Hopp til hovedinnhold
/
Niklas Frogner tar et årsstudium i organisasjonspsykologi ved Oslo Nye Høyskole samtidig som han jobber fulltid på Noroff Fagskole. Foto: Privat

- Kunnskapen om psykologi er uvurderlig

I løpet av sitt første semester på årsstudiet i organisasjonspsykologi, har Niklas Frogner fått mange aha-opplevelser. Ikke bare er studiet relevant for jobben han har, men han lærer mye om menneskene i livet sitt. Les historien til Niklas og hvordan han kombinerer hverdagen som fulltidsansatt og nettstudent her.

Publisert i Studenthistorier Torsdag 23. februar, 2023 - 08:26 | sist oppdatert Søndag 9. juli, 2023 - 15:17

Navn: Niklas Alexander Frogner 
Alder: 30 år 
Studerer: Årsstudium i organisasjonspsykologi, med ambisjoner om å fortsette på bacheloren etterpå.  
Hvor? Bor i Oslo, jobber fulltid så da er det kun nett som er fleksibelt nok. Har tilbragt noen kvelder på campus for å lese. 
Jobber med: Fulltid som prosjektleder ved Noroff Fagskole. 

Lærer mer om menneskene rundt seg 

Gjennom studiene i organisasjonspsykologi får Niklas mer kompetanse på et felt han har god nytte av inn i jobben sin. Niklas sier at det spesielt er emner som organisasjonskultur og organisasjonslæring han tar med seg inn i arbeidshverdagen sin.  

Kunnskapen jeg har tilegnet meg om generell psykologi er uvurderlig når det kommer til det medmenneskelige i hverdagen. Å vite at alle de forskjellige perspektivene i psykologi er sammenflettet på én eller flere måter. Det er et komplekst og fascinerende fagfelt, som gir meg noen gullnuggets jeg kan bruke i alle medmenneskelige situasjoner, forteller Niklas.  

Det han lærer på studiet, tar han aktivt med seg inn i hverdagen sin. Det er flere emner på studiet, som har gjort at Niklas har fått noen aha-opplevelser i livet sitt ved siden av studiene:  

- Brått så ser man jo på hva andre gjør med litt annen klarhet. Man innser for eksempel at meldinger er en veldig dårlig måte å bli kjent med noen på, blant annet fordi du ikke gir vedkommende nok innsikt i deg som person. Man kan også innse at grunnen til at kompisen din gjorde noe annerledes  var fordi han var stresset på grunn av jobben, og slike ting.  

Arbeidsplassen til nettstudenten Niklas Frogner
Niklas studerer ofte mens han er på jobb, og her bruker han pensumet fra emnet arbeidspsykologi til å skrive om psykososialt studiemiljø. Foto: Privat

Fulltidsjobb, nettstudier og engasjert student 

Selv om han jobber hundre prosent fulltid som prosjektleder ved Noroff Fagskole, er Niklas aktivt involvert i studentmiljøet ved ONH. Blant annet så sitter han i landsstyret til Organisasjonen for Norske Fagskolestudenter, som sakkyndig hos NOKUT, medlem i studentrådsstyret ved ONH og som representant i studieutvalget! Han er også nestleder i linjeforeningen for psykologistudentene, og ble valgt inn på velferdstinget som representant for ONH rett før jul. En så aktiv hverdag kan skape utfordringer.
 
- Jeg har også vurdert å bli med i foreningen for nettstudenter, men jeg måtte sette en strek et eller annet sted. Jeg jobber jo fulltid, så tid er definitivt en utfordring. Jeg skulle helst hatt 36 timer i døgnet, sier han. 

Nettstudiene gir Niklas den fleksibiliteten han trenger for å kunne heve kompetansen sin innen et felt som både interesserer han og er nyttig for jobben hans. For at det ikke skal bli for mye på en gang, har Niklas funnet en god metode for å håndtere arbeidsmengden.  

Sannheten er jo at man må bare gjøre det. Jeg har en regel, og det er å alltid holde hodet over vann. Hvis du lar hodet duppe under overflaten, blir det vanskeligere å komme seg over vann. Ikke prokrastiner, ikke utsett å studiene. Bare gjør det med en gang, sier Niklas.  

Blir godt ivaretatt på høyskolen 

Selv om Niklas har gått aktivt inn for å delta i studentlivet ved ONH, så er det ikke alltid livet som nettstudent er like sosialt. Han mener det er opp til hver enkelt å ta del i de aktivitetene de ønsker, og at det finnes tilbud for dem som skulle ønske eller trenge det. Selv jobber Niklas godt selvstendig og er fornøyd med det.  

Jeg bruker ikke foreleserne så mye som jeg kanskje burde. Studentrådgiverne, og spesielt studentkoordinator har vært veldig flinke til å kontakte studenter, gå i dialog, og generelt jobbe for at jeg skal føle meg ivaretatt av høyskolen, forteller han. 

Niklas har vært interessert i psykologi siden han gikk på videregående skole. Han liker studiet så godt at han vurderer å fortsette på en bachelorgrad etter at hans første år er fullført. Når han er ferdig med bacheloren, håper han på en fleksibel arbeidshverdag i fremtiden.  

- Med tanke på digitaliseringen i dag og kompetansen jeg er i ferd med å bygge opp, så håper jeg på å kun trenge en laptop for å gjøre jobben min. Og dermed friheten til å kunne jobbe fra hvor som helst. Jeg er i alle fall trygg på jobb etter studiet, så nå må jeg bare peke ut riktig retning, forteller han. 

Niklas sine tips til fremtidige studenter

  • Du skal ikke kunne alt med en gang, stol på at du over tid kommer til å lære det du trenger.
  • Finn ut tidlig hva du ønsker å få ut av faget, da blir det mer motiverende å oppnå dine læringsmål enn å kun tenke på karakter.  

 

Les om årsstudium i organisasjonspsykologi 

Les om Bachelor i organisasjonspsykologi 


Tilbake til toppen