Hopp til hovedinnhold
/
Sigrid på kontoret til Blå Kors (Foto: Privat)

Sigrid, freds- og konfliktstudier

Sigrid (24) studerer freds-og konflikstudier, og har nå internship hos Blå Kors. I dette portrettet forteller hun om sin erfaring med hvordan det er å ha internship, og hvordan hun synes det er å studere på Oslo Nye Høyskole.

Publisert i Studenthistorier Torsdag 11. november, 2021 - 15:02 | sist oppdatert Mandag 28. mars, 2022 - 14:59

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Les mer om freds- og konfliktstudier

Mitt navn er Sigrid, jeg er 24 år og kommer fra et lite sted utenfor Oslo. Jeg studerer nå siste året på en bachelor i freds- og konfliktstudier, som jeg personlig mener er det beste studiet ved Oslo Nye Høyskole. 

Hva studerer du?
Etter et år i Costa Rica var jeg opptatt av det som skjedde utenfor Norge og jeg ønsket å studere noe som tok for seg nettopp dette. Da jeg leste meg opp på freds- og konfliktstudier visste jeg det var riktig valg for meg! 

Litt over 2 år senere er det fortsatt veldig riktig valg for meg. På ONH har jeg virkelig funnet min vei og fått muligheten til å engasjere meg i temaer jeg interesserer meg for! Jeg har skrevet oppgave om fredsavtalen i Colombia og jeg har sammen med medstudenter opprettet en Amnesty-gruppe på skolen! 

Hvordan synes du det er å studere på Oslo Nye Høyskole?
Jeg er veldig glad for at jeg endte opp med å studere på ONH, fordelene er mange når man går på en mindre høyskole! Jeg kjenner for eksempel alle som går i klassen min. Vi har også en kjempestor fordel på ONH med engasjerte forelesere som gjerne slår av en prat med oss studenter (alt fra politikk til essayveildening). Det er noe som har gitt meg stor motivasjon når enkelte emner har vært vanskelige. 

Hvorfor har du valgt å ta internship?
Jeg ønsket internship for å teste meg selv i arbeidslivet, der målet mitt var å finne ut hva jeg ønsker å jobbe med etter endt utdanning. Det å ha internship er en unik mulighet der man får prøvd seg i arbeidslivet og får muligheten til å skaffe seg et større nettverk som en kan ha til den dagen man skal ut i arbeidsmarkedet.

Hva håper du å få ut av internshipet?
Jeg har internship hos Blå Kors på den internasjonale avdelingen. På internasjonal avdeling jobber vi med to bistandsprosjekter, et i Kenya og et i Uganda. Jeg skal bistå i forskjellige prosesser med prosjektene. Jeg skal også jobbe med fundraising og kommunikasjon for avdelingen. Her får jeg muligheten til å forme internasjonal avdeling sitt program opp mot skoler, dette er noe jeg ser frem til!

Fortell litt om internshipet ditt, hva skal du gjøre?
Jeg håper på å bli kjent med Blå Kors som organisasjon! Samtidig lære mest mulig om bistandsarbeid, for å finne ut om det er noe jeg vil jobbe mot etter endt bachelor. Også håper jeg å få laget ferdig internasjonal avdeling sitt program opp mot skoler! 


Tilbake til toppen