Hopp til hovedinnhold

Hvordan lykkes på opptaksprøver

Før opptaksprøvene til universitetene i Sentral-Europa er det et behov for de fleste å forberede seg. Vi arrangerer digitale intensivkurs i anatomi, biologi, kjemi og medisinsk fagterminologi og vi legger også ut tidligere opptaksprøver og emnelister fra de ulike universitetene her.  

 

  Meld deg på intensivkurs her

  Intensivkurs i biologi, kjemi og medisinsk fagterminologi

  Du kan melde deg på ett kurs i enten biologi, kjemi eller medisinsk fagterminologi, eller alle tre kursene.

  Prisen er 4 200 kr pr. kurs eller 9 800 kr for pakke med alle tre.

  Du får tilgang til kursene hele perioden det er opptaksprøver, til 30. juni. Hvert kurs er en erstatning for det tidligere 16 timers lange helgekurset.

  Kursene består av en blanding av tekst, videoforelesninger, oppgaver og live-seminarer, i tillegg får du en god del øvingsmateriale til nedlastning. Kursene holdes på Oslo Nye Høyskoles læringsplattform Qybele.  

  Intensivkurs er tidligere studenters beste tips for å forberede deg oppaksprøvene til medisinstudier, tannlegestudier og veterinærstudier i Sentral-Eruopa. Opptaksprøvene tester deg i biologi og kjemi, engelsk fagterminologi og fysikk og/eller matte (kun Tsjekkia).

  Kurstidspunkter

  Du får tilgang til de kursene du er påmeldt med en gang du har signert kontrakten og frem til 30. juni 2022. Det er lagt opp til å bruke ca 20 timer pr.kurs for å komme seg igjennom alt materiale, så det går fint å kombinere med både jobb og skole.

  Intensivkurs i anatomi

  Meld deg på digitalt kurs i anatomi

  Innhold i kurset: 

  • Innføring i anatomifagets oppbygging.
  • Du lærer om alle de store muskelgruppene i bein og armer, og overkropp (torso). 
  • Forklaringer av reglene ved navnsettig, fester, utspring og hovedfunksjon.
  • Du vil få råd og tips om hvordan du bør strukturere og legge opp lesingene din - og ikke minst får du en motivasjonsboost før du starter på tøffe studier i Sentral Europa!

  Tidligere opptaksprøver og emnelister

  Flere detaljer om opptaksprøvene finner du her


  Intensivkurs i anatomi

  Velkommen til et digitalt kurs i anatomi. De første årene på medisin i Sentral Europa er krevende, forbered deg med dette kurset som du vil ha tilgjengelig helt frem til desember. 

  Intensivkurs til opptaksprøve - Pakke

  Øk dine sjanser for å lykkes på opptaksprøvene! Opptaksprøvene til medisin-, tannlege- og veterinærstudier i Sentral-Europa baserer seg blant annet på kjemi, bioIogi og medisinsk fagterminologi. Velger du denne pakken får du tilgang til alle tre kursene i ett. 

  Intensivkurs før opptaksprøver - Medisinsk fagterminologi

  Opptaksprøvene til medisin-, tannlege- og veterinærstudier i Sentral-Europa foregår på engelsk og består av mange medisinske faguttrykk. Det hjelper ikke om du er aldri så god i biologi og kjemi om du ikke kan medisinsk fagterminologi på engelsk.

  Intensivkurs før opptaksprøver - Kjemi

  Opptaksprøvene til medisin-, tannlege- og veterinærstudier i Sentral-Europa baserer seg blant annet på kjemi. I vårt digitale nettkurs får du en gjennomgang av kjemi- og biokjemi-emnene og gjennomgang av tidligere opptaksprøver. 

  Intensivkurs før opptaksprøver - Biologi

  Opptaksprøvene til medisin-, tannlege- og veterinærstudier i Sentral-Europa tar bl.a. utgangspunkt i biologi, og baserer seg ikke bare på pensum fra norsk videregående skole. Siden opptaksprøven foregår på engelsk, er det viktig at du ikke bare har forberedt deg på norsk.