Hopp til hovedinnhold
/

"HVA og NÅR skal vi spise?" på boktoppen!

Marit Kolby er høyskolelektor i ernæring ved Oslo Nye Høyskole og ga ut sin første bok «HVA og NÅR skal vi spise» i vår. Nå er boken på topp 10-listen ved de største bokforhandlerne i landet!  

Publisert i Aktuelt om ernæring Fredag 20. mai, 2022 - 11:36 | sist oppdatert Onsdag 10. august, 2022 - 21:43

Marit har en bachelor i matvitenskap ved NMBU i Ås, og mastergrad i ernæringsbiologi fra UiO. Hun underviser i flere temaer på bachelorstudiet i ernæring og medisinstudiet 1+5 ved ONH.

Marit Kolby
Marit Kolby. Foto: Sjo og Floyd

Marit er en ivrig formidler av matglede og kunnskap om mat og ernæring, og er opptatt av det helhetlige perspektivet på mat, der helse, matproduksjon og bærekraft alle spiller en viktig rolle. Hun skriver også matbloggen «Matlyst!» og skriver gjerne ellers om mat og ernæring for aviser, nettsteder og faglige publikasjoner.

Hun har også en svært populær Instagram-konto med 45 000 følgere om det samme temaet. Følg henne på @marit_kolby 

Fra boken:

I det meste av tiden vi har levd på jorden, har ingen fortalt oss hva vi skal spise. Det var ingen som talte kalorier eller karbohydrater. Og selv i samfunn med god tilgang på mat, var det de færreste som ble overvektige. I dag blir vi fortalt hva vi skal spise. Likevel blir majoriteten av oss overvektige, og mange blir syke av kostholdet. Hva er galt med kostholdet vårt og hvorfor er det så mange motstridende budskap om hva vi skal spise? Hvem har rett, om noen? 

Denne boken gir deg et nytt blikk på hva vi egentlig skal spise, og hvorfor. Den gir deg også viktig informasjon om når vi skal spise. Å spise sunt er egentlig veldig enkelt, om du bare vet hva du skal navigere etter. Denne boka vil gi deg oppdatert og forskningsbasert informasjon om det viktige samspillet mellom kroppen og maten, slik at du kan ta bedre valg i matveien og få bedre helse som resultat.   

Boken HVA og NÅR skal vi spise


Marit sier selv om boken:

Denne boken har jeg skrevet fordi jeg tenker at det er så mye ny og viktig kunnskap om ernæring og kosthold som ikke kommer ut til de som trenger det. Derfor har jeg samlet den nye kunnskapen vi har fått de siste 10 årene i denne boken og prøvd å formidle det på en lettfattelig og interessant måte. Jeg håper dette kan bli et nyttig tilskudd til den offentlige samtalen vi har om ernæring.

 


Boklansering

Torsdag 19. mai var det lansering i form av et bokbad på Loftet på Oslo Nye Høyskole hvor Marit ble intervjuet om den nye boken og tematikken rundt den. 

Boklansering

Boklansering

Boklansering

Foto: Belinda Jensen/ONH

 

Lyst til å få Marit som foreleser? 

10 grunner til å studere ernæring ved ONH

Les mer om bachelorstudiet i ernæring ved ONH her


Tilbake til toppen