Hopp til hovedinnhold
/
Elena har funnet sin måte å kombinere studier med livet i "casa del Chaos" - som hun selv kaller huset sitt. Foto: Privat

- Man blir aldri for gammel for å lære noe nytt

Elena tar en nettbasert bachelorgrad på Oslo Nye Høyskole. Med fire barn, bryllupsplanlegging og en hverdagskabal som skal gå opp, har Elena funnet ut at fleksible, nettbaserte studier er det beste alternativet for henne. La deg inspirere av Elena og hvordan hun klarer å kombinere studier med familielivet. 

Publisert i Studenthistorier Onsdag 23. august, 2023 - 09:19 | sist oppdatert Onsdag 23. august, 2023 - 09:30

Det er mange som ønsker å studere, men som ikke helt vet hvordan de skal å få hverdagen til å gå rundt. Elena Kristiansen er 37 år, har fire barn, og bor i Trøndelag. Hun er for tiden nettstudent på fulltid, og skal snart ta fatt på bacheloroppgaven sin innen økonomi og administrasjon. Elena har gode råd til dem som lurer på hvordan man kan kombinere studier og familielivet:

Planlegging, prioriteringer og godt strukturerte dager er tingen. Jeg anser studiene som min fulltidsjobb, så når barna er i barnehagen er jeg på «jobb» på kontoret hjemme, forteller hun og fortsetter; 

Jeg har også blitt bedre til å prioritere mellom hva som må gjøres og hva som kan gjøres senere. Det å kunne gå fra rotet i stuen og klesvasken for å studere har vært en indre kamp. Men jeg har lært mye om meg selv de siste årene, og jeg har også funnet ut av at husarbeidet fremdeles er der når jeg er ferdig med studiene. 

Les mer om våre nettstudier her →

Livet i casa del Chaos

Som for de aller fleste, så går også livet til Elena opp og ned. Hun har ikke latt det stoppe henne i studieløpet, og har snart fullført tre år ved Oslo Nye Høyskole. For hennes del har en strukturert hverdag vært nøkkelen til å komme seg gjennom utfordrende perioder. 

Det er rart å tenke på at tre år snart har gått. Det har vært noen intense år med min mors bortgang i 2021, bryllupsplanlegging og et hektisk familieliv. Alt i alt er livet i «casa del chaos» rimelig godt. Tar man en dag av gangen, klarer man det meste, forteller hun. 

Lett tilgjengelig hjelp og støtte

Som nettstudent er Elenas studiehverdag svært fleksibel, og hun kan studere når og hvor hun vil. En viktig del av hennes studiehverdag er læringsplattformen Qybele. Der finner hun forelesninger, pensum og arbeidskrav, og det er der hun kan komme i kontakt med både medstudenter og forelesere. 

Vi er en liten gruppe som jobber med de samme fagene i Qybele, og det har fungert veldig bra. Det å kunne diskutere og stille spørsmål til både medstudenter og forelesere har vært viktig for både det sosiale og læringen. Og studieveilederne er virkelig gode når man lurer på noe. 

Flere i samme situasjon

Elena forteller at hun ikke har vært så veldig aktiv i de ulike sosiale aktivitetene som tilbys for nettstudentene ved ONH, på grunn av sitt hektiske familieliv. Men hun har likevel fått kontakt med flere voksne medstudenter, som er i samme livssituasjon som henne selv.  

Jeg opplever at mange på min alder tror de er for gamle til å studere. For meg personlig har det vært det beste valget. Jeg ante ikke hva jeg ville gjøre i ung alder, og etter mange år i ulike bransjer ble det enkelt å finne riktig retning. Man blir aldri for gammel for å lære noe nytt, sier hun. 

Vil du heve kompetansen din? Se våre videreutdanninger her →

- Læring er gøy

Som en etter hvert erfaren student, har Elena lært seg å tilpasse studiene til sin hverdag slik at det passer best mulig for henne. For eksempel så kan hun bytte over til deltidsstudier underveis i studieløpet, dersom hun har behov for det. Og når vi spør henne om hun har fått noen aha-opplevelser i løpet av studietiden sin ved Oslo Nye Høyskole, så svarer hun:

Jeg har oppdaget hvor gøy læring faktisk kan være, når man kan jobbe på egne premisser og selv er ansvarlig for fremgangen. At studiene er fleksible og kompatible med familielivet er jo en av de viktigste årsakene til at jeg valgte ONH. Og det viktigste jeg har lært er å ikke gi opp, uansett hvor vanskelig det til tider kan oppleves. 

Trenger du fleksible løsninger for å kunne studere? Les mer om deltidsstudier hos oss →


Tilbake til toppen