Hopp til hovedinnhold
Studier i Oslo

Årsstudium i medisin grunnfag

Er du interessert i helse og ønsker å lære om hva som skaper sykdom og hvordan den kan behandles? Medisin grunnfag gir deg et solid utgangspunkt.

* Pris pr. semester. Registreringsavgift og utgifter til materiell kommer i tillegg
Søk på dette studiet Dette studiet er også tilgjengelig som nettstudium.
Opptakskrav: Generell studiekompetanse
Studiested: Campus i Oslo
Studiestart: Høst
Studieomfang: Heltid
Lånekassen: Godkjent

Årsstudiet i medisin grunnfag er en grundig introduksjon til det friske og det syke mennesket, og et godt grunnlag for videre studier i alle helsefag. Det passer godt for deg som vil jobbe med mennesker, men ønsker også å ha med den vitenskapelige tilnærmingen. 

Dette årsstudiumet kan også inngå som det første året i en bachelor i ernæring eller som det første året på utdannelsen i kiropraktikk, som fortsetter i England eller Wales. 

Her finner du seks gode grunner for å studere medisin grunnfag


På dette studiet lærer du blant annet om: 

 • Året med medisin grunnfag er delt i to hoveddeler: Den ene delen er anatomi og fysiologi, som gir deg en innføring i hvordan kroppen fungerer, fra celler og DNA til organer og kroppen som helhet.
 • I den andre hoveddelen lærer du om ulike sykdommer – hva de skyldes, hvordan de kan diagnostiseres og hvordan de bør behandles.
   

Det er et stort fagområde, men pensum presenteres på en forståelig måte av dyktige og engasjerte forelesere som vil gi deg det beste utgangspunktet for videre studier.

Dette studiet burde alle som skal jobbe med helsefag ta.
Tommy Byggstøyl, tidligere student på medisin grunnfag 

student studerer medisin grunnfag på oslo nye høyskole

Jobbmuligheter og videre studier 

Grunnleggende kunnskap om kropp, helse og sykdommer er nyttig i en rekke jobber hvor du arbeider med mennesker, og med dette årsstudiet i lomma sitter du på verdifull kompetanse som er ettertraktet i arbeidslivet. 


Dette kan du bruke medisin grunnfag til: 

 • Få en innføring i helsefag for å finne ut om man ønsker å gå videre innen dette fagfeltet. 
 • Som det første året i en bachelor i ernæring hos oss på ONH, velg mellom nettstudier eller studier i Oslo.
 • Som det første året i kiropraktikkutdanningen. Medisin grunnfag er forhåndsgodkjent, og inngår i kiropraktikkutdanningen ved to av universitetene vi samarbeider med i Wales og Bournemouth. Studentrådgiver hjelper til med søknadsprosess. 
 • Som en  forberedelse til medisin- og sykepleiestudiet eller andre helsefaglige utdanninger. 
 • Å samle poeng for å øke sjansen til å komme inn på andre studier (man får 2 tilleggspoeng for å fullføre medisin grunnfag).
   

Jeg valgte studiet for å bli kiropraktor. Det er et veldig godt tilbud for de som ønsker denne retningen, men ikke vil gå alle årene i utlandet. 
Ole-Magnus Westengen, tidligere student på medisin grunnfag og kiropraktikk

Se alle studier ved ONH

Tilbake til toppen