions in the world by illuminating the role played by various great powers intervening and withdrawing from the Middle East.
In this course, we will delve into the contents and background of one of the most important developments of late 20th century thought about war: namely, the resurgence of the “just war” idea.
Every year in excess of half a million people die as a result of armed violence and many more suffer its consequences. In this module we examine some of the key issues and theories that inform contemporary thinking on violence.
This course will analyze the ideas behind and the actual practice(s) expressed by the Nobel Peace Prize, which is handed out in Oslo every year – the city of Oslo New University College.
Migration and refugee studies is an interdisciplinary course which draws on a range of theoretical approaches from political science, law, economics, sociology, human geography and history to make sense of international migration.
Dette emnet bygger på INT2210 Sikkerhetsstudier. Målet med dette emnet er å gi deg et solid fundament til å forstå og diskutere sentrale begreper og konsepter innen klassisk og kritiske sikkerhetsstudier samt bidra til en dypere forståelse av internasjonal sikkerhetspolitikk.
Utplassering i relevante bedrifter, institusjoner og organisasjoner er en unik mulighet for studenter til å få innblikk i arbeidslivet, opparbeide seg praktiske erfaringer, integrere teori og praksis, samt knytte kontakter.
Utplassering i relevante bedrifter, institusjoner og organisasjoner er en unik mulighet for studenter til å få innblikk i arbeidslivet, opparbeide seg praktiske erfaringer, integrere teori og praksis, samt knytte kontakter.
Utplassering i relevante bedrifter, institusjoner og organisasjoner er en unik mulighet for studenter til å få innblikk i arbeidslivet, opparbeide seg praktiske erfaringer, integrere teori og praksis, samt knytte kontakter.
I dette valgemnet lærer du forskningsmetodikk gjennom praksis. Du vil jobbe med forskningsrelaterte arbeidsoppgaver i samarbeid med en eller flere av avdelingens forskere.
I dette valgemnet lærer du forskningsmetodikk gjennom praksis. Du vil jobbe med forskningsrelaterte arbeidsoppgaver i samarbeid med en eller flere av avdelingens forskere.