Hopp til hovedinnhold

Kurs i konflikthåndtering

I løpet av tredje studieår av bachelor i freds- og konfliktstudier får du anledning til å gjennomføre kurset Conflict Management in Practice – Skills, Tools and Approaches. Målet med kurset er å utvikle dine ferdigheter innen kommunikasjon, forhandlinger og konfliktanalyse.

Dette ukeslange kurset gir en hands-on opplæring i praktiske aspekter knyttet til konflikthåndtering. Kurset har en robust teoretisk forankring, og er utviklet på bakgrunn av erfaringer fra virkelige konfliktsituasjoner verden over. Kurset foregår på engelsk og krever stor grad av deltakelse.

Som deltaker vil du blant annet utforske og anvende ulike teknikker for konflikthåndtering. Du vil forbedre dine kommunikasjonsevner, lære forhandlingsteknikk og metoder for konfliktanalyse. Videre vil små grupper og par bli satt til å jobbe frem til ulike løsninger på konkrete konflikter, for deretter å prioritere mellom dem og oppnå konsensus.

En sentral del av læringsutbyttet vil være å balansere følelser med fornuft og lære seg selv å kjenne. Ved fullført kurs vil du motta et kursbevis.

 
Kursholder Scott Jones

Leder for og utvikler av kurset er dr. Scott Jones (UK). Scott har lang fartstid innenfor feltet og er en internasjonalt anerkjent kursholder. Han har drevet opplæring på regjeringsnivå i flere land, jobbet med FN, EU, sentralbanker, selskaper, forskningsinstitusjoner, lokale styresmakter samt frivillige organisasjoner og grupper.

Han har arbeidet med en rekke internasjonale utviklingsprosjekter verden over, og har blant annet utviklet og drevet et fireårig prosjekt i Eritrea sammen med Norsk Folkehjelp. Scott arbeider til daglig i organisasjonen Mind the Gap.


Tilbake til toppen