Hopp til hovedinnhold

Internasjonale studier - en utdanning om å forstå verden

Interesserer du deg for internasjonale spørsmål med særlig vekt på internasjonale politiske prosesser, menneskerettigheter og internasjonal sikkerhet? Drømmer du om å arbeide innen humanitære organisasjoner, i utenrikstjenesten, eller med politisk forskning? Da kan internasjonale studier være rett sted å starte. 

Søk studier

Opptakskrav på studiene er generell studiekompetanse. Oppstart avhenger om du velger å studere på nett eller campus. 

Du kan velge mellom bachelorgrad i internasjonale studier, årsstudium i internasjonale studier eller enkeltemner innen fagområdet.

Studiet lærer deg å analysere og besvare problemstillinger knyttet til alt fra studiet av makt, internasjonal organisering og samarbeid, klimaspørsmål, internasjonal økonomi og globale styringsmekanismer til folkerett og militær maktbruk.

kvinne i demonstrasjon

Med en bachelorgrad i internasjonale studier kan du velge å forfølge et bredt spekter av ulike yrkeskarrierer. Både i diplomatiet, næringslivet, utenrikstjenesten, ulike departementer, forsknings- og utdanningssektoren, politiet, bistandssektoren og hos humanitære organisasjoner finner man personer med en bakgrunn fra internasjonale studier.

Se også: Videre studiemuligheter innen statsvitenskap og internasjonale studier

Mange muligheter  finn din vei 

Du kan velge mellom å fordype deg i spennende valgemner, ta internship eller et utvekslingssemester i utlandet. Du har tilgang på både studieveiledning og karriereveiledning underveis, slik at du kan ta bevisste valg i den retningen som passer med dine interesser og drømmer. 
  

Årsstudium på campus eller nett

Studiene passer også for deg som ønsker mer kunnskap om internasjonale forhold og temaer, eller som har et ønske om å omskolere deg. Da kan årstudium i internasjonale studier være midt i blinken. Dette kan tas på stedlig student på vårt flotte campus eller på nett. Som nettstudent kan du også studere deltid og få et studieløp som passer din hverdag. 

Uansett om du velger lengre eller kortere studier blir du som student på internasjonale studier en del av et engasjerende læringsmiljø. Hør litt på hva du kan forvente deg i den populære podcasten "Hva skjer med verden?", som lages av fagansatte ved instituttet.

Fokus på å ha en internasjonal profil

Høyskolen tar jevnlig imot internasjonale gjester og partnere som holder forelesninger og/eller informasjonsmøter for våre studenter. Våre fagansatte deltar også aktivt i internasjonale nettverk, noe som styrker vår internasjonale profil ytterligere. 

Studieturer til relevante steder 

Studiet i internasjonale studier inkluderer mulighet til å reise på studietur til Tanga i Tanzania i løpet av første studieår for studenter på både årsstudium og bachelorgrad. Studieoppholdet strekker seg over fem uker. 

Studieturene gir deg et unikt innblikk i konkrete faglige problemstillinger knytet til de ulike områdene og det gir studenten internasjonal erfaring.

tanzania tre

I løpet av andre studieår på bachelorgraden er det mulighet til å bli med på enda en studietur. De siste årene har studieturen gått til Israel og Palestina. Denne turen går over én til to uker.

Det kan også organiseres kortere studieturer til andre destinasjoner. Eksempelvis har det blitt arrangert studietur til Svalbard i forbindelse med emnet The Geopolitics of the Arctic.

Karriere i fokus 

Kunnskap, ferdigheter og kompetanse innenfor internasjonale studier er et viktig steg på veien moten spennende jobb og åpner for muligheter til mange ulike yrker både i Norge og utlandet.

En slik faglig bakgrunn er relevant for arbeid både i private og offentlige institusjoner og er også etterspurt i ulike mediebedrifter.

Relevante arbeidsgivere for personer med utdanning innen internasjonale studier er Utenriksdepartementet og andre departementer, FN-systemet, humanitære organisasjoner, slik som Flyktninghjelpen, Amnesty International og Norsk Folkehjelp, forskningsinstitusjoner som Peace Research Institute, Oslo (PRIO) og Norsk Utenrikspolitisk Institutt (NUPI). Også innen utdanning og akademia vil en slik bakgrunn være relevant. 

Skap din fremtid - i dag 

Det kan være lurt å snakke med en erfaren studieveileder innen fagområdet, som kan hjelpe deg med å peile ut veien.   

Årsstudium i internasjonale studier

Tilbake til toppen