Hopp til hovedinnhold
/
Studenter ved Oslo Nye Høyskole (Foto: ONH / Thomas Strømstad)

Hvorfor studere på Oslo Nye Høyskole?

Er du usikker på hva og hvor du skal studere? Hva er viktig for DEG når du skal begynne på nytt studium og nytt studiested? Er fleksibilitet noe du ønsker deg, eller kanskje det viktigste for deg er et godt sosialt miljø, eller god veiledning hele studieløpet? Her får du et innblikk i hvordan det er å studere på Oslo Nye Høyskole.  

Søk studier her

Publisert i Tips og råd for studenter Mandag 4. juli, 2022 - 10:56 | sist oppdatert Torsdag 5. oktober, 2023 - 10:14

Hos oss kan du kan velge mellom psykologi, økonomi, markedsføring, ulike studier innen helse, statsvitenskap og internasjonale relasjoner.

Du velger mellom å studere på campus i Oslo, på nett eller i utlandet. Alle våre studieprogram er godkjent av Lånekassen.

Norges mest fornøyde studenter 

Den årlige, nasjonale undersøkelsen Studiebarometeret som gjennomføres av NOKUT viser at Oslo Nye Høyskole er breddehøyskolen med de mest fornøyde studentene.

På utsagnet: «Jeg er, alt i alt tilfreds med studieprogrammet jeg går på» vurderer studentene på ONH oss så høyt at vi kommer på førsteplass over breddehøyskolene på landsbasis - og det er vi svært stolte av!

Mindre klasser, nærhet til foreleserne og god oppfølging

Oslo Nye Høyskole har et varmt, sosialt og åpent miljø, og på mange av studiene er klassene relativt små. Sara studerte fysioterapi ved ONH og møtte et inkluderende miljø da hun startet på sine studier. 

Sara studerte fysioterapi ved oslo nye høyskole
Jeg fikk raskt et godt forhold til medstudenter og de dyktige foreleserne. Jeg fikk også grundig og god oppfølging av foreleserne mine i forbindelse med innleveringer og eksamen.

Et fleksibelt studieløp

Er du nettstudent hos oss kan du tilpasse studiehverdagen slik at den passer deg og ditt liv. Uten krav om fysisk oppmøte, og med digitale forelesninger, samlinger og nettbasert eksamen er det enkelt å studere fra hvor det måtte passe deg best. 

Vi bruker læringsplattformen Qybele, og som student får du tilgang til en rekke digitale læremidler, som videoforelesninger, øvingsoppgaver, lydfiler og fagtekster. Inne i Qybele kan du også danne kollokviegrupper og kommunisere med medstudenter. 

Som nettstudent får du også faglig veiledning og du får samme vitnemål som de som studerer fysisk på høyskolen. Alle våre nettstudier er selvsagt også godkjent av Lånekassen i likhet med de stedlige studiene. 

Sosialt og engasjerende studentmiljø

Det er mange ting du kan bli med på også utenfor det faglige. Engasjer deg gjennom studentdemokratiet eller blir med i en forening; kanskje fadderstyret, sosialkomitéen eller linjeforeningen som tilhører det du studerer passer for deg? 

Solidatitetskomiteen inviterer i april hvert år til det største studentdrevne veldedige arrangementet i Oslo, som er organisert i samarbeid med Flyktninghjelpen. Alle inntektene går uavkortet til Flyktninghjelpens viktige arbeid. Liker du å lage arrangementer, er det gode muligheten til å bidra til dette.   

I tillegg blir det arrangert ulike aktiviteter gjennom hele året på campus og digitalt; blant annet trening, yoga, onsdagskaffe, midttime-prater, brettspillkvelder og fotball- og volleyballcuper for å nevne noe. Her kan du lese mer om mulighetene.

I løpet av sin bachelorgrad i internasjonale studier lærte Simen seg at det er viktig med hardt arbeid, og å kunne ha det gøy samtidig. Han var aktivt med i studentmiljøet blant annet gjennom fadderstyret og linjeforeninger. 

Simen Bro Windheim

Studentmiljøet var engasjerende og kunnskapsrikt, og jeg lærte mye faglig og sosialt fra mine medstudenter. Lærerne var veldig flinke til å fylle på i undervisningen med historier fra egne erfaringer, og kanskje spesielt på turene vi hadde. I tillegg var de veldig tilgjengelig når man trengte råd for å søke seg videre på mastergrad, sier Simen. Les Simen sin historie her.

Oslo Nye Høyskole tar det sosiale studentlivet og din trivsel på alvor og det skal være lett å si ifra om det er noe, både om læringsmiljø eller det psykososiale miljøet. 

Velg mellom å studere på campus i Oslo eller på nett

Velger du stedlig undervisning i Oslo kommer du til koselige lokaler attraktivt plassert på flotte St. Hanshaugen, rett ved kafeer, restauranter, grønne lunger og spennende butikker. Bussen stopper rett utenfor, men du kan også sykle eller gå til skolen fra sentrum. 

Høyskolens fleksibilitet er ganske unik for norske læresteder; de aller fleste av våre studietilbud finnes både på campus og som nettstudier, og du kan studere på heltid eller deltid (på nettstudier).

Niklas Alexander Frogner har tatt et årsstudium i organisasjonspsykologi som nettstudent, samtidig som han har jobbet fulltid. Nettstudiene gir Niklas den fleksibiliteten han trenger for å kunne heve kompetansen sin innen et felt som både interesserer han og er nyttig for jobben hans.  

Nettstudenten Niklas Alexander Frogner

Studentrådgiverne, og spesielt studentkoordinator har vært veldig flinke til å kontakte studenter, gå i dialog, og generelt jobbe for at jeg skal føle meg ivaretatt av høyskolen, forteller Niklas. Les hele historien til Niklas her.

Internship åpner mange dører

I Norge er det få utdanningsinstitusjoner som tilrettelegger for internship som en del av bachelorstudiet. Dette har Oslo Nye Høyskole gjort noe med! I studieprogrammene for freds- og konfliktstudier, internasjonale studier, statsvitenskap, ernæring, og digital markedsføring og ledelse har du mulighet til å gjennomføre et internship og samtidig ta studiepoeng og få relevant arbeidserfaring! 

Nazret Belay, Andrine Støyva Sivertsen og Fay Laith er tre av våre studenter ved freds- og konfliktstudier og internasjonale relasjoner, og de var på internship hos Nobels Fredssenter høsten 2022. 

Nazret Belay, Andrine Støyva Sivertsen og Fay Laith på internship ved Nobels Fredssenter

Internshipordningen er en unik mulighet til å få arbeidserfaring og skaffe seg et nettverk innen et felt man interesserer seg for, forteller Andrine.

Les mer om deres intership her.

Utveksling utvider horisonten

I løpet av en bachelorgrad ved Oslo Nye Høyskole kan du ta et semester i utandet gjennom utveksling. Du kan velge å dra til et av våre samarbeidsuniversiteter eller du kan finne ditt drømmesemester på egen hånd.

Nora Emilie dro på utveksling til Australia da hun tok sin bachelorgrad i internasjonale studier, og sier selv at hun hadde et drømmesemester

Nora Emilie dykket i Great Barrier Reef
Jeg synes det er interessant og viktig å lære om hvordan verden rundt oss fungerer. Denne interessen førte til at jeg ville utveksle et semester i utlandet, forteller Nora Emilie. 

Les om Nora Emilies opphold i Australia her. 


På Oslo Nye Høyskole...

  • får du mindre klasser og nærhet til medstudenter, forelesere og de øvrige ansatte
  • får du fleksibilitet til å studere når og hvor det passer best for deg
  • får du kunnskapsrike forelesere
  • kan du skape nettverk
  • kan du engasjere deg også utenfor det faglige 
  • kan du være med på masse sosialt i løpet av studietiden
  • kan du velge mellom studier på campus og på nett
  • kan du ta internship
  • kan du dra på utveksling
  • får du en god start på din karriere

Se dine studiemuligheter


Bli sikker på studievalget

Er du usikker på hva du skal studere, om du skal studere heltid eller deltid, på nett eller sted, eller du har andre spørsmål, bestill time til studieveiledning og snakk med en av våre studierådgivere. De har lang erfaring og kjenner høyskolen ut og inn. Sammen kan dere finne ut hva som passer best for deg, dine interesser og ønsker for fremtiden. Finn din vei! 


Tilbake til toppen