Hopp til hovedinnhold
kvinnelig bachelorstudent foran pc'en sin på Loftet på Oslo Nye Høyskole

4-årig bachelorgrad

Ønsker du å ta en bachelorgrad på deltid, men synes seks år høres for lenge ut? Da bør du se om vår 4-årige bachelor kan være for deg! 

Som deltidsstudent kan du nemlig kombinere studiene med arbeidsliv, familieliv og andre forpliktelser. Som fulltidsstudent tar man som regel en bachelorgrad over tre år. Å ta en bachelorgrad på deltid vil derfor ofte si at man tar samme studieløpet over dobbelt så lang tid, altså seks år. Men ved Oslo Nye Høyskole kan du fullføre bacheloren din på deltid over kun fire år. 

Det er våre flinke studentrådgivere som hjelper deg med å sette opp en studieplan. Dere vil sammen finne en løsning som passer deg, for å sørge for at studiene passer inn i hverdagen din og at du får den utdannelsen du ønsker deg.

 

Hvordan går du frem for å kunne ta en 4-årig bachelor?

  • For å få mulighet til å ta en bachelor over fire år, må du først søke på deltidsstudier i søknadsskjemaet vårt.
  • Skriv inn i kommentarfeltet i søknaden din at du ønsker å ta studiet over 4 år, eller send en e-post til hei@oslonh.no, så hjelper vi deg.  
  • Når du har søkt på studier hos oss, og har logget deg inn i vår digitale læringsplattform Qybele, vil du få tilgang til «Mine saker». Det er en kommunikasjonsplattform hvor du kan ta kontakt med din studentrådgiver som vil hjelpe deg med å sette opp en studieplan. 
     

Hvordan akkurat ditt studieløp vil se ut, kommer an på hvilket studieprogram du går. Dette er fordi emnene innen de ulike studieprogrammene har ulikt antall studiepoeng. Vi har for eksempel emner med 7,5, 10, 15, 20 og 30 studiepoeng, så dette vil avgjøre hvordan ditt studieløp vil bli.  

Er du nysgjerrig på hvordan et studieløp for en 4-årig bachelor kan se ut?

 Dersom du for eksempel er student på bachelorgraden i økonomi og administrasjon, vil et 4-årig studieløp se slik ut dersom du tar 22,5 studiepoeng hvert semester:

grafisk tabell over et eksempel på en 4årig bachelor

 

Skal du søke støtte fra Lånekassen?

Det kan være lurt å huske på at når du søker støtte fra Lånekassen, må du oppgi hvor mange studiepoeng du tar hvert semester eller totalt for et helt studieår. Du må derfor oppgi antall studiepoeng ditt studieløp gir deg. Du vil få støtte tilsvarende studiepoengene du tar. 

Se Lånekassens nettsider for mer informasjon om studiestøtte.  


Se alle våre bachelorgrader

Les mer om deltidsstudier


Tilbake til toppen