Hopp til hovedinnhold

Hvordan lykkes på opptaksprøver

De fleste har et behov for å forberede seg til opptaksprøvene universitetene i utlandet har. Vi arrangerer digitale forberedelseskurs i biologi, kjemi og medisinsk fagterminologi, og vi legger også ut tidligere opptaksprøver fra de ulike universitetene her. 

  Forberedende kurs 

  Kurset er heldigitalt og tilgjengelig fra september til august. Hvert kurs tar rundt 16-20 timer å gjennomføre, men du har tilgang til alt kursmateriell gjennom hele perioden fra du søker og fram til siste opptaksprøve. Du kan dermed repetere stoffet så mange ganger du ønsker. Opptaksprøvene er som regel i perioden mars-juli. 

  Kursene består av en blanding av tekst, videoforelesninger og oppgaver som du går gjennom i ditt eget tempo. I tillegg får du en god del øvingsmateriale til nedlastning, samt anbefalinger om gode ressurser og bøker som kan brukes til forberedelse før en opptaksprøve. Kursene holdes på Oslo Nye Høyskoles læringsplattform Qybele.  

  Forkurs er tidligere studenters beste tips for å forberede deg opptaksprøvene til medisinstudier, tannlegestudier og veterinærstudier i utlandet. Opptaksprøvene til våre samarbeidsland Ungarn, Polen og Slovakia tester deg i biologi, kjemi og engelsk fagterminologi.

  Du kan melde deg på forkurs i enten:

  Prisen er 4200 kr per kurs eller 9800 kr for pakke med alle tre.

  Les mer og meld deg på forberedende kurs her

  Bilde fra anatomiundervisning

  Hvorfor velge Oslo Nye Høyskole? 

  Alle universitetene vi samarbeider med tester deg i biologi, kjemi og engelsk/medisinsk fagterminologi på opptaksprøven. Prøven er standardisert og nivået for å bestå er høyt. I tillegg er enkelte av oppgavene som gis i opptaksprøvene basert på stoff som ikke er dekket i detalj i biologi og kjemi fra videregående, fordi videregåendepensumet varierer fra land til land.  

  Det vi har gjort i vårt forkurs er å se på pensum fra norsk videregående, tidligere opptaksprøver, og pensum for videregående skoler i utlandet. Kurset er dermed satt sammen av de ulike temaene du vil møte på en eventuell opptaksprøve og øker sjansene dine for å bestå. 

   

  Fem gode grunner til å velge oss

  • Vi har over 20 års erfaring med å sende medisin-, tannlege- og veterinærstudenter til utlandet
  • Heldigitalt kurs som du kan ta i ditt eget tempo og når det passer deg

  • Underviserne på kurset er vår høyskolelektor i kjemi og programansvarlig for 1+5-medisinprogrammet, i tillegg til leger utdannet ved Semmelweis og Pécs University – de vet hva som skal til for å bestå opptaksprøvene

  • Kurset foregår i vår egen e-læringsplattform Qybele, som rangerer på topp blant digitale læringsplattformer i landet

  • I tillegg til videoforelesninger og kursmateriell, får du tilgang til øvelsesoppgaver og tidligere opptaksprøver med fasit, anbefalinger til støttelitteratur og gode ressurser for å forberede deg best mulig


  Emnelister

  Sjekk ut emnelistene til universiteter du ikke skal søke til også - opptaksprøvene er generelt sett nokså like, med multiple choice-spørsmål i biologi og kjemi. Å løse eksempeloppgaver er veldig god øving! 


  Les mer om studier i utlandet →


  Tilbake til toppen