Hopp til hovedinnhold
Utenlandsstudier

Medisinstudier i Sentral-Europa

Studer medisin på prestisjetunge universiteter i vakre og historiske omgivelser i Ungarn, Polen eller Slovakia gjennom ONH Education. Vi hjelper deg gjennom hele søknadsprosessen og fungerer som mellomledd mellom deg som søker og universitetene.

Registrer deg for å motta viktig informasjon om medisin, tannlege og veterinærstudier i Sentral-Europa

 

Forbered deg til opptaksprøvene med et intensivkurs i kjemi, biologi og medisinsk fagterminologi

ONH Education, en underenhet av Oslo Nye Høyskole, samarbeider med velrennomerte universiteter i Sentral-Europa som tilbyr legeutdanning til norske studenter, i tillegg til veterinær- og tannlegeutdanning. Vi har hjulpet tusenvis av studenter med å komme inn på sitt drømmestudium i utlandet i over 20 år og kjenner systemet og opptaksprøvene godt.

Vi er dine rådgivere på veien og ordner alt det praktiske for deg, slik at du kan bruke din tid på å forberede deg til opptaksprøvene – og på sikt på medisinstudiene.     

Utdanningen er seksårig på alle universitetene, og i tillegg får du en kulturell opplevelse i et internasjonalt studentmiljø og mulighet til å lære fra meritterte forelesere.  

Studiene i Sentral-Europa er likestilt med medisinstudiet i Norge, og du søker om autorisasjon på lik linje med norske medisinstudenter når du kommer hjem igjen. Derfra kan du gå videre til turnus om du ønsker å spesialisere deg.

medisinstudent

Minstekrav og opptaksprøve  

For å komme inn på det universitetet du ønsker, må du bestå en opptaksprøve hvor du blir testet i blant annet biologi, kjemi, medisinsk fagterminologi, samt fysikk eller matte. Du kan ta forberedende digitale intensivkurs hos oss.

Opptaksprøvene er digitale, tilrettelegges av oss og avholdes 1–2 ganger i året (mellom mars og juni). Studiestart er i september samme år. En mer detaljert oversikt over søknadsprosessen ligger nederst på denne siden. 

Les mer om lærestedene i UngarnSlovakia og Polen for informasjon om opptakskrav og kostnader. Det er mulig å søke på flere universiteters opptaksprøver samtidig.

For å søke på universitetene i Sentral-Europa, må du gjøre følgende:

1. Registrer deg øverst (knappen) for å motta mer informasjon fra oss om opptaksprøver, søknader, studier og universiteter. Dette er helt uforpliktende og gratis.

2. Når du har bestemt deg for hva du vil søke på, melder du deg på opptaksprøver her.

Les mer om når prøvene avholdes og hva det koster her.  

3. Når vi har mottatt din påmelding, vil du få en e-post fra oss med lenke til Min side. Her vil du finne all informasjon angående din(e) opptaksprøve(r) og den videre søknadsprosessen.

4.Forbered deg godt til opptaksprøvene! Vi tilbyr digitale intensivkurs i biologi, kjemi og medisinsk fagterminologi/engelsk.

5. Mange dokumenter må sendes til universitetet før du kan ta opptaksprøven (som vitnemål/karakterutskrift på norsk og engelsk, helseattest, CV, motivasjonsbrev og kopi av pass og passbilde). 

En fullstendig liste over disse dokumentene får du tilgang til så snart du har meldt deg på opptaksprøver. Dette er unikt for hvert universitet, så les nøye på Min side.