Medisinstudier i utlandet
Studer medisin på prestisjetunge universiteter i vakre og historiske omgivelser i Ungarn, Polen, Litauen, Slovakia eller Latvia gjennom ONH Education. Vi hjelper deg gjennom hele søknadsprosessen og fungerer som mellomledd mellom deg som søker og universitetene.
Registrer deg for å motta viktig informasjon om medisin, tannlege og veterinærstudier i utlandet
Hvor: Ungarn, Polen, Slovakia, Litauen eller Latvia.
Studiestart: September. Riga har også oppstart i februar.
Studielengde: 6 år.
Autorisasjon: Kan søke om direkte autorisasjon etter studiene.
Støttet av Lånekassen? Ja, alle årene støttes.
Opptakskrav: Trykk inn på de ulike landene for å se opptakskrav.
Når kan jeg søke? Fra januar for oppstart i september, fra september for oppstart i februar (kun Riga).
Hvorfor søke gjennom Oslo Nye Høyskole?
- Mer enn 20 års erfaring med studier i utlandet – godt kjent med de ulike universitetene
- Skreddersydd "Min side" til hver søker med all informasjon du trenger i søknadsprosessen
- Egne forkurs i biologi, kjemi og medisinsk fagterminologi – vi vet hva som skal til for å bestå
- Tre ulike studiealternativ å velge mellom: søke direkte til universitetet og gå alle årene i utlandet, Medisin 1+5 (Norge og Ungarn), eller Odontologi 1+4 (Norge og Ungarn)
- Gratis veiledning og assistanse i hele prosessen, fra du skal velge studiested og studieretning, fram til avreisetreff før studiestart i utlandet
Ta drømmeutdanningen din i utlandet
ONH Education, en underenhet av Oslo Nye Høyskole, samarbeider med velrennomerte universiteter i utlandet som tilbyr legeutdanning til norske studenter, i tillegg til veterinær- og tannlegeutdanning. Vi har hjulpet tusenvis av studenter med å komme inn på sitt drømmestudium i utlandet i over 20 år og kjenner systemet og opptaksprøvene godt.
Vi er dine rådgivere på veien og hjelper deg med alt det praktiske, slik at du kan bruke din tid på å forberede deg til opptaksprøvene – og på sikt på medisinstudiene.
Oscar, medisinstudent i Budapest, forteller om sine erfaringer og gir tips til kommende studenter
Utdanningen er seksårig på alle universitetene, og i tillegg får du en kulturell opplevelse i et internasjonalt studentmiljø og mulighet til å lære fra meritterte forelesere.
Studiene i utlandet er likestilt med medisinstudiet i Norge, og du søker om autorisasjon på lik linje med norske medisinstudenter når du kommer hjem igjen. Derfra kan du gå videre til spesialistutdannelse (LIS1).
© Semmelweis University
Minstekrav og opptaksprøve
Alle universitetene har krav om generell studiekompetanse. I tillegg må du til Ungarn, Polen, Litauen og Slovakia bestå en opptaksprøve med multiple choice-spørsmål som tester deg i biologi, kjemi, engelsk og medisinsk fagterminologi. Du kan ta heldigitale forkurs i biologi, kjemi og/eller medisinsk fagterminologi hos oss for å øke dine sjanser for bestå.
Opptaksprøvene er digitale, tilrettelegges av oss og avholdes mellom mars og juli. Studiestart er i september samme år. En mer detaljert oversikt over søknadsprosessen ligger nederst på denne siden.
Rīga Stradiņš University (RSU) krever ikke opptaksprøve, men gjør heller en helhetlig vurdering av realfag og karakterer, samt motivasjonsbrev og attester. Du kan søke både med oppstart i september og i februar.
Les mer om lærestedene i Ungarn, Slovakia, Polen, Litauen og Latvia for informasjon om opptakskrav og kostnader. Det er mulig å søke seg til flere universiteter samtidig, og hvert universitet har sin egen opptaksprosess.
For å søke på universitetene i utlandet må du gjøre følgende:
1. Registrer deg for å motta mer informasjon fra oss om opptaksprøver, søknader, studier og universiteter. Bruk tid på å bli kjent med de ulike universitetene og tenk over hvilke universiteter og steder som passer deg, dine interesser og mål.
2. Søknadsskjema åpner i januar hvert år. Se på de ulike datoene og meld deg på til universitetene du ønsker å søke til. Søknadsfrist er vanligvis cirka to uker før den aktuelle prøven, men søk i god tid. Les om pris inne på de ulike landsidene: Ungarn, Polen, Slovakia, Latvia, Litauen.
3. Når vi har mottatt din påmelding, vil du få en e-post fra oss med lenke til Min side. Her vil du finne all informasjon angående din(e) opptaksprøve(r) og den videre søknadsprosessen.
4. Mange dokumenter må sendes til universitetet før du kan ta opptaksprøven (som vitnemål/karakterutskrift på norsk og engelsk, helseattest, CV, motivasjonsbrev og kopi av pass og passbilde).
En fullstendig liste over disse dokumentene får du tilgang til så snart du har meldt deg på opptaksprøver. Dette er unikt for hvert universitet, så les nøye på Min side.
5. Forbered deg godt til opptaksprøvene! Les tips til forberedelser her