Hopp til hovedinnhold
/
Bli kjent med kroppen og hvordan den fungerer gjennom et årsstudium i medisin grunnfag. Foto: Getty Images

6 gode grunner til å velge medisin grunnfag

Er du nysgjerrig på hvordan kroppen fungerer? Ønsker du å opparbeide deg flere studiepoeng for å komme inn på medisinstudiet? Har du lurt på om sykepleie er et passende yrke for deg? Da kan et årsstudium i medisin grunnfag være studiet for deg!

Publisert i Aktuelt om ernæring Tirsdag 13. juni, 2023 - 12:34 | sist oppdatert Tirsdag 13. juni, 2023 - 14:05

Det er ikke alltid like enkelt å vite hva man skal studere eller jobbe med. Men dersom du er interessert i kroppen og vurderer en jobb innen helsefag, så kan et årsstudium i medisin grunnfag hjelpe deg på vei.

1. Gir deg en god introduksjon til helsefag

Medisin grunnfag er et årsstudium som gir deg nyttig kunnskap som kan hjelpe deg med videre studier, opptaksprøver, arbeidssituasjoner eller hverdagssituasjoner. I løpet av dette studiet vil du blant annet lære mer om hvordan kroppen er bygget opp, hvordan den fungerer i både frisk og syk tilstand. 

Det som er spesielt med dette studiet, i motsetning til lignende studier ved andre utdanningsinstitusjoner, er at læren om sykdommer er bakt inn i hvert emne. Vi har nemlig organspesifikke emner hvor man lærer hvordan ulike deler av kroppen er bygget opp og fungerer, om sykdommer knyttet til organene og hvordan sykdommer kan behandles. Så det er en morsom og nyttig måte å lære om kroppen på, forteller leder for institutt for helsefag, Ulrike Liisberg.

Kunnskapen du tilegner deg, vil også være til stor hjelp hvis du skal ta opptaksprøver for videre studier. Og vi hjelper deg selvsagt når du skal søke om studier i utlandet! 

2. Du kan starte med ett studieår i stedet for tre

Årsstudiet i medisin grunnfag kan også tas som en del av ONHs bachelor i ernæring. Men dersom du tenker at en treårig bachelor høres ut som en stor forpliktelse, og du ikke er helt sikker på om det er for deg, så er dette årsstudiet et godt sted å starte. 

Når du er ferdig med årsstudiet og hvis du finner ut av at du vil gå videre på ernæringsstudiet, så er det enkelt å fortsette studieløpet hos oss. Og da har du bare to studieår igjen før du har en fullført bachelorgrad, forteller Liisberg.  

Medisin grunnfag kan også tas som en del av kiropraktikkstudiene ONH tilbyr, hvor du kan studere ett år enten på campus i Oslo eller på nett, og deretter fortsetter studiene i England eller Wales. 

3. Gir deg studiepoeng til videre studier

Dette studiet er en god mulighet til å bli sikker på hva du vil studere innen helsefag, eller til å samle studiepoeng slik at du sikrer deg plassen på studiet du drømmer om å komme inn på. Du får nemlig 2 tilleggspoeng for å ta et årsstudium i medisin grunnfag. Og dersom du venter på å komme inn på andre helsefaglige studier, er medisin grunnfag en god forberedelse. 

Flere av våre studenter ønsker å komme inn på medisinstudier, og i stedet for å ta noe som er tilfeldig, velger de dette som både er nyttig faglig og som gir dem flere studiepoeng. Begynnelsen på medisinstudiet blir også vesentlig lettere når du har dette studiet i bunn, sier Liisberg. 

4. Vil kunne gjøre studievalget ditt enklere

Før man velger en studieretning eller bytter yrke, kan det være nyttig å få et bedre kjennskap til det faget man har lyst til å starte på. Liisberg forteller; 

Dette årsstudiet er en veldig fin mulighet til å undersøke hva du vil studere videre eller hvilken retning du ønsker å ta. Fordi det kun er ett år, er det overkommelig for de aller fleste, samtidig som du tilegner deg nyttig kunnskap du kan ta med deg videre.  

5. Du får lære av eksperter

I medisin grunnfag vil du lære av både interne og eksterne forelesere. I tillegg til engasjerte forelesere som jobber ved ONH, vil du også møte eksperter på ulike temaer gjennom studietiden. 

Det er blant annet leger som kommer og underviser, og de tar med seg dagsaktuelle saker som de kan ha opplevd kun noen få dager tidligere. De har derfor mange gode eksempler som de kan knytte opp til undervisningen, som gjør det veldig spennende, forteller instituttlederen.  

6. Du får motiverende undervisningsmetoder

I løpet av studiet forsøker vi å knytte teorien til relevante caser, som vil si at det du lærer om kroppen og sykdommer knyttes opp mot pasienthistorier. Tidligere studieår har det kommet faktiske pasienter med ekte sykdommer til forelesningene, og studentene fikk være med og undersøke dem og prøve å finne løsninger på deres case. Liisberg forteller;

Dette er en fin måte å øve seg på situasjoner i arbeidslivet, og ikke minst gjør det at studiet blir spennende, motiverende og gøy for studentene våre.

Søk på studiet her

instituttleder for helsefag Ulrike Liisberg
Instituttleder for helsefag, Ulrike Liisberg, gir deg gode grunner til å velge et årsstudium i medisin grunnfag. Foto: Oslo Nye Høyskole/Thomas Strømstad

Er du fortsatt usikker på om medisin grunnfag er for deg? Ta en prat med en av våre hyggelige studieveiledere for å finne ut mer! 

Bestill studieveiledning


 


Tilbake til toppen