Hopp til hovedinnhold
Nettstudier

Kurs før opptaksprøver - Medisinsk fagterminologi

Opptaksprøvene til medisin-, tannlege- og veterinærstudier i Sentral-Europa foregår på engelsk og består av mange medisinske faguttrykk. Det hjelper ikke om du er aldri så god i biologi og kjemi om du ikke kan medisinsk fagterminologi på engelsk.

Når: Du får tilgang til kurset hele perioden det er opptaksprøver, frem til 30. juni. 

Kurset gir en innføring i og gjennomgang av medisinsk fagterminologi fra de emneområdene opptaksprøven er basert på (se de respektive universitetenes søknadshefter). Tidligere opptaksprøver vil også benyttes som øvelse. Presentasjoner og kursmateriell er på engelsk, mens undervisningen i hovedsak foregår på norsk.

Dette er et digitalt kurs som avholdes på vår læringsplattform Qybele. Nettkurset består av en blanding av tekst, videoforelesninger, oppgaver og live-seminar. Kurset tar rundt 16 timer å gjennomføre, og er også fint å bruke til repetisjon når opptaksprøven nærmer seg. 

online kurs

Innhold i kurset medisinsk fagterminologi/latin

Kurset inneholder muntlig og skriftlig trening i form av avkrysningsoppgaver og utdypende spørsmål om forventninger til Sentral-Europa som studiested, selve studiet osv. Dette kurset er like viktig som kjemi- og biologikurset, både når det gjelder forberedelse til opptaksprøvene og forberedelse til selve studiene i Sentral-Europa. Du kan også velge intensivkurs pakke som inkluderer alle kursene. 

Opptaksprøven til universitetene i Ungarn inneholder en egen engelsk del. en stor andel av disse spørsmålene handler om engelsk fagterminologi. Det er vanskelig å forberede seg på denne delen av opptaksprøven på egen hånd, da det ikke foreligger pensumlitteratur. 

Registrer deg for å motta viktig informasjon om medisin, tannlege og veterinærstudier i Sentral-Europa