Marit Kolby
Høyskolelektor
Marit er utdannet innen matvitenskap og ernæringsbiologi. Hun underviser i flere temaer på bachelorstudiet i ernæring og medisinstudiet 1+5.
Bakgrunn
Marit har bachelorgrad i matvitenskap fra NMBU i Ås, og mastergrad i ernæringsbiologi fra UiO. Før Marit begynte hos oss, jobbet hun som vitenskapelig assistent på avdeling for cellebiologi ved Radiumhospitalet, der hun forsket på signalveier i DNA reparasjon.
Jobber med
Undervisning og veiledningsområder
På bachelorstudiet i ernæring underviser Marit blant annet i metabolsk regulering og bacheloroppgaven. Marit underviser også i celle- og molekylærbiologi for medisinutdanningen 1+5.
Forskning
Formidling og publisering
Marit er en ivrig formidler av matglede og kunnskap om mat og ernæring, og er opptatt av det helhetlige perspektivet på mat, der helse, matproduksjon og bærekraft alle spiller en viktig rolle. Hun er en aktiv debattant i den offentlige samtalen om kosthold, og skriver både vitenskapelig og populærvitenskapelig om kosthold og ernæring.
Utvalgte publikasjoner
Bøker:
Vitenskapelige publikasjoner:
- https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/33471045/
- http://www.mdpi.com/2072-6643/10/3/365
- https://tidsskriftet.no/2019/09/debatt/tilsetningsstoffer-er-vi-fore-var
Faglige artikler, et utvalg:
- http://tidsskriftet.no/2016/03/kommentar-og-debatt/riktig-mat-er-riktig-resept
- https://morgenbladet.no/ideer/2019/08/svaret-er-ravarer
- https://morgenbladet.no/ideer/2019/01/det-er-forskjell-pa-fisk
- http://diabetes.no/kosthold/maltid-og-mat/en-dognvill-kropp-i-et-dognapent-samfunn/
- https://www.diabetes.no/kosthold/mat-og-individ/forebygging-og-levevaner/det-er-maten-som-er-losningen/