Hopp til hovedinnhold
/
Mira Dahl Aspeli, nettstudent ved Oslo Nye Høyskole (Foto: Privat)

Møt Mira, nettstudent på internasjonale studier

Da Mira bestemte seg for å ta en bachelor i internasjonale studier ved Oslo Nye Høyskole ble det naturlig å velge nettstudier. Det har hun ikke angret på! 

Publisert i Studenthistorier Torsdag 27. mai, 2021 - 15:10 | sist oppdatert Tirsdag 29. mars, 2022 - 14:06

Gå til studiesiden

Meld deg på vårt nyhetsbrev

 

Navn: Mira Dahl Aspeli
Studerer: Internasjonale studier på nett ved Oslo Nye Høyskole. Begynte høsten 2019. 

Høsten 2019: Mira Dahl Aspeli ønsker å studere internasjonale studier. Hun har nettopp avsluttet et lengre studieopphold i Sør-Korea, hvor de har et litt annerledes studieårshjul, og ønsker å starte etter at den ordinære skolestarten i Norge hadde begynt.  

– Jeg valgte nettstudier ved Oslo Nye Høyskole. Det var veldig praktisk for meg i min situasjon, og uten tvil det beste valget jeg kunne ta for å kombinere både jobb, studier og andre forpliktelser og muligheter i hverdagen min.  

En utdanning innen internasjonale studier falt naturlig for Mira, og ikke minst kan hun kombinere dette studiet med sin koreanske språkkompetanse og kunnskap om Øst-Asia.   

– Fra ung alder har jeg vært opptatt av hvordan verdenssamfunnet er konstruert. Dens kompleksitet og mitt ønske om å forstå og forbedre den har motivert meg til å engasjere meg i politikk, studere menneskerettigheter og internasjonalt samarbeid.

– Jeg ønsker å forstå hvorfor mennesker forskjellsbehandles, hvorfor vi har ulike livssyn og tro, hvorfor mennesket kategoriseres i ulike klasser og prioriteres ulikt i en rekke samfunn, og dermed hvordan vi kan etablere kommunikasjon med dem. 

Det du trenger å vite om nettstudier

Mira utenfor Kyunghee University, Sør-Korea
Bilde: Utenfor de vakre bygningene på Kyunghee University, hvor Mira studerte i Sør-Korea før hun begynte på Oslo Nye Høyskole høsten 2019 (Foto: Privat)

Muligheter finnes overalt 

Miras kunnskap og kobling til Korea ble tidlig plukket opp ved Oslo Nye Høyskole etter skolestart. Hun ble spurt om å delta på OsloPeace19, en to-dagers begivenhet for fredsakademia hvor seminarer ble avholdt på Oslo Nye Høyskole og The Peace Research Institute Oslo. Her var hun engasjert som koreansk-engelsk-norsk tolk, og deltok også på International Clubhouse World Seminar for Mental Health 2019 med samme rolle.  

– Å delta på disse to arrangementene var ikke bare en god mulighet for opparbeiding av erfaring, men også en mulighet til å engasjere meg i en god sak ved å tilby de ferdighetene jeg har.  

– Å bli spurt om å delta på OsloPeace19 snaue to uker inn i bachelorstudiet mitt på Oslo Nye gjorde at jeg følte meg sett på en måte jeg ærlig talt ikke hadde forventet. Dette ble et eksempel på hvordan man som nettstudent ikke trenger å bli like isolert som man kanskje frykter!  

– En ting jeg oppdaget er at muligheter gjerne kommer i utradisjonelle former, så det er bare å holde øyne og ører åpne. Jeg har fått mange muligheter gjennom skolen som jeg ellers ikke ville visst om.  

Mira deltok på OsloPeace19
Bilde: Mira deltok på OsloPeace19, som hun ble spurt av Oslo Nye Høyskole om å delta på ettersom skolen hadde bedt en delegasjon fra Sør-Korea.

Studiemiljøet som nettstudent 

– Studentmiljøet opplever jeg som veldig godt tross i at jeg studerer på nett som selvfølgelig setter naturlige begrensninger. Jeg har en gruppe medstudenter jeg holder kontakt med og diskuterer godt med.  

Spesielt trekker Mira frem arrangementet Digital skolestart hvor hun fikk møtt medelever, forelesere og ansatte, samt fellesarrangementer, digitale forelesninger og samtaler.  

– Det setter et ansikt til forelesere og medelever, og gjør at terskelen for å ta kontakt blir lavere.

Kommunikasjon - nøkkelord for en god studietid 

Mira har benyttet seg av veiledning- og oppfølgingssamtaler av nettlærer og studieveileder gjennom studieløpet.  

– Jeg kan snakke med dem når det kommer til hvordan det går med fagene som jeg tar, fremtidige studieplaner som utveksling og internship, relevante muligheter og hvordan dette kan kombineres med skoleløpet, eller bare for å ta en prat om hvordan jeg har det. Det er gull verdt! 

Mira jobbet frivillig som tolk på International clubhouse world seminar for mental health 2019
Bilde: Mira jobbet frivillig som tolk på International clubhouse world seminar for mental health 2019, som ble holdt i Lillestrøm.

Engasjement krydrer studiehverdagen  

– En «aha-opplevelse» jeg har hatt i studietiden er at jeg faktisk gjør det mye bedre enn det jeg selv hadde trodd på forhånd! Engasjement og hardt arbeid gir resultater, og jeg har skjønt at jeg skal gi meg selv og mine ferdigheter litt mer ros enn det jeg har gjort før. 

Mira har tatt imot studiehverdagen med åpne armer og ser at det å benytte seg av mulighetene som finnes har vært alfa omega for henne. Hun anbefaler nye studenter å sette seg inn i hvilke muligheter skolen har å tilby for deg å kunne engasjere deg i, uansett om du studerer stedlig eller på nett.  

– Delta på det som er mulig av faglige og sosiale arrangementer. Det er koselig å bli kjent med medstudenter, forelesere og ansatte, og det hjelper også å vite at man ikke er alene.

Bøker og tusjer
Bilde: Mira planlegger arbeidskrav på starten av semesteret.

Travel hverdag 

Mira har mange baller i luften, og jobber 50% deltid i en butikk ved siden av studiene. Hun har også nettopp fullført ett år som frivillig for den Koreanske Ambassaden i Norge som Citizen Journalist. Her har hun skrevet artikler om ulike aspekter av Korea til nordmenn gjennom sosiale medier og ambassadens hjemmeside.  

– På grunn av dette engasjementet har jeg vært en av de heldige som har blitt valgt ut som en av KOCIS’ Honorary Reporters på Korea.net, en flerspråklig myndighetsportal som sprer informasjon relatert til Korea til lesere over hele verden!  

Mira håper etter hvert på å bli valgt som praktikant ved den Norske Ambassaden i Korea, da en av hennes store mål er å kunne spesialisere seg innenfor Norge- og Korearelasjoner. Hun er heller ikke fremmed for å ta en mastergrad etter endt bachelor, eller ta flere emner på Oslo Nye Høyskole som videreutdanning.  

Oppfordring til nye studenter 

Mira er klar i sin tale når det gjelder tips til nye studenter:

– Sett deg inn i hva studiet innebærer og bestill deg deg gjerne en rådgivningstime. Dersom du har andre forpliktelser og er usikker på hvordan du effektivt skal kombinere disse i hverdagen din, vil studieveilederne være til stor hjelp. Kanskje du er like heldig som meg og får en like flott studieopplevelse som det jeg har! 

Les mer om internasjonale studier på nett her


Tilbake til toppen