Hopp til hovedinnhold

Studielivet på Oslo Nye Fagskole

Studiene ved Oslo Nye Fagskole gjør det mulig for deg å studere hvor og når du vil, enten det er hjemmefra, på Bali eller på biblioteket. All undervisning foregår digitalt, og de ansatte veileder deg gjennom hele studieløpet. Få et innblikk i hvordan din studiehverdag på ONF kan bli.

student seende bakfra, sittende foran laptop med fargeprøver i hånden, og på skjermen ser man skisser av tre mobiltelefoner

Studer hvor som helst 

Som nettstudent hos Oslo Nye Fagskole har du friheten til å studere hvor som helst, så lenge du har tilgang til en PC, Mac, mobil eller nettbrett. Se for deg selv sitte på kontoret, ved kjøkkenbordet, på ditt lokale bibliotek, på en kafé i byen, eller til og med på en strandkafé på en øy i Hellas. Du kan velge å studere i hverdagen, være helgestudent, eller jobbe intensivt med studiene i ferien. Mulighetene er mange, og du kan tilpasse studiene til din egen livsstil og timeplan. 

Studiestart er avhengig av når du logger deg inn i læringsplattformen vår Qybele. Du kan logge inn i perioden 15. august-15. september. Siste mulige studiestart er 15. september.  

Du bestemmer selv i hvilket tempo du skal studere. 

Følg forelesninger på en ny måte 

Vi har ingen tradisjonelle forelesninger. Alt læringsmateriell er tilgjengelig fra studiestart i form av videoer, øvingsoppgaver og artikler. Denne metoden kalles flipped classroom og blended learning. Dette betyr at faglærerne kan fokusere fullt ut på å hjelpe og veilede deg der du er i ditt læringsløp. Faglæreren fungerer som en fasilitator, klar til å støtte deg underveis i studieløpet.

All nødvendig informasjon og læringsressurser ligger klart fra studiestart, slik at du kan strukturere studiene på en måte som passer deg best.

Det er ingen fastsatte tidspunkter for undervisning. Du avtaler selv veiledning med faglærer når det passer deg. Hvis du ønsker å samarbeide med medstudenter, kan du enkelt ta kontakt via vår læringsplattform Qybele og avtale å møtes digitalt eller fysisk. Vi kan også hjelpe deg med å finne gode samarbeidspartnere å studere med. 

Selvdrevne studier og praktisk eksamen 

Det er lite obligatorisk pensum hos oss, kanskje kun et par bøker. Dette gir deg frihet til å velge de verktøyene og fremgangsmåtene som passer best for din læringsstil. Vi legger stor vekt på at du skal være selvdreven og nysgjerrig på å lære noe nytt, men våre faglærere veileder og støtter deg i denne prosessen.

Eksamen er en praktisk prosjekteksamen som du jobber med gjennom hele semesteret. Dette kan for eksempel være å lage en nettside, en prototype av et digitalt produkt eller designe en utviklingsprosess der brukeren er i sentrum. Underveis oppfordrer vi deg til å reflektere over egen læring: Hva fungerte bra? Hva fungerte mindre bra? Hvorfor? Og hva kan forbedres til neste gang? Dine refleksjoner vil også være en del av eksamensinnleveringen din.

For å kunne levere den praktiske prosjekteksamen, må du ha bestått et arbeidskrav først. Som regel er dette en multiple choice oppgave du kan ta så mange ganger du vil for å øve.   

Frist for innlevering av eksamen er 15. januar i høstsemesteret. 

Samarbeid, støtte og veiledning 

Vi legger til rette for at du finner gode samarbeidspartnere. For å bli bedre kjent med deg, og dine behov for oppfølging og samarbeid, kommer vi til å sende deg noen spørsmål ved studiestart. Vår læringsplattform Qybele har også en egen kollokviegruppe-funksjon som gjør det enkelt å finne medstudenter du kan jobbe sammen med. Det digitale klasserommet er en arena for spørsmål og diskusjoner, hvor du kan få hjelp fra andre studenter og faglige veiledere. Du kan også be om hjelp fra både et faglig veilederteam og studieadministrasjonen gjennom “Mine Saker” i Qybele. De ansatte på fagskolen er lett tilgjengelig for hjelp og støtte. 

Selv om studiet krever selvstendighet, er du ikke alene. Mange vil trenge veiledning og støtte underveis, og gjennom læringsplattformen vår har vi gjort det enkelt for deg å få tak i den hjelpen du trenger. Våre faglærere og veiledere er her for å støtte deg, slik at du kan lykkes i dine studier. 

Oslo Nye Fagskole har fokus på å gi deg fleksibilitet og støtte i dine studier. Vi ønsker at du skal trives og lykkes som nettstudent hos oss. 


Se alle studier på ONF

Les mer om Oslo Nye Fagskole her


Tilbake til toppen