Evelina Svensson
Høyskolelektor

Evelina arbeider som høyskolelektor i ernæring ved Institutt for helsefag. Hun har en mastergrad i samfunnsernæring og har jobbet med sensorisk kvalitetsarbeid innenfor næringsmiddelproduksjon.
Bakgrunn
Evelina har erfaring fra arbeid med produktkvalitet og sensorisk analyse i næringsmiddelindustrien, samt feltarbeid innen global ernæring, med særlig fokus på menneskerettigheten til mat, helse og omsorg for eldre. Hun har en mastergrad i samfunnsernæring fra OsloMet og en bachelorgrad i ernæring fra Oslo Nye Høyskole.
Jobber med
Emneansvar, undervisning, nettstudenter og emnebasert fagutvikling
Hun jobber også med prosjektet Arbeidsrelevans i fleksible utdanninger – utforsking av mikropraksis for nettstudenter i ernæring.
Annet
Styreverv i NFE – Norsk Forening for Ernæringsvitenskap.
Faglige interesser
Folkehelse, global ernæring, matkvalitet, barneernæring, ernæring og menneskerettigheter, tarmhelse, forebyggende ernæring