Hopp til hovedinnhold
/
I midten av mars ble Karriereuka arrangert. Studentene ved Oslo Nye Høyskole fikk gode råd og inspirasjon til sin karrierevei. Foto: Sandra Askholm Myhrene/Oslo Nye Høyskole

Karriereuka 2023

Tradisjon tro har Oslo Nye Høyskole arrangert Karriereuka for våre studenter. Dette er et ukelangt arrangement for å inspirere og informere studentene våre om livet etter studiene. Les om årets Karriereuke her.

Publisert i Tips og råd for studenter Fredag 31. mars, 2023 - 13:45 | sist oppdatert Fredag 31. mars, 2023 - 14:23

Hvert år arrangerer ONH en hel uke med spennende arrangementer som skal gjøre studentene våre mer karriereklare. Her kan du blant annet møte relevante bedrifter, internasjonale aktører, lære mer om jobbsøkerprosessen og høre fra tidligere studenter om deres karriereløp.

Det er viktig for ONH at studentene våre rustes til å best håndtere overgangen fra ONH og til videre karriereveier. Karriereuken bidrar til dette ved at studentene får utforske muligheter i arbeidslivet og bli kjent med potensielle arbeidsgivere gir innsikt som studentene kan ta med inn i egne valgprosesser, både nå og senere, forteller karriereveileder Maria Gulseth Berge. 

karriererådgiver Maria forteller om karrierevalg under karriereuka
Maria Gulseth Berge er karriereveileder ved Oslo Nye Høyskole. Hun hjelper studenter med å finne sin karrierevei etter endte studier. Foto: Sandra Askholm Myhrene/Oslo Nye Høyskole 

Veien videre med økt motivasjon

I år ble Karriereuka holdt fra 13.-17. mars, og det ble avholdt både fysiske og digitale arrangementer hele uken. Som tidligere ble de populære Veien videre-seminarene ble arrangert også i år. Disse holdes for studentene ved hvert enkelt institutt, slik at de får råd og inspirasjon som er relevant for deres fagområde.

Karriereuka gir for mange økt motivasjon og fremtidstro, og for andre ny kunnskap og nye mål. Veien videre-seminarene viser hva tidligere studenter bruker utdanningen sin til i dag, og det er en boost for mange å se den tydelige arbeidsrelevansen av utdanningen man er i gang med, forteller Maria. 

Praktisk hjelp og kurs

En viktig side av Karriereuka er at studentene skal bli så karriereklare som mulig gjennom gode råd og innspill fra både interne og eksterne aktører. Studentene fikk blant annet praktisk hjelp da Studentskipnaden i Oslo (SiO) holdt kurs om CV- og søknadsskriving og LinkedIn-profilbygging. 

Som karriereveileder opplever jeg alltid en økning av henvendelser etter Karriereuka, hvor studentene gjerne refererer til noe de har lært eller oppdaget under arrangementene. At tanker, ideer og nye perspektiver på karrieremuligheter og egen fremtid settes i sving under Karriereuka er det ingen tvil om, sier Maria.

to kvinnelige studenter forteller om internship
Under Karriereuken fikk studentene ved ONH høre foredrag fra blant annet potensielle arbeidsgivere og tidligere ONH-studenter om deres karrierevalg. Foto: Sandra Myhrene Askholm/Oslo Nye Høyskole 

Mange muligheter for karriereveien

Hele torsdagen ble satt av til den såkalte Bedriftsdagen. Denne dagen planlegges og arrangeres av studentene selv, hvor de inviterer relevante bedrifter og potensielle arbeidsgivere til høyskolen. Disse presenteres seg selv og studentene får sjansen til å stille spørsmål og høre mer om sine karrieremuligheten hos de ulike bedriftene. 

Gjennom de ulike arrangementene har vi synliggjort mulighetene som finnes for videre studier og i arbeidslivet, og gitt studentene verktøy til hvordan de kan formidle egen kompetanse til arbeidsgivere. En stor takk til alle bidragsytere, alle bedrifter og alumner som har delt sine erfaringer og presentert sine arbeidssteder for studentene våre, sier karriereveileder Maria. 

 


Er du usikker på din egen karrierevei? 

Bestill karriereveiledning her


Tilbake til toppen