Hopp til hovedinnhold
jente foran en pc som smiler mot kamera

Søke studielån?

De aller fleste som studerer hos oss har studielån fra Lånekassen. Men hvordan søker du, når må du søke og hvem kan søke? Alt dette og mer til får du svar på her.

Alle studieprogrammene på Oslo Nye Høyskole er godkjent for støtte av Lånekassen. Det betyr at du kan søke om stipend og lån uansett hvilket studieprogram du ønsker å ta hos oss. 

Hvordan søker jeg studielån?

Det gjør du enkelt hos Lånekassen, og du kan søke før du får svar om du har fått studieplass. Etter at de har behandlet søknaden din, må vi bekrefte at du er student hos oss. For at de skal få bekreftelsen, må du signere kontrakt og logge deg inn på e-læringsplattformen Qybele. Når du har startet på studiet ditt, får du etter kort tid utbetalt lånet fra Lånekassen, dersom du oppfyller Lånekassens krav. 

Hvem kan søke om studielån?

Alle som skal studere hos oss, uansett om det er heltid, deltid, på nett i Norge eller utlandet kan søke om stipend og lån hos Lånekassen. Deltidsstudenter kan også søke om støtte hos Lånekassen. Da kan du ikke søke om fullt lån og stipend, men for det antallet studiepoeng du skal ta. Det er Lånekassen som behandler og godkjenner søknaden din.

student som skriver

Når søker jeg om studielån?

Du kan søke fra og med midten av mai for høstsemesteret. Du trenger ikke å ha fått bekreftet studieplassen. Søknadsfristene er 15. november for hele året eller bare høstsemesteret, og 15. mars for vårsemesteret. 

Hvor mye kan jeg få utbetalt? 

Det kommer an på om du skal studere på heltid et helt år eller ett semester, studere på deltid eller ta studiene i utlandet. Videre kommer det an på hvor mye du skal betale i studieavgift, og om du skal bo hjemme eller for deg selv. På denne siden hos Lånekassen kan du fylle ut hva som gjelder for deg, og få vite hva du kan få utbetalt. 

Er det spesielle omstendigheter som kan hindre at jeg får studielån?

Ja, det er det. Skal du ha fullt stipend fra Lånekassen kan du i 2021 ikke tjene mer enn 195 295 kroner. Legg merke til at dette gjelder for kalenderår, og ikke studieår. Også trygd og formue kan påvirke hvor mye av lånet som kan bli gjort om til stipend. 
I tillegg er det noen vilkår som må oppfylles for at du skal ha rett til lån og stipend, blant annet:

  • Du kan få stipend og lån i maksimalt åtte år
  • Som hovedregel må du være norsk statsborger og ha tilknytning til Norge
  • Du kan ikke være over 65 år, og er du over 50 år vil du få mindre stipend og lån.
  • Dersom du ikke har fulgt opp betalingsforpliktelsene dine på tidligere studielån, er det ikke sikkert du får stipend og lån til mer utdanning.
  • Du kan miste retten til lån og stipend hvis du er forsinket med mer enn ett år eller mer enn 60 studiepoeng. Tar du igjen forsinkelsen, kan du søke om støtte på nytt. 

Vi legger til at du kan få omgjort opptil 40 prosent av studielånet til stipend. Da må følgende vilkår oppfylles:

  • Du må bo borte fra foreldrene dine.
  • Du må bestå utdanningen din.
  • Du må ikke ha for høy formue eller inntekt. 


Lurer du på noe om studielån, eller har du andre spørsmål? Da kan du ta kontakt med oss på 23 23 38 20 eller hei@oslonh.no


Her kan du søke om studielån