Hopp til hovedinnhold

Økonomi og administrasjon – en fremtidsrettet utdanning

Økonomi og administrasjon er en trygg og fremtidsrettet utdanning. Nærmest uavhengig av hvilken karriere du sikter deg inn mot, vil økonomisk-administrativ kunnskap være nyttig å ha med seg. Studiet passer bra for deg som har interesse for næringsliv, økonomi og forretningsvirksomhet.

Søk studier

Opptakskrav er generell studiekompetanse. Se her for oppstartsdatoer

På Oslo Nye Høyskole kan du ta bachelor i økonomi og administrasjon på campus eller nett, årssstudium i økonomi og administrasjon på campus eller nett eller enkeltemner innen økonomi og administrasjon på nett.

På bachelorprogrammet får du muligheten til å fordype deg i de områdene du interesserer deg for med valgfrie emner. Du får også muligheten til å ta et internship innenfor en bedrift eller organisasjon som er relevant for akkurat deg. 

En bachelor i økonomi og administrasjon gjør deg kvalifisert for en rekke masterprogrammer i inn- og utlandet. Bachelorprogrammet kan for eksempel være det første steget mot en siviløkonomtittel.

Økonomisk-administrative fag, enten som enkeltemner eller en hel grad, passer også ypperlig for deg som ønsker å videreutdanne deg eller støtte opp arbeidserfaring med formell kompetanse.

mørkhåret kvinne i oransje skjorte smiler foran laptop

Å studere økonomi og administrasjon gir deg innsikt i områder som blant annet ledelse, analyse, forretningsutvikling og finans. Du vil få en grunnleggende forståelse for næringsliv og samfunnsøkonomi, og du vil oppnå kritiske og analytiske ferdigheter. Velger du å studere økonomi, får du en trygg og fremtidsrettet utdanning som åpner for en rekke jobbmuligheter.

Underveis i studiene kan du snakke med både studie- og karriererådgivere som kan være med å guide og peile ut veien for deg.

En høyskole hvor du både skal bli sett og hørt

Oslo Nye Høyskole har noen av Norges mest fornøyde studenter. Den landsomfattende årlige undersøkelsen Studiebarometeret, som gjennomføres av NOKUT hvert år, rangerer oss i landstoppen.

På Oslo Nye Høyskole har du mye fleksibilitet. Du kommer tett på engasjerte forelesere, hvor mange har relevant praktisk erfaring fra næringslivet.

Du kan delta i eller starte nye foreninger, bli med på fysiske og digitale arrangementer og aktiviteter. Det er noe for alle hos oss. 

Les mer om bachelor i økonomi og administrasjon

Les mer om årsstudium i økonomi og administrasjon