Hopp til hovedinnhold
Utenlandsstudier

Medisinstudier i Sentral-Europa

Studer medisin på prestisjetunge universiteter i vakre og historiske omgivelser i Ungarn, Polen eller Slovakia gjennom ONH Education. Vi hjelper deg gjennom hele søknadsprosessen og fungerer som mellomledd mellom deg som søker og universitetene.

Registrer deg for å motta viktig informasjon om medisin, tannlege og veterinærstudier i Sentral-Europa

Hvor: Ungarn, Polen eller Slovakia.
Studiestart: September.
Studielengde: 6 år.
Autorisasjon: Kan søke om direkte autorisasjon etter studiene.
Støttet av Lånekassen? Ja, alle årene støttes. 
Opptakskrav: Generell studiekompetanse og bestått opptaksprøve (Polen har i tillegg fagkrav).
Når kan jeg søke? Fra januar frem til juni/juli. 

Hvorfor søke gjennom Oslo Nye Høyskole? 

  • Mer enn 20 års erfaring med studier i Sentral-Europa – godt kjent med de ulike universitetene og søknadsprosessene 

  • Skreddersydd "Min side" til hver søker med all informasjon du trenger i søknadsprosessen 

  • Egne forkurs i biologi, kjemi og medisinsk fagterminologi – vi vet hva som skal til for å bestå  

  • Tre ulike studiealternativ å velge mellom: søke direkte til universitetet gjennom opptaksprøver, Medisin 1+5, eller Odontologi 1+4 

  • Gratis veiledning og assistanse i hele prosessen, fra du skal velge studiested og studieretning, fram til avreisetreff før studiestart i utlandet  

Ta drømmeutdanningen din i utlandet

ONH Education, en underenhet av Oslo Nye Høyskole, samarbeider med velrennomerte universiteter i Sentral-Europa som tilbyr legeutdanning til norske studenter, i tillegg til veterinær- og tannlegeutdanning. Vi har hjulpet tusenvis av studenter med å komme inn på sitt drømmestudium i utlandet i over 20 år og kjenner systemet og opptaksprøvene godt.

Vi er dine rådgivere på veien og ordner alt det praktiske for deg, slik at du kan bruke din tid på å forberede deg til opptaksprøvene – og på sikt på medisinstudiene.     

Utdanningen er seksårig på alle universitetene, og i tillegg får du en kulturell opplevelse i et internasjonalt studentmiljø og mulighet til å lære fra meritterte forelesere.  

Studiene i Sentral-Europa er likestilt med medisinstudiet i Norge, og du søker om autorisasjon på lik linje med norske medisinstudenter når du kommer hjem igjen. Derfra kan du gå videre til turnus om du ønsker å spesialisere deg.

Studenter som leser pensum
© Semmelweis University

Minstekrav og opptaksprøve  

Alle universitetene har krav om generell studiekompetanse. I tillegg må du bestå en opptaksprøve med multiple choice-spørsmål som tester deg i biologi, kjemi, engelsk og medisinsk fagterminologi. Du kan ta heldigitale forkurs i biologi, kjemi og/eller medisinsk fagterminologi hos oss for å øke dine sjanser for bestå. 

Opptaksprøvene er digitale, tilrettelegges av oss og avholdes mellom mars og juli. Studiestart er i september samme år. En mer detaljert oversikt over søknadsprosessen ligger nederst på denne siden. Du kan se søknadsskjema her. 

Les mer om lærestedene i UngarnSlovakia og Polen for informasjon om opptakskrav og kostnader. Det er mulig å seg til flere universiteter samtidig, og hvert universitet har sin egen opptaksprøve. 

ANSA godkjent

For å søke på universitetene i Sentral-Europa må du gjøre følgende:

1. Registrer deg for å motta mer informasjon fra oss om opptaksprøver, søknader, studier og universiteter. Bruk tid på å bli kjent med de ulike universitetene og tenk over hvilke universiteter og steder som passer deg, dine interesser og mål. 

2. Søknadsskjema åpner i januar hvert år. Se på de ulike datoene og meld deg på til universitetene du ønsker å søke til. Søknadsfrist er vanligvis cirka to uker før den aktuelle prøven, men søk i god tid. Les om pris inne på de ulike landsidene: Ungarn, Polen, Slovakia. 

3. Når vi har mottatt din påmelding, vil du få en e-post fra oss med lenke til Min side. Her vil du finne all informasjon angående din(e) opptaksprøve(r) og den videre søknadsprosessen.

4. Mange dokumenter må sendes til universitetet før du kan ta opptaksprøven (som vitnemål/karakterutskrift på norsk og engelsk, helseattest, CV, motivasjonsbrev og kopi av pass og passbilde). 

En fullstendig liste over disse dokumentene får du tilgang til så snart du har meldt deg på opptaksprøver. Dette er unikt for hvert universitet, så les nøye på Min side.

5. Forbered deg godt til opptaksprøvene! Les tips til forberedelser her.