
Hvorfor studere på Oslo Nye Høyskole?
Er du usikker på hva og hvor du skal studere? Hva er viktig for DEG når du skal begynne på nytt studium og nytt studiested? Er fleksibilitet noe du ønsker deg, eller kanskje det viktigste for deg et godt sosialt miljø, eller god veiledning i hele studieløpet? Her får du et innblikk på hvordan det er å studere på Oslo Nye Høyskole.
Publisert i Tips og råd for studenter Mandag 4. juli, 2022 - 10:56 | sist oppdatert Fredag 25. november, 2022 - 09:09
Hos oss kan du kan velge mellom psykologi, økonomi, markedsføring, ulike studier innen helse, statsvitenskap og internasjonale relasjoner.
Du velger mellom å studere på campus i Oslo, på nett eller i utlandet. Alle våre studieprogram er godkjent av Lånekassen.
Blant Norges mest fornøyde studenter
Oslo Nye Høyskole har noen av Norges mest fornøyde studenter. Den landsomfattende årlige undersøkelsen Studiebarometeret som gjennomføres av NOKUT hvert år rangerer oss i landstoppen.
På utsagnet: «Jeg er, alt i alt tilfreds med studieprogrammet jeg går på» svarer studentene på Oslo Nye Høyskole så godt at vi kommer på en tredjeplass på landsbasis. Det er andre året på rad vi får denne plasseringen – som vi er veldig stolte av!
Mindre klasser, nærhet til foreleserne og god oppfølging
Oslo Nye Høyskole har et varmt, sosialt og åpent miljø, og på mange av studiene er klassene relativt små. Anna Nøhr, student på freds- og konfliktstudier, mener klassestørrelsen og nærheten til forelesere er viktig for den gode trivselen blant studentene.
Klassene er ikke like store som mange andre steder, så man blir kjent på en helt annen måte! Dette gjør også at forelesere har mer tid til oppfølging. Vi har et skikkelig godt forhold til foreleserne, forteller Anna.
Nettverk er gull verdt
Engasjerte forelesere og medstudenter er et must for å skape god motivasjon, og er noe tidligere bachelorstudent i ernæring Evelina Svensson trekker frem med sin skolegang på Oslo Nye Høyskole:
En av de viktigste læringene er nok verdien i det å knytte kontakter. Jeg mener at det er mye å vinne på å bygge et faglig nettverk, og ikke minst i å løfte hverandre, sier Evelina.
Sosialt og engasjerende studentmiljø
Det er mange ting du kan bli med på også utenfor det faglige. Engasjer deg gjennom studentdemokratiet eller blir med i en forening; kanskje fadderstyret, sosialkomitéen eller linjeforeningen som tilhører det du studerer passer for deg?
Solidatitetskomiteen inviterer i april hvert år det største studentdrevne veldedige arrangement i Oslo, og er organisert i samarbeid med Flyktninghjelpen. Alle inntekter går uavkortet til Flyktninghjelpens viktige arbeid. Liker du å arrangere kan du få muligheten til å bidra.
I tillegg blir det arrangert jevnlig ulike aktiviteter gjennom hele året på campus eller digitalt; trening, yoga, onsdagskaffe, midttime-prater, brettspillkvelder og fotball- og volleyballcuper for å nevne noe. Her kan du lese mer om mulighetene.
Oslo Nye Høyskole tar det sosiale studentlivet og din trivsel på alvor og det skal være lett å si ifra om det er noe, både om læringsmiljø eller det psykososiale miljøet.
Internship åpner mange dører
I Norge er det ingen tradisjon for å ta internship som en del av bachelorstudiet. Dette har Oslo Nye Høyskole gjort noe med. På studieprogrammene freds- og konfliktstudier, internasjonale studier, statsvitenskap, ernæring og digital markedsføring og ledelse har du mulighet til å gjennomføre et internship og samtidig ta studiepoeng!
Anette Tvedt Kaksrud har tatt et internship ved FNs Høykommissær for flyktninger, som en del av bacheloren i fred- og konfliktstudier.
Internshipordningen er noe av det som
gjør bachelorprogrammet ved Oslo Nye Høyskole unikt, sier Anette.
Utveksling utvider horisonten
I løpet av bachelorgraden ved Oslo Nye Høyskole kan du ta et semester på utveksling ved en annen utdanningsinstitusjon. Du kan velge mellom våre samarbeidsuniversiteter eller du kan finne ditt drømmesemester på egen hånd.
Velg mellom å studere på campus i Oslo eller på nett
Velger du stedlig undervisning i Oslo kommer du til koselige lokaler attraktivt plassert på flotte St. Hanshaugen, rett ved kafeer, restauranter, grønne lunger og spennende butikker. Bussen stopper rett utenfor og du kan fint sykle eller gå til skolen fra sentrum.
Høyskolens fleksibilitet er ganske unik for norske læresteder; de aller fleste av studietilbudene finnes både på campus og som nettstudier, og du kan studere på heltid eller deltid (på nettstudier).
Vi bruker læringsplattformen Qybele (som ble høyt rangert i Studiebarometeret 2021). Som nettstudent får tilgang til en rekke digitale læremidler, som videoforelesninger, øvingsoppgaver, lydfiler og fagtekster. Inne i Qybele kan du også danne kollokviegrupper og kommunisere med medstudenter.
Som nettstudent får du også faglig veiledning og du får samme vitnemål som de som studerer på høyskolen. Alle våre nettstudier er selvsagt også godkjent av Lånekassen i likhet med de stedlige studiene.
Mira Dahl Aspeli, som tar bachelorstudiet i internasjonale studier på nett, mener det ikke gir noen begrensninger i kontakten med foreleserne selv om man studerer og kommuniserer via en skjerm.
Vi har generelt en kort vei til de ansatte.
Det er rom for å stille de «dumme» spørsmålene til foreleserne. Vi kan si ifra om det er noe til studierådgiver og studieleder på programmet vårt. I tillegg får vi god faglig veiledning underveis i studiene, sier Mira.
Springbrett for fremtiden
På Oslo Nye Høyskole kan du ta både bachelor, master, enkeltemner og årsstudier. Kristoffer Land studerer anvendt psykologi og mener at utdanningen er et springbrett for han:
Etter at vi er ferdige med en bachelor på Oslo Nye Høyskole kan vi søke masterutdanning både i Norge og utlandet. Studietiden er jo en fin mulighet til å bosette seg i en annen by, mener Kristoffer.
-----------------------------------------
På Oslo Nye Høyskole...
- får du mindre klasser og nærhet til medstudenter, forelesere og de øvrige ansatte
- får du kunnskapsrike forelesere
- kan du skape nettverk
- kan du engasjere deg også utenfor det faglige
- kan du være med på masse sosialt i løpet av studietiden
- kan du velge mellom studier på campus og på nett
- kan du ta internship
- kan du dra på utveksling
- får du en god start på din karriere
Bli sikker på studievalget
Er du usikker på hva du skal studere, om du skal studere heltid eller deltid, på nett eller sted, eller du har andre spørsmål, bestill time til studieveiledning og snakk med en av våre studierådgivere. De har lang erfaring og kjenner høyskolen ut og inn. Sammen kan dere finne ut hva som passer best for deg, dine interesser og ønsker for fremtiden. Finn din vei!